Sayfa 853/1230 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2020 yıl sonu beklentilerim,

Makro büyüklükler,

i-) Büyüme : %4
    ii-) Enflasyon : %9
    iii-) Faiz (2 yıl) : %10

Finansal Piyasalar,

i-) Borsa: u-100 125.000 ( Ağırlıklı olarak 105-120 bin arası takılırız...aşağıda 100 bin altına haftalık kapanış beklemiyorum)
    ii-) Dolar/tl:7 tl
    iii-) Ons altın: 1900 usd
    2020 yılı sonu için hedeflerinizde aşağı yada yukarı yönlü bir revize düşünür müsünüz sn Cautionary? biliyorsunuz ki bu hedefleri yaparken ortada corona virüsü diye bir başbelası da yoktu..

kendi adıma o tarihlerde yine buradan yazdığım hedeflerimde %10-15 lik sapmalar görüyorum altının onsu hariç ona 1.700 demişim tabi yılsonuna..

2.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    2020 yılı sonu için hedeflerinizde aşağı yada yukarı yönlü bir revize düşünür müsünüz sn Cautionary? biliyorsunuz ki bu hedefleri yaparken ortada corona virüsü diye bir başbelası da yoktu..

kendi adıma o tarihlerde yine buradan yazdığım hedeflerimde %10-15 lik sapmalar görüyorum altının onsu hariç ona 1.700 demişim tabi yılsonuna..
    Büyüme ve borsa İçin revizyon yapmıştım zaten...diğerleri şimdilik aynı kalıyor demiştim...bir ay kadar önceydi sanırım...büyüme yeni beklentim %1, borsa ise 80-120 bin aralığı yeni seviyelerdi.

Bu vesileyle tekrar edeyim, bunlar genel beklenti çerçevesini oluşturuyor...pozisyonu bu beklentilere göre almıyorum, teknik ve temel göstergelere göre pozisyonumu şekillendiriyorum ( bir arkadaş bu beklentilerden etkilenip pozisyonunu buna göre belirlediğini söylemişti. Ondan açıklama gereği duydum).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
    Büyüme ve borsa İçin revizyon yapmıştım zaten...diğerleri şimdilik aynı kalıyor demiştim...bir ay kadar önceydi sanırım...büyüme yeni beklentim %1, borsa ise 80-120 bin aralığı yeni seviyelerdi.

Bu vesileyle tekrar edeyim, bunlar genel beklenti çerçevesini oluşturuyor...pozisyonu bu beklentilere göre almıyorum, teknik ve temel göstergelere göre pozisyonumu şekillendiriyorum ( bir arkadaş bu beklentilerden etkilenip pozisyonunu buna göre belirlediğini söylemişti. Ondan açıklama gereği duydum).
    Bilgi ve açıklama için teşekkürler.

4. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Rasyonel kötümserlik güzel bir deyiş oldu .

Ocak sonunda Paşabahçe arz olacak gaza gelmemek lazım dedim grup hisselerinde dedim .

Herkes çok detay düşünüyorsun çok kılsın çok paranoyaksın vs dediler .

Ne oldu şimdi herkes spk ya çimer e eposta yolluyor .

Oysa raporun dipnotlarını inceleseler olayı çözerlerdi aslında amacın ne olduğunu .

World War Z bir sahne vardı İsrail den biri konuşuyordu bunu nasıl anladınız diye en kötü olasılığı bile önlem alınması gerektiğini ifade ediyordu .

Yani demem o ki en kötü senayoryu bile düşünerek olasılıkları hesap ederek karar vermek gibi bir anlayışım var

Yada 10-20 kişilik bilişim ekibinin milyar TL olabileceğini düşünmek gibi
    Opportünist yaklaşımda gösterebilirsiniz tabi ki tercih etmek kişilerin kararı .

İki gün önce burada yazdım oralarda tabi ki yazmadım konuya parmak basan bir yazı

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Son düzenleme : Pscyokinesis; 02-05-2020 saat: 05:25.

Bu topiğe sık sık yazmaya karar verdim ,kimse de engel olamaz.

Müzmin kötümserler var...ağızlarından hayırlı bir laf çıkmaz...seni az çok biliyorum, sen de beni tanırsın...rasyonel kötümserlik hisse başlıklarında çok da olumsuz karşılanmıyor bence...hangi hisse olduğu da önemli..,bir toaso başlığında, bir Türk traktör başlığında olumsuz ama rasyonellikten uzak olmayan makul yorumlara çok negatif yaklaşıldığını görmedim...kumar kağıdı olmuş, tavan tavan ya da taban taban giden hisselerde ister istemez duygular da tavan ya da taban yapıyor.

Bunun da sen de farkındasındır, yani biraz empati yapıp ona göre konuşmak lazım...iyilik bile karşıdaki talep ediyorsa kıymetlidir, yoksa sen iyilik yaptığını düşünürsün, karşıdaki laf sokuyor, dalga geçiyor diye düşünür.

Bir de rasyonellikten uzak provokatif kötümserler var..,amaçları faydalı olmak, ya da risklere karşı uyarmak değil, ego tatmini ve felaket tellallığı yapmak...adam borsaya, hatta Türkiye’de yatırım yapmaya karşı, her şeye bir kulp takar, sorsan borsamız 50-60 bin olmalı der..,bu adam ister istemez tepki alır, bol bol da küfür yer...hayvan severler derneğine girip, öğlen çok güzel kuzu tandır yedim dersen dayağı yersin..,öyle demokrasi, özgürlük vs sökmez...burası forum, herkes görüşünü ifade etmeli geyiği de kurtarmaz seni.
    Tatsız bir yazı ,kötü bir örnek olduğu için silinmesin ilerde herkes okusun.

Nasrullah ayanın bir ay kadar önceki bir youtube videosunda bizim borsanın kaç olması gerektiği sorusuna verdiği cevap 1 cent olacak diye bekliyorum demişti.Dolar o ara 6.20 falandı sanırım yani 62 000 endeks bekliyordu.Şimdi dolar 7 oldu 70 000 e revize etmiştir üstat.Gerçi nasrullah ayan bu işlerden anlar mı pek bilmiyorum,ben öylesine bir iki videosuna denk geldim sanki anlıyor gibime geldi.Gene de felaket tellalı olabilir veya ego tatmini yapıyor olabilir dikkatli olmak lazım.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Nasrullah ayanın bir ay kadar önceki bir youtube videosunda bizim borsanın kaç olması gerektiği sorusuna verdiği cevap 1 cent olacak diye bekliyorum demişti.Dolar o ara 6.20 falandı sanırım yani 62 000 endeks bekliyordu.Şimdi dolar 7 oldu 70 000 e revize etmiştir üstat.Gerçi nasrullah ayan bu işlerden anlar mı pek bilmiyorum,ben öylesine bir iki videosuna denk geldim sanki anlıyor gibime geldi.Gene de felaket tellalı olabilir veya ego tatmini yapıyor olabilir dikkatli olmak lazım.
    Nasrullah Ayan'ı taa eskilerden tanırım. Kendi aracı kurumu vardı bir zamanlar, müşterilerinin portföyleriyle manipülatörlük yapmaya kalktı ( yani el s.k.yle gerdeğe girmeğe kalktı ) ve battı. [emoji5]

SM-M205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    "Kûllî nefsin zâikatü'l-mevt...."

Sayfa 853/1230 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •