Sayfa 856/882 İlkİlk ... 356756806846854855856857858866 ... SonSon
Arama sonucu : 7051 madde; 6,841 - 6,848 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. Koç grubunu ve bir-iki dürüst patronu ayrı tutuyorum; Nerede sahtekar patron var , halkı soymak istiyor, şirketini halka açmış.

2.  Alıntı Originally Posted by yerli Yazıyı Oku
    Koç grubunu ve bir-iki dürüst patronu ayrı tutuyorum; Nerede sahtekar patron var , halkı soymak istiyor, şirketini halka açmış.
    Anlıyorum ki forumdaki tüm paydaşların direnci kırıldı özellikle 9 aylık bilançon un ikinci bilancosunda kar dahada düşünce yarın paydaşlar berkosani arayıp soru yağmuruna tutsunlar tabi karsilarinda muhatap bulabilirlerse son iki günlük işlem hacmine bakılırsa yine bilgi sızıntısı yaşanmış.butun bu olanlara SPK kayıtsız kalıyorsa şansımızı cimerde deneriz belki onlar gerekli araştırmayı hem SPK hemde berkosan işlemlerinde inceleme başlatır nede olsa devlet büyüklerimiz zamanında dövize yatırım yapmamızı oneroyorlardi.

3.  Alıntı Originally Posted by yerli Yazıyı Oku
    Koç grubunu ve bir-iki dürüst patronu ayrı tutuyorum; Nerede sahtekar patron var , halkı soymak istiyor, şirketini halka açmış.
    Patron şirketi hakkında geçmiş dönemde yaşadığım tecrübe;
    2013 yılında Mutlu Akü şirketinde Nisan ayında fiyatlar 4,80-5,00 aralığında işlem görmekteyken Şirket piyasada herhangi bir olumsuzluk, firmada herhangi bir revizyon yokken üretime ara verme KAP attı, o zaman günlük marjlar %20 olduğu için 2 gün taban yaptık, 4 TL civarında dengelendi, bu arada firmanın iç pazar hakimiyeti %70, buna rağmen hisselerimizi satmadık ve bekledik, Ağustos ayında hissemiz 8-9 TL civarına geldi, ay sonunda Yabancı firmaya satış için (Metair) görüşme KAP geldi, hisse duraksamadan 11-12 TL civarına sabitlendi, 17 Aralık günü uyandığımızda piyasalarda yer yerinden oynarken bende bulunan Mutlu akü firması endeks içinde nadir yeşil olan hisseydi,
    Kısa süre sonra firma %97 olan kısmı toplayıp kottan çıktı, 8 aylık periyotta yaşanan bir hafiseydi, burada benzer şeyler olacağından değil ama Patron hisselerinde ne olacağını kestirmek zor, belki hata yapıldı ama bu haliyle ve gelecek zaman içindeki piyasa durumu dışarıda satınalma yapmaya çalışarak büyümeye çalışan şirketimiz için içeride başka fırsatlar yaratabilir, herkese bol kazanç en büyük sermayemiz sabır…

4.  Alıntı Originally Posted by ikonia Yazıyı Oku
    Patron şirketi hakkında geçmiş dönemde yaşadığım tecrübe;
    2013 yılında Mutlu Akü şirketinde Nisan ayında fiyatlar 4,80-5,00 aralığında işlem görmekteyken Şirket piyasada herhangi bir olumsuzluk, firmada herhangi bir revizyon yokken üretime ara verme KAP attı, o zaman günlük marjlar %20 olduğu için 2 gün taban yaptık, 4 TL civarında dengelendi, bu arada firmanın iç pazar hakimiyeti %70, buna rağmen hisselerimizi satmadık ve bekledik, Ağustos ayında hissemiz 8-9 TL civarına geldi, ay sonunda Yabancı firmaya satış için (Metair) görüşme KAP geldi, hisse duraksamadan 11-12 TL civarına sabitlendi, 17 Aralık günü uyandığımızda piyasalarda yer yerinden oynarken bende bulunan Mutlu akü firması endeks içinde nadir yeşil olan hisseydi,
    Kısa süre sonra firma %97 olan kısmı toplayıp kottan çıktı, 8 aylık periyotta yaşanan bir hafiseydi, burada benzer şeyler olacağından değil ama Patron hisselerinde ne olacağını kestirmek zor, belki hata yapıldı ama bu haliyle ve gelecek zaman içindeki piyasa durumu dışarıda satınalma yapmaya çalışarak büyümeye çalışan şirketimiz için içeride başka fırsatlar yaratabilir, herkese bol kazanç en büyük sermayemiz sabır…
    Yazdiklarimizdan anladığım kadar biraz iyimser görünüyorsunuz ama gerçekleri göz ardı ediyorsunuz yazdiklariniz geçmişte gerçekleşmiştir örneklerinde coktur bende örnek veryim cbs pirintas 99 depreminden sonra 11 TL den 212.5e kadar çıkmıştı patron kagidiydi iyi kazanmıştım dgt bilgisayar 1.7 seviyesinden 51 TL seviyesine çıkmıştı oradanda iyi kazanmıştım.ama simdeki konjuktor çok farklı büyük sirketler butur sirketlere ilgi göstermezler orta ölçekli şirketler kendi dertleriyle bogusuyorlar alım güçleri yoktur dünya ekonomisi bu kadar zordayken Almanya'nın ekonomisi bile çok zordayken Türkiye ekonomisi malum niye berkosan gibi bir şirkete meyletsinler zaten yönetimin şirketi satma gibi niyetleri yok zaten senelerdir buradan nemalaniyorlar uzun lafın kısası bizler uzun bir süre burada takilacagiz galiba herşey gönlünüzce olsun

5. patronun borsayla ilgisi yok...sadece işini yapıyor deniliyordu...bu saate kadar ben de buna inanıyordum...ama son yaşananlardan sonra artık patron ve oğlunun bu işlerin tam ortasında olduğuna inanmaya başladım...özelikle gedikten yılların borsacısı yatırımcı ilişkilerinden bayan tam da bu işleri organize eden kişi olarak görünüyor...enes ve bu bayan birlikte bu işleri organize ediyorlar...

borsamızda imtiyazlı hisse senetleri kalkmalı..spk gibi bir kurum görevini layıkı ile yapmalı...yalnız bunları yapabilmek için de güçlü bir siyasi irade lazım...şu anda böyle başa böyle tarak sözü geçerli oluyor...halkımız böyle ,bizi yönetenler de böyle...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. üçüncü çeyrek denetimsiz olduğu için bu tür şeyleri bu çeyreklerde yapabiliyorlar...bence asıl olan denetimli olan 4. ve 2. çeyrekler...ama yönetimimizi tanıdık..artık buna göre tedbir almaya çalışacağız...hissemiz aslen kaliteli bir hissedir ama patronları çakal görünüyor...bundan sonrası inadına inadına tutmaya çalışacağız...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7.  Alıntı Originally Posted by yerli Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...51#post5267451

Bir dönem Koç grubunun TATGD'sı ve cebelleşmelerimiz...SPK'dan gelen bu cevap sonrasında dava açtım, kaybettim...Sermaye piyasalarındaki en büyük sıkıntı denetim mekanizmasının olmayışı...Denetleyici kurum yöneticilerinin hemen hepsinin borsadaki şirketlerde dolaylı ortaklığı var yani kendi kendini denetleme durumu...SPK'nın başındaki kişi zaten tam bir soru işareti, hakkında inanılmaz iddialar var...Ben bu işlerden yoruldum derken daha neler yaşadım, adliyelere ne paralar döktüm...Sonuç kocaman bir sıfır...

Daha düne kadar özellikle Memet bey konusunda gayet emindim; yaşını başını almış, dişiyle tırnağıyla şirketi bir yerlere getirmiş, borsayla işi olmaz katakulli yapmaz diyordum ama yanılmışım...Bu son rezaletin yanlışlıkla felan ilgisi yok, kasıtlı yapıldığından eminim çünkü seans sonlarına doğru o malum kurumlardan hızlı satışlar yapıldı...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

8. Ben de başka bir hissede patronun yaptığı alenen hileli işlemler, yalan söylemler ile yanıltıcı kaplar ile ilgili çok uğraştım. İspat ettim. Türlü yollara başvurdum. Ancak zaman ve para kaybettim. Başka hiç bir şey olmadı. SPK ve hükümetin ekonomi adamları işin içindeyse yapabileceğimiz hiç bir şey kalmıyor maalesef.

Sayfa 856/882 İlkİlk ... 356756806846854855856857858866 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •