Sayfa 857/1000 İlkİlk ... 357757807847855856857858859867907957 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 6,849 - 6,856 arası.

Konu: Viop XLIII

dış açığı fabrikan varsa sıfırlarsın... misal ülkede bir şirket olsun 10 milra dolar net ihracat yapsın 2 milyar dolarda kar etsin ama yüzde 100 yabancı sermaye olsun ve temettüsünü hersene kar payı olarak dışarı çıkarsın bunuda sadece bir tek tuşa basan tam otomatik bir fabrika ile yapmış olsun .... eee
    ülkenin 10 milyar dolarlık ihracatına ne diye kendi rakamlarıma ekliyeyim karı elalemin olacaksa...zaten o yüzden ihracat artsada ...denge hep açık ..(hem bu yüzden hemde malum ihracat için ithalat gerekiyor).

neyse bunlar beni aşar ve ilgilendirmiyor da pek açıkcası...
    asgari ücretli bir işde çalışsam ve anamı babamı her ay görsem benzin parasını anca karşılarım tek bildiğim bu.
    her ay çok gibi geliyor ammavelakin...anam babam 70 yaşında aile rekoru 101...
    (101-70)/2+70 =85 ortalama olsa.... her yıl 1 kere görsem 15 ...heraygörsem 15*12 kere daha görebileceğim...
    rakamlar çok acımasız dimi

(onlarda istatistik sadece gerçekde belkide hiç göremeyeceğim ve bende yaşayacağımı farzettim ).

Gurbetde olanlarla daha iyi empati yapıyorum artık...Rabbim sevdiklerimiz arasında seçim yapmak zorunda bırakmasın...
    (not:adana dan istanbula taşın demeyin bu seferde aynı dert hanım için olacak )

uyarı:neyse siz benim bakkal hesaplarına bakmayın.hesap uzmanı değilim .borsacı değilim .uzmanlık ciddi bir iş bende de ciddiyet yok zaten nasıl olayım .

y.t.d.

2. Arbitraj ve cortcular kredi çekerek veya yeni para sokarak her uzlasmada VOB da long açanlara bedava finansman sağlıyor.

Rallinin sermayesi bedava cortcudan geliyor. Kağıtlar gittikçe longdan para akıyor ve bedava gelen bu para ile kağıt aldıkça gene para akıyor.

Bir enayi bulup sırtından geçinmek gibi

Bu nasıl sonlanır peki enayi bitene kadar veya girdik bı yola ay sonuna kadar devam lanet olsun diye gider dayı.

Margin ile akan para oluk oluk akıyor ay sonuna da çok var gerçekten insan merak ediyor dayı izlemesi bedava

VOB YAPMAYİN

3. Üst akıl ABD'ye akıl vermiş, Roma, Osmanlı, İngiliz imparatorluklarını inceleyip yeni imparatorluk temeli atmışlar, bugüne kadar geldiler, ancak o kadar insanı o rehaf seviyesinde sürdürmek zor deniyor. Çin ve Rusya itiraz ediyor, Avrupa da fakirleşiyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Görüyorsun arbitrajcilar enayi gibi ralliyi fonluyor tarihi bir hadise

Bir önceki rallide bence ralliyi dolar longlar fonlamisti

Bu ralli aralıktan farklı. Devlet aralikda doları kesti.

Peki enayileri kim kesebilir kimse dayı jeopolitik veya teminat temerrüt e zam gelirse vobda tavan gidebilir spotta ki mal gitmez iken patlayan pozisyonlar tavanlayabilir..

VOB YAPMAYİN

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Long duruma göre yapılır...ama short yapmayın....

Hissenin -endeksin dibi var ama tepesi yok..

VOB,YAPMAYIN.

6.  Alıntı Originally Posted by DBazli Yazıyı Oku
    Peki enayileri kim kesebilir kimse dayı jeopolitik veya teminat temerrüt e zam gelirse vobda tavan gidebilir spotta ki mal gitmez iken patlayan pozisyonlar tavanlayabilir..
    VOB YAPMAYİN
    İki gün kaldı.

Memento mori

7. Arbitraj yapan parasını bağlıyor bence. Paralı adamların eli kolu bağla-nınca herif bizim gibi az parası olanlara karşı daha kolay hareket ediyor olabilir. .
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8. Dayı bir nokta da bu VOB daki hisse cortlar patlayacak.. spot mal alıp tavanlara cort yazilabilir patladığında.

Peki kurumlar arbitraj cortlari kredi alarak uzlaşmaya kadar sürdürebilir mi pozisyonlari olabilir ve mecburda.

Enteresan bir ay sonu olacak merakla bekliyoruz. Sonuçta kurumlar kredi alıp sınırsız bı sekilde dayanabilir arbitraj marginde.

Emme belki bir nokta da onlarda patlar kredi bulamaz bilemiyorsun

VOB YAPMAYİN

Sayfa 857/1000 İlkİlk ... 357757807847855856857858859867907957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •