dış açığı fabrikan varsa sıfırlarsın... misal ülkede bir şirket olsun 10 milra dolar net ihracat yapsın 2 milyar dolarda kar etsin ama yüzde 100 yabancı sermaye olsun ve temettüsünü hersene kar payı olarak dışarı çıkarsın bunuda sadece bir tek tuşa basan tam otomatik bir fabrika ile yapmış olsun .... eee
ülkenin 10 milyar dolarlık ihracatına ne diye kendi rakamlarıma ekliyeyim karı elalemin olacaksa...zaten o yüzden ihracat artsada ...denge hep açık ..(hem bu yüzden hemde malum ihracat için ithalat gerekiyor).
neyse bunlar beni aşar ve ilgilendirmiyor da pek açıkcası...
asgari ücretli bir işde çalışsam ve anamı babamı her ay görsem benzin parasını anca karşılarım tek bildiğim bu.
her ay çok gibi geliyor ammavelakin...anam babam 70 yaşında aile rekoru 101...
(101-70)/2+70 =85 ortalama olsa.... her yıl 1 kere görsem 15 ...heraygörsem 15*12 kere daha görebileceğim...
rakamlar çok acımasız dimi
(onlarda istatistik sadece gerçekde belkide hiç göremeyeceğim ve bende yaşayacağımı farzettim ).
Gurbetde olanlarla daha iyi empati yapıyorum artık...Rabbim sevdiklerimiz arasında seçim yapmak zorunda bırakmasın...
(not:adana dan istanbula taşın demeyin bu seferde aynı dert hanım için olacak )
uyarı:neyse siz benim bakkal hesaplarına bakmayın.hesap uzmanı değilim .borsacı değilim .uzmanlık ciddi bir iş bende de ciddiyet yok zaten nasıl olayım .
y.t.d.
Yer İmleri