Sayfa 859/1032 İlkİlk ... 359759809849857858859860861869909959 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,865 - 6,872 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. katar devreye girmeli. ülkenin en çok ihtiyacı olduğu durum bu. ekonominin ülkenin gündeminden bu konu artık düşmeli. başka yorum yapılacak hiçbirşey kalmadı. ülkenin gündemi yatıyoruz kalkıyoruz bu yetti artık aylar oldu bu kadarda olmaz yahu. bunun verdiği zarar sütçü çoban bile etkileniyor. yeter.

Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    citi dediğin gibi mal alıp satıyor her gün kar ediyor sizce o görüşünde çuvallıyormudur diğer yandan son bir yıldır burayı takip eden biri olarak bir çoıcğumuz en temel rakamlar vesairelerle yorumlar dşeyen üstadlarda çuvallamadı mı üstelik hiç kimsenin umrunda olmamasına karşın neden dip not düşüldüğünü hala anlamadığım bir maliyet zaman dip notuyla yani demem o ki sayfalarca temel analiz verisi paylaşmak tek başına değer atfetmiyor diğer yandan sandalyenin diğer bacakları teknik süreç ve dünya konjektürel gelişimleride analizlerde ortaya katılmalı...
    Aynen bu dedigin sekilde. Borsa bir sabit degil. Sadece sirketin finansallari degil. Oyle olsaydi bilancodan bilancoya acilirdi. Gecen 1 sene icerisinde cok seyler degisti.

Beklenti neydi?

Cezanin dusmesi ve hissenin ustunde olan 5 senelik baskinin kalkmasi. Oteki bankalardan cok ucuz kalmisti finansallarina gore.

Benim beklentim neydi?

Bu olaylar yuzunden dar bantta genis marjli islemler olacagi, dolayisiyla da maliyetimi cok guzel dusurebilecegim hisse yukselen trende girene kadar.

Neler oldu?

1. Banka full siyasete girdi. Iki ulkenin iliskilerinin tam ortasinda buldu kendini.

2. ABD devamli kullandi ve kullanmaya devam ediyor bu olayi.

3. Secim oldu, yabanci kurumlar ayni tas ayni hamam olacagi icin para sokmayiz dedi RTE hukumetine.

4. Kur krizine girildi, sirketler konkordata ilan etmeye basladi, bankalar paralarini kurtaramaz oldu.

5. Diger bankalar bunun seviyesine indi.

6. Endeks ve hisseler iyice coktu.

Benim acimdan neler oldu?

Maliyet dusurme stratejim guzel isledi, istedigimi aldim.
    Ama surec uzadikca uzadi, kriz yeyince kurlar ve faiz artti. Uzayan surec benim fonlama ve zaman maliyetimi artirdi. Hic sevmedigim siyasetin ortasinda buldum kendimi. Benim icin total-loss bu banka. Sadece benim degil, 1 sene once almis herkes icin total-loss bu. Krizlerde hisse alanlar kazanmaz. Krizin sonuna dogru alanlar kazanir.

Yani ilk baslaninlan durumla simdiki durum ayni degil. Bana gore bir spesiyalligi yok artik bu bankanin. Zamana yayildiginda da cycle'in altindayiz, ustunu de gorecektir elbet. Ama belirttigim gibi 500 yasina kadar yasamiyoruz ki 5-10 senemizi burda harcayalim.

--
    Citi'ye gelince. Islemi yapan Citi degil, Citi'nin musterileri. Citi aldigi komisyona bakar, gerisi onun umurunda degil. Daha once bir tahvil ornegini vermistim. Saibeli tahvili aldirmaya calisiyorlardi (muhtemelen tahvil ihrac eden iyi para odedigi icin onlara). Batip gitse onun umurunda mi ki? Zarar senin, o komisyonunu aldi gecti.

Ayrica adamlar binde 5 komisyon aliyor. Ben araci kurumuma Onbinde 2 oduyorum, o yuzden onlardan islem yapmiyorum gerekmedikce. Onlarin tavsiyesine, raporuna, bilmemnesine gore de simdiye kadar hicbirsey almisligim yok.

3. Sevgili 666 malesef bende gitgide karamsar düşünmeye başladım. Trump ın hamleleri bana oyalama taktigi gibi geliyor. Almak kolay satmak zormuş. Kar görmeme rağmen satamadığım kağıdı ruh sağlığımı korumak adına % 50 azalttım. Cok kötü gelen sanayi verisi nedeniyle endeksin satış yiyeceğini düşünüyorum. Malesef halkb özelinde eğer açıklama gelecek olsa fiyatlamanın buralarda olmayacağını düşünüyorum. İnşallah iyi haber gelir. Kalan % 50 ile zararımı karşılarım. Kalın sağlıcakla

4.  Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    katar boynerde yüzzdee 50 yi geçmiş. özsermaye ekside görünen şirket..
    ve haber gelmiş %50 geçtiği için çağrı gelmiş. tavan kilit...

katar...

katar.

katar...

5. borsada bu fiyatlama pd dd çukurundan çıkmak için şirket satışları olmalı ve değerleme iyi bir rakamdan olmalı. rus bankasını satmak için halen oyalanıyor. 1 yılı bulacak neredeyse. orada da bir düzen var. izin mi çıkmıyor ne oluyorsa belirsiz. boyner matrikte eksi özsermaye gösteriyor bilmiyorum içeriğini ama çağrı fiyatı te nerde gelmiş....

6.  Alıntı Originally Posted by ilsever Yazıyı Oku
    Arkadaslar, ben Konya'da oturuyorum. Adese zor durumda. Marketin raflari bos. İnsallah batmaz ama piyasaya odeme yapamadigi, bu yuzden de firmalarin mal vermedigi soyleniyor. Yani demem o ki spek malda yakalandi ve bu mallari kaktıracak yer ariyor, sizlere tavsiyem bu hisseye bulasmayin. Simdi biliyorum, beni spek yamagi falan diye suclayacaksiniz, onemli degil. Ben uyari gorevini yapayim da karari siz verin. Ama yarin burasi aglama duvarina donunce şirketin sahiplerine falan sovmeyin. Bilancosundan da belli zaten sirketin durumu. Kararinizi ona gore verin. Spek mal yikacak adam ariyor.

SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    evet borsanın dramı biz pddd milim milim hesap yaparken adamlar bu haldeki şirketi 1.70 liradan 17 liraya çıkardılar.. şaka değil.. halimiz harap. 0 trade 0 kazanç ile haftayı kapıyorum boşa geçen bir hafta oldu benim için.

herkese iyi tatiller.

7. Halkbank/Arslan:Bankalarımızın sermaye piyasalarından fon sağlayabilme kabiliyetleri artmıştır

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun, Varlığa veya İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler (VİDMK) Tebliği ve Teminatlı Menkul Kıymetler (TMK) Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair düzenlemesiyle ilgili olarak Halkbank tarafından yapılan açıklamada, teminatlı ve varlığa dayalı ürünlerin ihracını teşvik edici hükümler getiren düzenlemeden duyulan memnuniyet vurgulandı.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Sermaye Piyasalarına önemli bir katkı sağlayarak yenilikçi ve güvenli yatırım aracı alternatiflerini çeşitlendiren bu düzenlemenin, ülke ekonomisinin büyümesinde olumlu yansımalarının olacağını belirterek şunları söyledi: "Söz konusu değişiklikle birlikte varlık ve ipotek finansmanı fonları tarafından ihraç edilen teminatlı menkul kıymetlerin bankalar tarafından satın alınarak varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracına imkân sağlanmıştır. Finansal kurumların likiditesi düşük varlıklarını menkul kıymetleştirerek sermaye piyasalarından fon sağlayabilme kabiliyetleri de artmıştır. Gerek Kurul ücretleri gerekse ihraç yapıları ve maliyetleriyle ilgili değişikliklerin varlığa veya ipoteğe dayalı menkul kıymetler (V/İDMK) ile varlık veya ipotek teminatlı menkul kıymet (V/İTMK) ihraçlarını destekleyici ve teşvik edici olacağını düşünüyoruz. Bu tür yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, finansal piyasaların derinleşmesine katkı sağlamaktadır. Dolaşımdaki borçlanma araçları büyüklüğü bazında sektör genelinde ikinci sırada yer alan Bankamız, önümüzdeki dönemde bu kapsamdaki menkul kıymet ihraçları ile de piyasada yer alacak ve ülke ekonomisinin finansman ihtiyacını karşılamak için yenilikçi çalışmalar yürütmeye devam edecektir."

Düzenlemenin, Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler ihracına konu olabilecek varlık havuzunu genişleterek; yatırımcılara ek teminat getirdiğini de belirten Arslan sözlerine şunları ekledi: "Varlık havuzunun genişlemesi, yatırım risklerini aşağı çekerek finansal kurumlarımızın borçlanma maliyetlerinii azaltan bir gelişme olmuştur. Kurumlarımızın mali kaynak temininde kolaylıklar getiren bu düzenleme, bankacılık sisteminin daha etkin bir şekilde çalışmasına da önemli bir katkıda bulunmuştur."
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, vereceğiniz kararlar tamamen size aittir...
    Az yazıp, çok okumak istiyorum...

Anlamak mumkun degil neyi beklentisine tutuyorlar, vermiyorlar.

Sayfa 859/1032 İlkİlk ... 359759809849857858859860861869909959 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •