Sayfa 860/1032 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,873 - 6,880 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Uğur Gürses'in bugünkü yazısı biraz uzun ve karmaşık, okumayanlar için bizi ilgilendiren kısmı alıntılayayım:

"... 5 yıllık tahvil ihalesinde 11 banka teklif verirken, satış düşük tutularak 2 bankanın teklifinden gelen faiz, ortalama faiz olarak gerçekleşti. O da yüzde 17.67 oldu. İhale sonucundan da görülüyor: biri yüzde 17.50 teklif etmiş, diğeri 17.85 Belli ki miktar da eşit olduğundan ortalama faiz yüzde 17.67 olmuş.
    Oysa gelen rekabetçi tekliflerin ortalama faizi yüzde 18.14te. Buradan da şu akla geliyor; en düşük teklifi veren iki banka büyük bir olasılıkla kamu bankası olabilir mi?...Bu kadar dalgalanmanın ortasında piyasa faizinin yarım puan altından ihaleye teklif atan banka uzmanı bilgisiz değilse dersine çalışmış olmalıdır. iki bankanın attığı düşüğün düşüğü faiz teklifi ile ortalama belirlenmiş oldu."

Bu alanda derin bilgim yok ama anladığım kadarıyla hazine tahvillerini yüksek faizle almak varken iki kamu bankası piyasa altında fiyatla almış, böylece faizler düşürülmüş. Bu kamu bankalarının karının tırpanlanmasına örnek. Bu bankalardan biri de halkbank ise bizim bilanço kötüleşmeye, şirketin karlılığı azalmaya devam edecek demektir.

(Yazının tamamı için link: https://ugurses.net/2018/11/16/bu-fi...rmus-muydunuz/)

2. Reis sari kafa ile telefonda görüşmüş icerik belli olur yakinda.

3. Erdoğan ile Trump, Kaşıkçı cinayeti, ABD'deki FETÖ soruşturmaları, Suriye'de terörle mücadele ve ikili ilişkiler hakkında fikir teatisinde bulundu.

Erdoğan ve Trump, Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması ve olayın örtbas edilmesine izin verilmemesi hususunda mutabık kaldı.

Ayrıntılar geliyor...

4. USDTRY 3.35 den 3.32 ye düştü... içerik selam kelam sanırım

5. Abi ne görüştüklerini de taksit taksit söylüyor. Ansızın bir gelişme olacak sanki

6.  Alıntı Originally Posted by cegirge Yazıyı Oku
    Abi ne görüştüklerini de taksit taksit söylüyor. Ansızın bir gelişme olacak sanki
    Sevgili dostum sanırım sende benim gibi sürekli takiptesin hatta benden hızlı yakalıyorsun haberleri çok büyük birşey çıkmayabilir altından öyle olsa idi gündüz fiyatlanırdı, ama olumlu bir şey bunu dolar tl den anlıyorum

7. Mal yok ağam verdim hepsini merak ediyorum bu iş nereye varacak.

8. https://www.amerikaninsesi.com/a/tür...u/4661918.html

Bilindik şeyler ama çavuşoğlunun ABD ye gidip halkbank işini konuşacağı burada da yazıyor. Bu hafta sonu en azından bu dillense dahi katkı sağlar.

Sayfa 860/1032 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •