Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 871/902 İlkİlk ... 371771821861869870871872873881 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,961 - 6,968 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Kira çarpanı olayında parametrenin bir tarafında kiralar var.Kimbilir belki de kiralar artar.Diğer bir konu da asla unutulmaması gereken bir konu olan arsa maliyeti.Bu oran eskiden yüzde 25 di,emlak çok değerlenince millet oranı yüzde 60 hatta yüzde 80 lere kadar çıkardı,bu da aslına dönerse fiyatlamalar bundan da etkilenir.Çok parametre var,şu ara artan faizlerde acil paraya sıkışan satıcılar mecbur fiyat kırıyorlar,on gün içinde malınızı satmak zorunda kalsanız piyasanın durumunu daha iyi değrelendirirsiniz,allahtan o durumda değilim,yoksa şimdi benim emlakları satmaya kalksam her gün bir alıcı ile kavga etmek zorunda kalırdım.Reel değerlendirmelerde fayda var,yoksa finansal piyasalarda kayıplar kaçınılmaz olur,emlakta kutsal bir yatırım değil,onun da iyi zamanları olur kötü zamanları olur,bu aralar çok iyi zamanlar değil.
    "Aslı" olarak seçtiğimiz noktanın hangi nokta olduğu önemli.
    Ev almak isteyenleri en çok yanıltan şey bu. Geçmişten "olması gereken bu" diyerek referans aldığımız tarih, sonucu çok fark ettiriyor.

Herkes aslı olarak 90'ları referans almak istiyor, çünkü alıcı için kulağa en karlı gelen seçenek bu. Öyle olduğuna inanmak istiyorlar.

Mesela çok aşırı uç bir örnek vereyim. Ya aslı şu fotoğraftaki dönemse? Emlağa yatırım yapmış insanlar olarak siz de ben de yanarız çıra gibi.
    Aslında "aslı" hiç bir dönem değil. Çünkü geçmişteki hiç bir dönemin bire bir aynısını gelecekte yaşamayacağız.

Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    "Aslı" olarak seçtiğimiz noktanın hangi nokta olduğu önemli.
    Ev almak isteyenleri en çok yanıltan şey bu. Geçmişten "olması gereken bu" diyerek referans aldığımız tarih, sonucu çok fark ettiriyor.

Herkes aslı olarak 90'ları referans almak istiyor, çünkü alıcı için kulağa en karlı gelen seçenek bu. Öyle olduğuna inanmak istiyorlar.

Mesela çok aşırı uç bir örnek vereyim. Ya aslı şu fotoğraftaki dönemse? Emlağa yatırım yapmış insanlar olarak siz de ben de yanarız çıra gibi.
    Aslında "aslı" hiç bir dönem değil. Çünkü geçmişteki hiç bir dönemin bire bir aynısını gelecekte yaşamayacağız.

Doğru kesinlikle aslı da yanlış bir tanımlama oldu,aslı da zamana bağlı göreceli bir şey,ama unutmamak lazım şu anda geleceğe projekte edilemez,geleceğin parametreleri bambaşka olacak,hele ki şu pandemi buhran vs herşeyin yeniden değerlendirildiği bir dönemde şu olmaz bu olmaz,bunu artık beklememek lazım falan büyük cümleler,öyle cümleler kurmamak lazım.

Adamlar great reset diyor,herşey artık kiralanacak,kimsenin mal edinmesine gerek kalmayacak falan diyorlar,öyle bir dönem planlanıyorsa o döneme geçiş nasıl olur,bunlar bu işi nasıl yapabilirler falan her şey gözönüne alınmalı,yüz yılda bir olan bir değişim döneminin başındayız.

İş yapış tarzları,sosyal hayat,geleceğin meslekleri falan her şey değişiyor,böyle bir dünyada emlak emlaktır her zaman değerini bulur,hep kazandırır falan ne bileyim kimbilir belki de böyle düşünenler haklı çıkar ama ,çok düşünmek lazım.Olay aslında sade emlak da değil,her şey yeniden fiyatlanacak,değerlendirmeler değişecek.

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Adamlar great reset diyor,herşey artık kiralanacak,kimsenin mal edinmesine gerek kalmayacak falan diyorlar,öyle bir dönem planlanıyorsa o döneme geçiş nasıl olur,bunlar bu işi nasıl yapabilirler falan her şey gözönüne alınmalı,yüz yılda bir olan bir değişim döneminin başındayız.
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    İş yapış tarzları,sosyal hayat,geleceğin meslekleri falan her şey değişiyor,böyle bir dünyada emlak emlaktır her zaman değerini bulur,hep kazandırır falan ne bileyim kimbilir belki de böyle düşünenler haklı çıkar ama ,çok düşünmek lazım.Olay aslında sade emlak da değil,her şey yeniden fiyatlanacak,değerlendirmeler değişecek.
    Dediğiniz gibi, gelen yeni sistemde neyin nasıl fiyatlanacağını, ya da hangi varlıkların sahiplerine musallat olunacağını bilemeyiz.
    Sepet yapmakta fayda var her zaman.
    "Oh kirada oturuyorum, tüm varlığım altın, kendimi sağlama aldım, isterse dünya yansın" diye düşünen kişiler bir anda ellerinde çuval çuval "çöp para" ile ortada kalabilirler.

"Vatan için, bayrak için, ezan için" dendi mi iş biter. Altınını vermeyen vatan haini olur.
    Böyle durumlarda sepet hayat kurtarır.

https://paratic.com/hukumetler-taraf...in-soygunlari/

Son düzenleme : djoz; 05-01-2021 saat: 13:02.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Dediğiniz gibi, gelen yeni sistemde neyin nasıl fiyatlanacağını, ya da hangi varlıkların sahiplerine musallat olunacağını bilemeyiz.
    Sepet yapmakta fayda var her zaman.
    "Oh kirada oturuyorum, tüm varlığım altın, kendimi sağlama aldım, isterse dünya yansın" diye düşünen kişiler bir anda ellerinde çuval çuval "çöp para" ile ortada kalabilirler.

"Vatan için, bayrak için, ezan için" dendi mi iş biter. Altınını vermeyen vatan haini olur.
    Böyle durumlarda sepet hayat kurtarır.

https://paratic.com/hukumetler-taraf...in-soygunlari/

Aslında aynı şeyleri düşünüyoruz ve yapıyoruz sn djoz.Ben de zaten yatırımlarımı sadece bir alana kanalize etmedim.4000 yıllık bir değer aracında sadece bir ülkede ve sadece sınırlı bir zaman diliminde devletin altınlara el koyması riskmidir ,elbet risktir de düşük risktir.Ama bu riski hesaba katarken 20 yıl önce suriyede emlak zengini olan bir sürü tapusu olan, kirası olan insanlar şimdi ne durumdadır bunu da düşünmek lazım.Altın iyi kötü saklanır, gerekirse devletiniz gasp etmeye kalkarsa koyarsın çömleğe gömersin toprağa beklersin olur biter.Emlağı nasıl kaçıracaksın.Herneyse ,sonuç sepet yapıp arada çok değer kazanandan ucuz kalana para aktarmak olmalı ,benim fikrim bu şekilde sn djoz.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Aidat bedelleri ev kiralarını yakaladı.

https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/...aladi-6197257/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
    Yakın bir gelecekte aidat bedelleri üstüne bir de yüksek emlak vergileri gelecek. Kendi evinde çift kira verme keyfi olacak. Şimdilik devlet çok takip etmiyor ama yeniden değerlemeler yapıldığında ve tüm konut stoğu 0.64 faizden kredi kullanıp ev alan milletimizi kümese doldurduklarında güzel bir vergi artışı gelecek.
     Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Aidat bedelleri ev kiralarını yakaladı.

https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/...aladi-6197257/

Sayfa 871/902 İlkİlk ... 371771821861869870871872873881 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •