Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 875/1014 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ben mesela 55 daha koydum üstüne bugün.
    Zamanında bi ev alıyodum.Uygun fiyatlı evi de begendik..Ancak yanına halı saha temeli atıldığını duyunca başladım belediyeden araştırmaya.Futbol sahası yapılacaktı yapılmayacaktı derken aradan 1 ay geçti..Sahibi de evi bir emlakçıya verdi..Emlakçı da tam 150 bin koydu üzerine..Sonra aradan çok geçmedi duydum ki ev satılmış..Hali saha temeli hala olduğu gibi duruyor..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Sizin ev bence ucuz..495 yazan da var içi yapılı eve..Fiyatı artırın ciddi biri cıkarsa düşersiniz.Satılmayan eve zam yapmak gelenektendir.[emoji1]

Benim bildiğim 14 yıldır satılık ev var.Arada bir yenilenen ve evin bir penceresini kapatan satılık pankartıyla.Uzun vadeli yatırım diye buna derim
    Ayrıca örnek teşkil eder mi bilmem,İstanbul muadil ev ilan fiyatlarına göre %25 iskonto ile 1 ay içerisinde gerçekleşmiş bir satış biliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Nef ile ilgili birşey yazmadım.Genel benim yazdığım.

yıllardır inşaat sektöründe çalışan bir mühendis olarak ben bahsi geçen şirketin yanından uzağından geçmem. yazık insanlara. inşaat inşaatçıdan alınır. keşke enka falan türkiyeye gelip inşaat yapsa. bu adamlar nereden türedi çok merak ediyorum...

kaliteyi sokaktaki bir insanın anlaması çok zor maalesef. inşaatla uzaktan yakından uzaktan alakası olmayan binlerce insan sokakta "mütayit" diye geziyor nargile kafeye gidiyor ilginç.. en olmadı gidin mesanın falan yaptığı evleri almaya çalışın.

o sıfır olşarak alınan evlerin çoğu 10 sene sonra dökülmeye başlar amele usülü yapıldığı için.

4. Arkadaslar danismak istedigim bir konu var. Yatirim icin almak istedigim bir ev var. Oturdugum ev kendimin. Kredi kullanarak bir ev almak istiyorum. Detaylari sogle yaziyim. Halkalida park aparts veya evostarda 1+1 200 bine bir ev bulabilirim saniyorum . Burada evler neredeysr 1 1.5 senedir prim yapmamis durumda. Zaten istanbul genelindede ayni sekilde seyir devam ediyor. Bahcelievlerde oturuyorum evim iki sene onceki fiyati ile ayni eder. Suan konut kredileri faizleri cok ta yukselmeden* Bir kredi kullanmayi dusnuyorum. 50 bin pesin 150 kredi ceksem 6-7 yil cok faiz bindirmez ve odenir. 6 yil 150 bin icin kredi odemesi aylik 3 bin.* Aslinda gelmek istedigim nokta su mevduat fazileri cok yuksek 200 bin tl icin bir aylik net getiriniz nerdeyse 2 bin tl. Bu evi kiraya versem en fazla 900 tl veya bin tl eder. Ancak enflasyon iki senedir cok yuksek ve bu bir sure devam exevek gibi gkrunuyor. Bu sene yuzde 15 zam aldim ornegin kurumsal bir firnafa calisiyorum ve hersene enflasyonun uzerinde zam aliyorum 3000 kredi taksidinin 1000 tl sini kiraci odese 2000 tl bana kaliuor ve sadece enflasyondan dolayi alacagim zam ( enflasyonun hersene bogle gitmeyevegini soglemeyin sakin) hersene bu kalan 2000 tl lik odemeyi benim icin daha fa kucultecek. Keza ev kiralari enflasyonla artacak hadi artmadi portakalin kilosunun 6 lira oldugunu dusunursek bu enflasyon ile bu evlerin fiyati 200 bin kalmasi imkansiz. Yani konut piyasasi cok canlanmasada artacak cunku paranizin degeri olmayacak ama alinmis ev alinmis olacak. Bugun ikiyuz 3 sene sonra 275 belki. uc sene yuzde 15 zam alsaniz maasiniz uc sene onceye gore yuzde elli zamli aldiginiz. kredinin odemesi sabit. B7 enflasyonist duzende suan bu evi primsiz hali ile almak nr kadar mantikli sizin goruslerinizi mrrak ediyorum. Evlerin kiraci sorunu yok sanirim mutlaka bulunur. Krda evi olan bir arkadas varsa bilgi vrirse sevinirim. Evin bedeli suan icin 200 kiradan cok az yuksek olabilir ama evler 4 5 senelik. Enflasyonun alio basini gittigi su donemde sattiginumiz bir gayrimenkulu bir iki sene sonra cok daha yuksek meblaglara alabilirsiniz. Suan fetret devri sonrasina bakacagiz. Tekrar rakamlara bakacak olursak 200 binin sadece faizi 2000 tl yapiyor ve iki kira bedeli. Ancak benim dusunceme gore 3 sene sonra almamis oldugunuz 1000 tl lik fark 36 bin ( bilesik faizle 40 bin* olsun) ederken evin fiyati cok daha fazla artmis olacak.*

5.  Alıntı Originally Posted by Mr.CO Yazıyı Oku
    Arkadaslar danismak istedigim bir konu var. Yatirim icin almak istedigim bir ev var. Oturdugum ev kendimin. Kredi kullanarak bir ev almak istiyorum. Detaylari sogle yaziyim. Halkalida park aparts veya evostarda 1+1 200 bine bir ev bulabilirim saniyorum . Burada evler neredeysr 1 1.5 senedir prim yapmamis durumda. Zaten istanbul genelindede ayni sekilde seyir devam ediyor. Bahcelievlerde oturuyorum evim iki sene onceki fiyati ile ayni eder. Suan konut kredileri faizleri cok ta yukselmeden* Bir kredi kullanmayi dusnuyorum. 50 bin pesin 150 kredi ceksem 6-7 yil cok faiz bindirmez ve odenir. 6 yil 150 bin icin kredi odemesi aylik 3 bin.* Aslinda gelmek istedigim nokta su mevduat fazileri cok yuksek 200 bin tl icin bir aylik net getiriniz nerdeyse 2 bin tl. Bu evi kiraya versem en fazla 900 tl veya bin tl eder. Ancak enflasyon iki senedir cok yuksek ve bu bir sure devam exevek gibi gkrunuyor. Bu sene yuzde 15 zam aldim ornegin kurumsal bir firnafa calisiyorum ve hersene enflasyonun uzerinde zam aliyorum 3000 kredi taksidinin 1000 tl sini kiraci odese 2000 tl bana kaliuor ve sadece enflasyondan dolayi alacagim zam ( enflasyonun hersene bogle gitmeyevegini soglemeyin sakin) hersene bu kalan 2000 tl lik odemeyi benim icin daha fa kucultecek. Keza ev kiralari enflasyonla artacak hadi artmadi portakalin kilosunun 6 lira oldugunu dusunursek bu enflasyon ile bu evlerin fiyati 200 bin kalmasi imkansiz. Yani konut piyasasi cok canlanmasada artacak cunku paranizin degeri olmayacak ama alinmis ev alinmis olacak. Bugun ikiyuz 3 sene sonra 275 belki. uc sene yuzde 15 zam alsaniz maasiniz uc sene onceye gore yuzde elli zamli aldiginiz. kredinin odemesi sabit. B7 enflasyonist duzende suan bu evi primsiz hali ile almak nr kadar mantikli sizin goruslerinizi mrrak ediyorum. Evlerin kiraci sorunu yok sanirim mutlaka bulunur. Krda evi olan bir arkadas varsa bilgi vrirse sevinirim. Evin bedeli suan icin 200 kiradan cok az yuksek olabilir ama evler 4 5 senelik. Enflasyonun alio basini gittigi su donemde sattiginumiz bir gayrimenkulu bir iki sene sonra cok daha yuksek meblaglara alabilirsiniz. Suan fetret devri sonrasina bakacagiz. Tekrar rakamlara bakacak olursak 200 binin sadece faizi 2000 tl yapiyor ve iki kira bedeli. Ancak benim dusunceme gore 3 sene sonra almamis oldugunuz 1000 tl lik fark 36 bin ( bilesik faizle 40 bin* olsun) ederken evin fiyati cok daha fazla artmis olacak.*
    Dediğiniz bölgeyi biliyorum. Yerinizde olsam başkasını evimde oturtmak için faizli kredi kullanıp ev almam. Hatta o parayı yıllık yüzde 7-8 temettü veren şirketlere uzun vadeli koyar keyfime bakarım

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Mr.CO Yazıyı Oku
    Arkadaslar danismak istedigim bir konu var. Yatirim icin almak istedigim bir ev var. Oturdugum ev kendimin. Kredi kullanarak bir ev almak istiyorum. Detaylari sogle yaziyim. Halkalida park aparts veya evostarda 1+1 200 bine bir ev bulabilirim saniyorum . Burada evler neredeysr 1 1.5 senedir prim yapmamis durumda. Zaten istanbul genelindede ayni sekilde seyir devam ediyor. Bahcelievlerde oturuyorum evim iki sene onceki fiyati ile ayni eder. Suan konut kredileri faizleri cok ta yukselmeden* Bir kredi kullanmayi dusnuyorum. 50 bin pesin 150 kredi ceksem 6-7 yil cok faiz bindirmez ve odenir. 6 yil 150 bin icin kredi odemesi aylik 3 bin.* Aslinda gelmek istedigim nokta su mevduat fazileri cok yuksek 200 bin tl icin bir aylik net getiriniz nerdeyse 2 bin tl. Bu evi kiraya versem en fazla 900 tl veya bin tl eder. Ancak enflasyon iki senedir cok yuksek ve bu bir sure devam exevek gibi gkrunuyor. Bu sene yuzde 15 zam aldim ornegin kurumsal bir firnafa calisiyorum ve hersene enflasyonun uzerinde zam aliyorum 3000 kredi taksidinin 1000 tl sini kiraci odese 2000 tl bana kaliuor ve sadece enflasyondan dolayi alacagim zam ( enflasyonun hersene bogle gitmeyevegini soglemeyin sakin) hersene bu kalan 2000 tl lik odemeyi benim icin daha fa kucultecek. Keza ev kiralari enflasyonla artacak hadi artmadi portakalin kilosunun 6 lira oldugunu dusunursek bu enflasyon ile bu evlerin fiyati 200 bin kalmasi imkansiz. Yani konut piyasasi cok canlanmasada artacak cunku paranizin degeri olmayacak ama alinmis ev alinmis olacak. Bugun ikiyuz 3 sene sonra 275 belki. uc sene yuzde 15 zam alsaniz maasiniz uc sene onceye gore yuzde elli zamli aldiginiz. kredinin odemesi sabit. B7 enflasyonist duzende suan bu evi primsiz hali ile almak nr kadar mantikli sizin goruslerinizi mrrak ediyorum. Evlerin kiraci sorunu yok sanirim mutlaka bulunur. Krda evi olan bir arkadas varsa bilgi vrirse sevinirim. Evin bedeli suan icin 200 kiradan cok az yuksek olabilir ama evler 4 5 senelik. Enflasyonun alio basini gittigi su donemde sattiginumiz bir gayrimenkulu bir iki sene sonra cok daha yuksek meblaglara alabilirsiniz. Suan fetret devri sonrasina bakacagiz. Tekrar rakamlara bakacak olursak 200 binin sadece faizi 2000 tl yapiyor ve iki kira bedeli. Ancak benim dusunceme gore 3 sene sonra almamis oldugunuz 1000 tl lik fark 36 bin ( bilesik faizle 40 bin* olsun) ederken evin fiyati cok daha fazla artmis olacak.*
    Hesap çok mantıklı hemen alın kaçırmayın bu fırsatı)))))))Şaka şaka ev fiyatları artmıyor azalıyor emlak yatırımı bu ara yapılmaz

7.  Alıntı Originally Posted by Mr.CO Yazıyı Oku
    Sayın Üye,ihtiyaç için oturma amaçlı konut alımı evet..ama bence de bu şartlarda yatırım amaçlı ev alınmaz diyorum,eğer bu miktarı bankaya faize yatırırsanız 5 sene sonunda faiz sabit kalırsa 315 bin civarı bir birikiminiz olur,ev de ise daha çok değişken mevcut,evet her şey yolunda giderse 5 sene sonunda ev faizle kafa kafaya gelir,hatta belki biraz daha kazançlı olabilir,amma velakin;-nakite sıkıştınız,evi paraya çevirmek için ederinin %10-20 arası daha düşüğüne vermeniz gerekir,zamanından önce ev kredisi geri ödemesi yaparsanız %2 yaptırımı var,ayrıca kiracı ,banka faizi gibi garanti ,stabil bir yapı değil,örneğin kendim oturmak için aldığım evi,emekliliğime 2 yıl kala boş kalmasın diye kiraya vermiştim,sonuç:2014 rakamlarıyla,1400 tl aidat ve 2 kira kaybı,kiracınız çok düzgün olsa bile nihayetinde insandır,evlenmeye karar verir,işi bozulur vs..eğer önceki sayfaları okuduysanız özellikle İstanbul da konut fiyatlarının tl olarak dahi düşüşte olduğunu görürsünüz,Hakem nickli arkadaşımız açık yüreklilikle konum olarak iyi durumdaki evini satışa çıkardığını,istenen fiyattan indirim yapmasına rağmen,2-3 aydır arayan soran olmadığını anlattı,bakmayın siz malum sitede fiyatların havada uçuştuğuna,buradada bazı kişiler akıl verdi fiyatı yükselt alıcı gelirse indirirsin diye,2010-2015 arası gözü kapalı kitle kalmadı artık,herkes en iyi evi en uygun fiyatla almak istiyor,kendimce anlatmaya çalıştım,yinede karar sizin,hayırlısı olsun...

8.  Alıntı Originally Posted by cesar Yazıyı Oku
    Dediğiniz bölgeyi biliyorum. Yerinizde olsam başkasını evimde oturtmak için faizli kredi kullanıp ev almam. Hatta o parayı yıllık yüzde 7-8 temettü veren şirketlere uzun vadeli koyar keyfime bakarım

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Cevap icin tesekkurler. Evi pesin alacak kadar param suan yok malesef. O bolgede 1+1 evlerin ragbet gormesi,evlerin yeni olmasi ve hali hazirda bir balon olmadigini dusunmem. 450 500 bine ev alip 1700 1800 liraya kiraya vermek banada uymuyor zaten. Hisse senedi olayina varim ama oda baska riskler iceriyor. P
    Orada parca parca uzun vadeli surekli alim yapmayi dusunuyorum bir seferde yuklu miktarda giris yapmak mantikli gelmiyor.

Sayfa 875/1014 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •