Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 876/902 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,001 - 7,008 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    500-600.000 kişinin evlendiği bir ülkede beton sevda değil ihtiyaçtır... Konu dengedir... Tarım ağaçlandırma ve inşaata kriter getirirsin olur biter...Mesela 500 dairelik site yapana devletin göstediği alanda profesyonel destekle 5000 ağaç diktirirsin vs gibi örnekler çoğaltılabilir...Tarım konusunu acilen aktive etmezsek zaten o yapılan daireler boş kalacak denge tamamen bozulacaktır... Tamamen tarıma ayrılmış iller bölgeler parsellenmeli bunun yanında topraksız tarım teşvikleri artmalıdır.
    Demek ki yılda 500.000 kişi evlenmeyecek hocam.
    3 çocuk yapın, 5 çocuk yapın demekle olmuyor bu işler. Kalabalık ülkeler nüfuslarını kontrol altına alacak önlemler alıyorken biz ipini koparmış gibi çoğalıyoruz.

Neden?

Nüfus güçtür.

Güçlü ve büyüyen Türkiye..

İstediğin kadar çoğal. İyi eğitim almış, alanında dünyada liderliğe oynayan öğrenciler yetiştiremedikçe sayının zerre kadar önemi yok. Tam tersine; çoğaldıkça fakirliğin artar.

Vasıfsız 100 kişiyi 10 gün çalıştırıp 1 kamyon atlet üretirsin, adam 25 saniyede ürettiği Iphone'u o bir kamyon atlet fiyatına sana satar.

Yaklaşık 400.000'i dünyanın bu en basit çıkarımını yapamayan 500.000 çiftten doğacak milyonlarca çocuğun bir çoğu da muhtemelen ailelerinin kaderini paylaşıp yukarıdaki çıkarımı yapamayacaktır. Cehalet nesilden nesile bu şekilde aktarılır. Biz de daha bin yıllar boyunca "gavurun 15 gün çalışıp alabildiği arabayı almak için neden 20 ay çalışmak zorundayım" diye sorar dururuz.

Konudan saptık.. 180 çarpan iyidir[emoji4]

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by Alidelta Yazıyı Oku
    500-600.000 kişinin evlendiği bir ülkede beton sevda değil ihtiyaçtır... Konu dengedir... Tarım ağaçlandırma ve inşaata kriter getirirsin olur biter...Mesela 500 dairelik site yapana devletin göstediği alanda profesyonel destekle 5000 ağaç diktirirsin vs gibi örnekler çoğaltılabilir...Tarım konusunu acilen aktive etmezsek zaten o yapılan daireler boş kalacak denge tamamen bozulacaktır... Tamamen tarıma ayrılmış iller bölgeler parsellenmeli bunun yanında topraksız tarım teşvikleri artmalıdır.

Asgari ücretin 2825 TL olduğu , çalışanların % 44 ' nün asgari ücret ile ev geçindirdiği , 17 milyon insanın devletten yardım aldığı , yaklaşık 70 milyon adet kredi kartının kullanıldığı , icra dosyasının 26 milyonu geçtiği , çeyrek altın demiyorum 1 Gr altının 435 TL olduğu , genç işsizlik oranının % 27 olduğu , her 4 ünv. mezunundan birinin işsiz olduğu bu güzelim cennet ülkede evlenen ya da evliliği düşünen gençler hangi parayla nasıl ev alacaklar ?

Yapılan konutlar elbetteki ihtiyaç ! Önemli olan halkın alım gücü ... Bakınız ben İstanbul / Başakşehir ' de oturuyorum . 100 demiyorum , 90 demiyorum , 85 demiyorum , 75 M2 de demiyorum . 67 M2 dairenin fiyatı 300 000 TL ' den başlıyor . Üstelik TOKİ ' nin yaptığı daireler ... Sen gel şimdi ev ... Hadi !

Alıntı Originally Posted by abc1980 Yazıyı Oku
    Asgari ücretin 2825 TL olduğu , çalışanların % 44 ' nün asgari ücret ile ev geçindirdiği , 17 milyon insanın devletten yardım aldığı , yaklaşık 70 milyon adet kredi kartının kullanıldığı , icra dosyasının 26 milyonu geçtiği , çeyrek altın demiyorum 1 Gr altının 435 TL olduğu , genç işsizlik oranının % 27 olduğu , her 4 ünv. mezunundan birinin işsiz olduğu bu güzelim cennet ülkede evlenen ya da evliliği düşünen gençler hangi parayla nasıl ev alacaklar ?

Yapılan konutlar elbetteki ihtiyaç ! Önemli olan halkın alım gücü ... Bakınız ben İstanbul / Başakşehir ' de oturuyorum . 100 demiyorum , 90 demiyorum , 85 demiyorum , 75 M2 de demiyorum . 67 M2 dairenin fiyatı 300 000 TL ' den başlıyor . Üstelik TOKİ ' nin yaptığı daireler ... Sen gel şimdi ev ... Hadi !
    Haklısınız.. Belki ben alabildiğim için o açıdan bakmadım.. Ancak dönem dönem alım fırsatları oluyor ki alanlar var.. Genelde 20 dairesi olan 21. yi alıyor .. Bu da halkta kölelik boyutunu getiriyor.. Neticede o daireler satılıyor.

4. Çürük binalar olduğu gibi dururken, yine yeşil tepeleri dönüştüreceğiz elhamdülillah.

Allah muhafaza, bir deprem olsa o ağaçlar sincapların başına yıkılır falan. Di mi ya?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

5. Arkadaşlar merhaba. Bütçemi aşan ancak içime sinen bir ev buldum. Evin bana maliyeti 1 milyon TL civarı. Elimde 630 bin TL nakit ve 200 bin TL degerinde kullandığım bir aracim var.

Şuan eşim çalışmadığından tek maaşla geçiniyoruz. Kiradayim 2000 TL kira ödüyorum ama ev sahibi ile sorun yaşıyorum. Bu durum can sıkıcı olmaya başladı. Evi almam için elimdeki tüm nakiti kullanıp, aracımı satıp üzerine 200 bin TL kredl çekmem gerekiyor.

Sizce bu evi almak mantikli mi ?

Siz olsanız ne yapardınız ?

Değerli dusuncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada yeni alacagim evin kira getirisi 3500-4000 TL arasında.

Saygılar.

Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba. Bütçemi aşan ancak içime sinen bir ev buldum. Evin bana maliyeti 1 milyon TL civarı. Elimde 630 bin TL nakit ve 200 bin TL degerinde kullandığım bir aracim var.

Şuan eşim çalışmadığından tek maaşla geçiniyoruz. Kiradayim 2000 TL kira ödüyorum ama ev sahibi ile sorun yaşıyorum. Bu durum can sıkıcı olmaya başladı. Evi almam için elimdeki tüm nakiti kullanıp, aracımı satıp üzerine 200 bin TL kredl çekmem gerekiyor.

Saygılar.
    Tamamen finansmanla ilgili bir konu, kariyerinize, iş durumunuza göre karar vereceksiniz. Kredi ödemesi psikolojinizi etkileyecekse, hayat kalitenizi düşürecekse, nasıl ödeyeceğim diye yatakta dönüp duracaksanız tavsiye etmem.
    Yoksa içinize sinen bir ev varsa orada mutlu olacaksanız. Oturulacak evi her zaman tavsiye ederim.
    Ama her zaman kötü duruma karşı 1 yıllık giderin kenarda durması veya ulaşılabilir olması gerektiğini hatırlatırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

7.  Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba. Bütçemi aşan ancak içime sinen bir ev buldum. Evin bana maliyeti 1 milyon TL civarı. Elimde 630 bin TL nakit ve 200 bin TL degerinde kullandığım bir aracim var.

Saygılar.
    Abi zaten mevduatta imişsin. 630 bin liranın aylık 6500 ile 8000 arası bir getirisi olur. 3 bin liralik bir ev kirala, kafanı yorma.

Arabandanda yılların birikiminden de olma.

Pandemi de neyin ne olacağı belli değil.

Bugün bir koli yumurta iyisi 30-33 lira sene sonu 50-60 olmayacağının garantisi yok.

Bir kalıp peynirin 50 lira olmayacağının garantisi yok.

Hem birikimden olacaksin hem arabadan hem de üstüne borçlanacaksin.

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

8.  Alıntı Originally Posted by cakozgur Yazıyı Oku

Saygılar.
    sn cakozgur,

bir kere en büyük hatanız bitmemiş bir eve satın almaya çalışmak olur. sadece finansal değil güven açısından da sorunlu bir durum.
    ev sahibiniz sizi rahatsız eder ama kolay kolay çıkaramaz(başka bir evi yoksa ve oraya taşınacağını mahkemede ispat etmesi lazım nerden baksan 1 sene), en azıdan bahsettiğiniz ev bitene kadar mevcut evinizde kalmaya devam edin.

ayrıca 2bin tl kira ödediğiniz bir hayat standartında 1milyon tllik eve geçme isteği pahalı bir "lüks" satın almak olur, bu ancak maaşınız ciddi artması veya kenarda duran paranızın borsada, bitcoinde v.s. bir anda değer kazanması sonucu belki düşünülebilecek bir şey olur. şu durumda şartlarınız bu kadar zorlamak bana mantıklı gelmiyor.

3-4 ay önce kirada oturduğum ev satışa çıkınca benzer bir durum yaşadım ve almak zorunda kalmıştım, fakat benim özel ailevi nedenlerim vardı + maddi olarak zorlamayacaktı. yarısı peşin yarısı kredi kullanmıştım ben.
    ona rağmen evin yarısı için verdiğim parayı borsada tutsaydım şu an evi kredi kullanmadan alabiliyordum.

finansal piyasalarda fırsatlar bitmez, bütün birikiminiz+ kredi + araba satıp bir tane daire almak doğru değil.
    arkadaşlar çok güzel tavsiyeler varmış, bence en az 1-2 senelik kredi rakamı kenarda olmalı araba v.s. satmayı geçtim.

Sayfa 876/902 İlkİlk ... 376776826866874875876877878886 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •