Sayfa 88/990 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 697 - 704 arası.

Konu: Viop XLVII

1. Talep düşmüyor bende bakıyorum cafeler simitçiker lokantalar magzalar hınca hınc dolu.. Bunu zam gelecek diye yapıyor olabilirler. Cafeler dolu gençler paraları anne babadan alıyor.. Fiyatlar çok ta umurlarında degil.. İstedim genç anne baba şi mdilik bulup bululturup veriyor. Sonrasını bilmem
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

2. Devlet her partiye hazine yardımı veriyor. Fakat oy oranına göre veriyor. peki küçük parti nasıl büyüyecek ? Parayı nereden bulacak ? Mesela yeni kurulan bir parti 6 ay- 12 ay içinde olan bir seçime girecek ve iktidar olacaksa ; hangi parayla kendi piarını yapacak ? İşte burada bazı güçler devreye giriyordur.

Bu güçler '' kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez '' diyerek , kayıt dışı paralarından kayıt dışı aktarım yaparak ilerde çok daha fazlasını kazanma garantisi elde ediyorlardır. Boşuna mı hep müteahhitler, hep aynı firmalar en önde.

Millet olarak çoğunluğumuz kayıt dışıyız. Bağkurlusundan sigortalısına... Bakkalından , holdingine. Kuşadasında çalışan Mali müşavir enişte '' oteller zarar yazma garantili muhasebe tutacak büro arıyorlar. Normal muhasebeye verecekleri ücretin 3 katını teklif ederek vergi kaçırmayı tercih ediyorlar '' demişti. Bu adam da sisteme uyarak voleyi vurmuş , kiracı olarak gittiği ilçede 10 yılda onlarca gayrimenkul edinmiştir.

Normal vatandaş hiç bir siyasiye ulaşamaz. Çünkü , onları ağırlayacak, aynı ortamda bulunabilecek parası yoktur. Seçimlerde para yardımı da yapamaz. Patronlar ise istediği anda istediği siyasiye ulaşır ve istediği düzenleme için kulisini - pazarlığını yapabilir. Vatandaş da takım tutar gibi parti tutar. Seçimlerde kendini perişan eder. parti için en yakınlarıyla bile bozuşur. Değer mi ?

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    çağrı, serbest piyasaya devlet müdahalesinden benim anladığım -fiyatları silah zoruyla sabit tutmak falandır
    sen ne anlıyosun serbest piyasaya devlet müdahalesinden, anlamadım.. nasıl bi müdahale var mesela son bi yıldır??
    Abey büyümeyi yüksek tutmak için bankaları bızıklıyorlar, ortaya saçılan kontrolsüz TL ve doların tutulması da, geçen seferki ucuzluğumuzda olduğunun tam tersi olarak ihracatçıyı negatif etkiliyor, onlar da hırsını TLye kolay ulaşan iç piyasadan çıkartıyor.

Türk bu dünyadaki en pragmatik varlıktır abeycim. Türkü bi yerden sıksan diğer yerden baş verir.

Hiç devlet bu toplara girmese halimiz vallahi daha iyi olurdu - 10 tl üstü dolara izin vermemeleri gerekirdi o dönem için. Vermezler dedik, çok ağır ödedim bedelini bi de orda battık iyi mi reise güvenmekten

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    2004 öncesi 30 seneden fazla yüksek enflasyonla yaşadık, düştü dediğimiz zaman 25-30 düşüyordu, sert deval olduğu zaman 1994 gibi yüzde 150 kadar çıkıyor, ortalama 70-80 enflasyon, 30 seneden fazla sürdü.. o yüzden enflasyonun ne olduğunu dünyada en iyi bilenler türk halkıdır- akp dönemi büyüyen son nesil hariç

defalarca neflasoynu düşürme programları uygulandı, genelde imf kredisi eşliğinde imf direktifleriyle.. çok basittir imf programı, kuru sabit tutacan düşük tutucan, maaşları düşük tutucan, devlet asla para harcamayacak, faizi yüksek tutucan- faizi yüksek tutmaktaki amaç kuru sabit/düşük tutmaktı, talebi baskılamak değil, zira tüketici kredisi diye bi şey yoktu
    90lı yıllarda TÜİK in açıkladığı rakamlara herkes inanırdı. Çarşı, pazar fiyatları ile uyumlu idi.

Şimdi market ve pazar fiyatlarına bakınca tüik enflasyonu çerez gibi kalıyor.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5. Bir toplumda olabilecek en kotu degisimlerden biride etik ve vicdan disi islerin toplumsal kural haline gelip normallesmesidir.

Ulusca yardim severlik meziyetlerimizle hakli olarak ovunsekde firsatcilik ve asiri para kazanma hirsimizla yarisabilecek baska bir toplumu dunyada olsada ben bilemiyorum...

Bu berbat anlayis Avrupada ki Turk market ve dukkanlarinda bile kendini cok sekilde belli ediyor....Su anda Avrpuda ki Turk marketlerinde fiyatlar Avrupa marketlerinden daha pahalidir. Hele Turk mali bir urun sadece Turk marketlerinde satiliyorsa fiyat cok yuksektir.

Mesela gecen yil Rus-Ukrayna savasin patlak veren ay cicek yagi krizinde millet olarak utanc verici sahneler yasadik.

Avrupada stoklarda netedeyse yag kalmamisti.... Ama marketler raflarda son urun tukenip yeni urunler zamli fiyatlardan gelip raflara yerlestirinceye kadar adamlar fiyat degistirmediler. Eski yaglari tukeninceye kadar eski fiyatlardan satmaya devam ettiler.

Hatta orda firsatcilik yapmaya calisan yine malesef Turk marketleti idi.

Bizde ise ulke stoklarinda aylarca yetecek aycicek yagi stoklari mevcut olmasina ragmen kucuk buyuk marketler farket etmeksizin herkes bir kac gunde yag fiyatlarini %50 artirmakla kalmadilar birde stok yaptilar. Halk market raflarina saldirip yag topladilar.

O gunleri hatirlayinca hala utaniyorum.

6. Yani borsa özelinde o dönem borcu olmayan ihracatçı şirketler iyiyken şimdi çok borçlu olan ve içe çalışan şirketler çok iyi ( bakınız ÜLKER )

Benim işim ülkeyi kurtarmak değil netiecede ekmeğimize bakmak zorundayız.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    he, aynen öyle, toptan iflasa gidiyoruz, çöküş kaçınılmaz, flash crash, otobandan son sürat geliyor

sahi, bizim flash crash oğlan nerelerde ? ne zamandır görünmüyo, ismini bile unutmuşum, neydi o ??
    2016 da 2.30 tl olan dolar, 2022 de 18.70tl

Hala crash nerede diye soran var:-) adam gözünün önünü görmüyor demek ki:-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bir toplumda olabilecek en kotu degisimlerden biride etik ve vicdan disi islerin toplumsal kural haline gelip normallesmesidir.

Ulusca yardim severlik meziyetlerimizle hakli olarak ovunsekde firsatcilik ve asiri para kazanma hirsimizla yarisabilecek baska bir toplumu dunyada olsada ben bilemiyorum...

Bu berbat anlayis Avrupada ki Turk market ve dukkanlarinda bile kendini cok sekilde belli ediyor....Su anda Avrpuda ki Turk marketlerinde fiyatlar Avrupa marketlerinden daha pahalidir. Hele Turk mali bir urun sadece Turk marketlerinde satiliyorsa fiyat cok yuksektir.

Mesela gecen yil Rus-Ukrayna savasin patlak veren ay cicek yagi krizinde millet olarak utanc verici sahneler yasadik.

Avrupada stoklarda netedeyse yag kalmamisti.... Ama marketler raflarda son urun tukenip yeni urunler zamli fiyatlardan gelip raflara yerlestirinceye kadar adamlar fiyat degistirmediler. Eski yaglari tukeninceye kadar eski fiyatlardan satmaya devam ettiler.

Hatta orda firsatcilik yapmaya calisan yine malesef Turk marketleti idi.

Bizde ise ulke stoklarinda aylarca yetecek aycicek yagi stoklari mevcut olmasina ragmen kucuk buyuk marketler farket etmeksizin herkes bir kac gunde yag fiyatlarini %50 artirmakla kalmadilar birde stok yaptilar. Halk market raflarina saldirip yag topladilar.

O gunleri hatirlayinca hala utaniyorum.
    Herkes evine 5-10 tane 5 litrelik yağ götürmeye kalkarsa fiyatı artırmazsanız stoklardaki yağlar 1 günde tükenir.

Sayfa 88/990 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •