Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 880/1113 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,033 - 7,040 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Tuttuğun yere göre değişir aldanma bu grafiklere.
    Başından mı ucundan mı sonundan mı tutuyorsun.
    Bence buna bakmalısın.
    Kesinlikle öyle ,geçmiş grafiğe bakıp şurdan alsaydım falan insanı yanıltır.En önemli karar her enstruman için yöndür,verilecek tek karar var trend yukarı mı aşağı mı.Günlükçüler dışında yukarı trendde nerden alırsan al kar edersin ,aşağı trendde nerden alırsan al zarar.

2.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Tuttuğun yere göre değişir aldanma bu grafiklere.
    Başından mı ucundan mı sonundan mı tutuyorsun.
    Bence buna bakmalısın.
    Bu grafiğin neresinden tutarsanız tutun endekse göre kardasiniz. Tanıdığım çoğu profesyonel bile piyasayı zamanlamada başarısız oluyorlar ben mi başarılı olacağım ?

Söyle bir beyaz yakalı hayal edelim;

günde 9 saat yoğun çalışıyor, çoğu zaman mesaiye kalıyor, işinde iyi olmak icin de boş zamanlarında kişisel olarak geliştiriyor kendini ya da sosyallesiyor. Bu profilde bi insanın izleyebileceği mantıklı bir yol sundum.

Siz trenddi, zamanlamaydı derseniz bu profil işteki odağını kaybeder ve verimsizlesir.

Siz zamanım var diyorsanız zaten bu yöntemi seçmeyin kendiniz analiz edin, takip edin , piyasayı zamanlamaya calisin daha çok kazanın. Ama ben yoğun çalışan beyaz yakalının bunu yapabileceğini sanmıyorum.

3. Bende yoğun çalışan bir beyazyakalıyım. Elimde aynı anda fazla hisse olmaz. Maksimum 5 olur. Onunda 3 tanesinde pozisyonum az olur. Ana hisse olarak 2 hisse taşırım. Elimdeki 5 hissenin temelini haber analizini yapayım benim için yeterli,

10-15 hisseyi hakkıyla analiz etmek ve takip etmek için, zamanında görece ona uygun olması lazım.

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

4. Aynı durunmdayız, geçen sene yaz tatilinde bütün bilançoları otomatik okuyan ve kendi sistemime göre değerleyen bir excel tasarladım makrolarla, biraz uğraştırdı ama değdi. Dili visual basic, hakikaten basit bir dil adı gibi ve her çeşit örnek var internette. Teknikte de korona zamanı ideal platformuna geçtim otomatik sorgularımı izleyen stoplarımı tasarladım kodladım. Yetmedi viop tarafında günlük robot yazdım. Şimdi de 5 dakikalık gün içi trade sistemi kurguluyorum. Hedefim borsaya her akşam yarım saat ayırabilmek, öyle uçuk kaçık kar hedeflerim de yok. Gün içi işim gereği zaten neredeyse bakamıyorum ama bu şekilde iş görecek gibi, yazılım olarak mesela c sharp hiç bilmiyordum ( ideal dili ) sıkı çalışma ile işimi görecek kadarını 3 4 ayda söktüm diyebilirim, excel ise her beyaz yakanın ilk yeteneklerinden biridir muhtemelen. Yani otomatize ederek hisse ve enstrüman sayısını artırmak mümkün.
     Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Bende yoğun çalışan bir beyazyakalıyım. Elimde aynı anda fazla hisse olmaz. Maksimum 5 olur. Onunda 3 tanesinde pozisyonum az olur. Ana hisse olarak 2 hisse taşırım. Elimdeki 5 hissenin temelini haber analizini yapayım benim için yeterli,

10-15 hisseyi hakkıyla analiz etmek ve takip etmek için, zamanında görece ona uygun olması lazım.

Batuhan

5. Cauti hocam, bildiğim kadarıyla emekliliğinize 15-16 yıl var. Sadece menkul hareketlerle bu zamanı idare etmek zor olmaz mı ? Olası tekrar maaşlı bir işe geri dönüş kararında, hem iş veren tercihi hemde maaş konusunda dez avantaj oluşturmaz mı ?
    Merak ettiğim için soruyorum kusura bakmayın

6.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Cauti hocam, bildiğim kadarıyla emekliliğinize 15-16 yıl var. Sadece menkul hareketlerle bu zamanı idare etmek zor olmaz mı ? Olası tekrar maaşlı bir işe geri dönüş kararında, hem iş veren tercihi hemde maaş konusunda dez avantaj oluşturmaz mı ?
    Merak ettiğim için soruyorum kusura bakmayın
    Mütevazi bir hayat yaşıyorum. Planlarıma göre varlık satışı yapmadan emekli maaşına kadar giderim gözüküyor. En kötü ihtimalle, konut-tarla vs satış yapar, durumu idare ederim. Zaten seneye çocukların biri lise sınavlarına giriyor, onun kolej masrafından kurtuluyorum. İşler kötü giderse, küçüğü de ortaokula devlet okuluna gider yani işlerin iyi ya da kötü gitmesi beni çok etkilemez, benden sonraya kalacak mal miktarını ve onların maddi konforunu etkiler

Not: iki yıl önce 16 yıl vardı, artık 14 yıl kaldı...sayılı yıllar çabuk geçiyor
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Mütevazi bir hayat yaşıyorum. Planlarıma göre varlık satışı yapmadan emekli maaşına kadar giderim gözüküyor. En kötü ihtimalle, konut-tarla vs satış yapar, durumu idare ederim. Zaten seneye çocukların biri lise sınavlarına giriyor, onun kolej masrafından kurtuluyorum. İşler kötü giderse, küçüğü de ortaokula devlet okuluna gider yani işlerin iyi ya da kötü gitmesi beni çok etkilemez, benden sonraya kalacak mal miktarını ve onların maddi konforunu etkiler

Not: iki yıl önce 16 yıl vardı, artık 14 yıl kaldı...sayılı yıllar çabuk geçiyor
    Not2: günün birinde maaşlı işe dönmek zorunda kalırsam, bilin ki ağlanacak durumdayım. O dünyadan Dışarı çıkmak kolay da, gönüllü olarak tekrar girmek çok zor. Bu nedenle çıkış yapacaklar, hesap kitabını iyi yapmalı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Not2: günün birinde maaşlı işe dönmek zorunda kalırsam, bilin ki ağlanacak durumdayım. O dünyadan Dışarı çıkmak kolay da, gönüllü olarak tekrar girmek çok zor. Bu nedenle çıkış yapacaklar, hesap kitabını iyi yapmalı.
    %100 katiliyorum. Cok ama cok onemli bir ayrinti
    Ayrica birde sunu eklemek isterim. Profesyonel is hayatini birakmayi dusunen kisilerin mutlaka ozellikle tek basina yapmaktan zevk aldigi hobileri, ugraslari olmali. Hayati okul ve calismakla gecen bizler, bos zamani bulunca daha once dusunmedigimiz bircok zorlukla karsiliyoruz Sadece maddi anlamda degil manevi anlamdada arkadaslara tanidiklara vs guvenip bu yollara cikmayin derim. Bu yola cikanlarin tek guvenecekleri kendileri ve birincil aileleridir. Erken emeklilik kulaga cok hos gelir, ama sosyal tarafinida hazirlikli olmak gerekir.

Sayfa 880/1113 İlkİlk ... 380780830870878879880881882890930980 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •