Originally Posted by
boschyatirim
Sn.cauti benim bes dagilimi şöyle.
Ama cok geç degisiklik yaptim kaybim çok.
%70 altin fonu
%30 kamu dış borçlanma fonu.
Altinin emtia olarak ne olduğunu biliyoruz.
Ama diğer fonlar hankinda çok iyi bir bilgiye sahip degilim.
Örnek: kamu dış borçlanma fonu.
Nedir ne değildir bilgim yok.
Grafikten getirisini iyi gördüm, seçtim.
Daha iyi araştırmanız lazımdı..en azından şimdi olduğu gibi almadan bu başlığa sorulabilirdiniz
Ben yapı olarak karmaşık fonları sevmiyorum...bes gibi sağlamcı bir enstrümanda, daha net fonlar seçmeyi tercih ediyorum şahsen...mesela değişken fonlar var...içeriğinde her şeyden biraz var...tamamen fon yöneticisinin başarısına kendimi teslim ediyorsun...iş biraz senin kontrolün dışında oluyor.
Kamu dış borç fonu da biraz böyle...dolar bazlı fon arayan hemen herkes bu fona yönleniyor...ama salt usd fonu diye bir şey yok...bu fon da eurobond alıyor...doların artışından olumlu etkilense de, faizlerde yükseliş olunca, fonun değeri düşüyor...bu nedenle dolartl %25 yükselirken bu tür fonların %10 kada4 yükselebildiği gözüküyor.
Bu nedenle bu fonu da çok önermem...varsa yoksa altın fonu, ne olduğu belli, içeriği net...benchmarkı da net olduğu için kurumlar hemen hemen aynı getiriyi sağlıyorlar.
Hisse senedi fonu tercih edilecekse de değişken fon yerine, u-30 endeks fonu öneririm...içeriği belli, Benchmark net...yapman gereken tek şey zamanlamayı iyi ayarlamak.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri