Sayfa 881/1230 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,041 - 7,048 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu soru çok soruluyor..bu başlıkta da, dışarıda da çok soran oluyor...şasi fikrim şu ortamda en iyi yatırım aracı gram altın...2016 başından bu yana %100 gram altında bes im...ona rağmen bir kısmını bile çevirmek istemiyorum...hisse yatırımlarımı zaten yapıyorum...şu ortamda likit fona geçmek, ha var ha yok demek...%7-8 getiri var yıllık.

benim aklıma hiç bir şey gelmiyor...%20 sini bile dönüştürmek mantıklı gelmiyor...eğer gram 400 üzerinde olur, bist100 de 90 bin altına inerse, BES in de %20 sini borsaya aktarabilirim...o da değişken fon vs olmaz kesinlikle..getirisi götürüsü net u-30 endeks fonu alırım...vakıf yatırım da veh var, u-30 fonu, beğeniyorum performansını.
    Sn.cauti benim bes dagilimi şöyle.
    Ama cok geç degisiklik yaptim kaybim çok.

%70 altin fonu
    %30 kamu dış borçlanma fonu.

Altinin emtia olarak ne olduğunu biliyoruz.
    Ama diğer fonlar hankinda çok iyi bir bilgiye sahip degilim.

Örnek: kamu dış borçlanma fonu.
    Nedir ne değildir bilgim yok.
    Grafikten getirisini iyi gördüm, seçtim.

2.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku

%70 altin fonu

benim dagilimin aynisi.
    fakat otomatik katilima uzuluyorum. altin su bu diye net fonlar yok temkinli fon agresif fon falan derken ne olup bitiyor anlamiyorum.

3. Arkadaşlar malumunuz gram altin hergecen gun zirvesini yeniliyor, yeni alim yapmak risk teşkil ediyor, sınırlı varlik grubunda altin yaninda gramgümüş gelecegi ile ilgili öngörusü olan var midir ?

4.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku

%70 altin fonu

Daha iyi araştırmanız lazımdı..en azından şimdi olduğu gibi almadan bu başlığa sorulabilirdiniz

Ben yapı olarak karmaşık fonları sevmiyorum...bes gibi sağlamcı bir enstrümanda, daha net fonlar seçmeyi tercih ediyorum şahsen...mesela değişken fonlar var...içeriğinde her şeyden biraz var...tamamen fon yöneticisinin başarısına kendimi teslim ediyorsun...iş biraz senin kontrolün dışında oluyor.

Kamu dış borç fonu da biraz böyle...dolar bazlı fon arayan hemen herkes bu fona yönleniyor...ama salt usd fonu diye bir şey yok...bu fon da eurobond alıyor...doların artışından olumlu etkilense de, faizlerde yükseliş olunca, fonun değeri düşüyor...bu nedenle dolartl %25 yükselirken bu tür fonların %10 kada4 yükselebildiği gözüküyor.

Bu nedenle bu fonu da çok önermem...varsa yoksa altın fonu, ne olduğu belli, içeriği net...benchmarkı da net olduğu için kurumlar hemen hemen aynı getiriyi sağlıyorlar.

Hisse senedi fonu tercih edilecekse de değişken fon yerine, u-30 endeks fonu öneririm...içeriği belli, Benchmark net...yapman gereken tek şey zamanlamayı iyi ayarlamak.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    benim dagilimin aynisi.
    fakat otomatik katilima uzuluyorum. altin su bu diye net fonlar yok temkinli fon agresif fon falan derken ne olup bitiyor anlamiyorum.
    Aynen, ben de buna karşıyım işte...içeriği basit fonları tercih ediyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    Ben tercihimi eurobond fonundan yana kullandım .

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bende eurobond yatırımıdan önce eurobond fonlarını ve geçmiş grafiklerine baktım
    birkaçını içerik olarak inceledim yok yok gana eurobondu gürcistan eurobondu senegal eurobondu yani riski dağıtmışlar eyvallahta şu olursa getiri sağlarım şu olursa eksi getiri sağlarım diyemedim kendime.
    O yüzden kendim bireysel olarak Türkiye eurobondu aldım

Fon içeriğini iyi incelemenizi öneririm.

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Sn. Cautionary'e ve bu konu başlığı altında ego tatmin etmek için değil de insanlara faydalı olabilmek ya da bilgi edinmek için fikir paylaşımı yapan tüm yazar arkadaşlara gönülden teşekkürler. 44 yaşındayım, hedefim temettü emeklisi olmak, yaklaşık 7-8 senedir kendi çapımda yapabildiğim tasarruflarla maaşı aldığım gün arta kalan parayla her ay düzenli olarak 15-20 tane hisse almaya çalışıyorum. Küçük değil, çok küçük yatırımcıyım yani. Forumu çok uzun yıllar öncesinden biliyorum (2001 yılından beri) ama konuyla ilgili paylaşım yapabilecek düzeyde bilgim olmadığı için yıllardır hep okuyucu/öğrenci görevini üstlendim. Bu sayfayı da birkaç yıldır yakından takip etmeye çalışıyorum. Paylaşımlardan gerçekten faydalanıyorum, onun haricinde buradaki seviyeli ve saygılı ortamı da beğenerek takip ediyorum. Daha önce başka bir arkadaşın da belirttiği gibi burası gerçekten bir vaha gibi.

Paylaşacak bir şeyin yoksa neden bunu yazdın da vaktimizi çaldın diyenler olabilir. 1- Başta Ali bey olmak üzere paylaşımda bulunan herkese teşekkür etmek istedim. Sn Cautionary, iyi niyetli olduğunuzu biliyorum, birilerine faydalı olmak için buraya vakit ayırdığınızı düşünüyorum, lütfen vaz geçmeyin, belki de bilginizin zekatı olarak düşünüyorsunuz buradaki paylaşımlarınız, gerçekten faydalanıyorum kendi adıma. Diğer yazar arkadaşlar da çok faydalı paylaşımlarda bulunuyor. 2- Özellikle son birkaç gündür başlıkta, başlığın genel tarzına uymayan sataşma niyetinde olduğunu düşündüğüm (yanılıyor olabilirim) paylaşımları üzülerek okuyorum. Demin de belirttiğim gibi, normalde sadece okuyucuyum ama bu sabah artık dayanamayıp sadece bunları yazmak üzere yeniden üye oldum (eski üyeliğim uzun süredir kullanmadığımdan iptal olmuş). Ben bu başlığı olduğu gibi seviyorum, pozitif şeyler paylaşmak için değil, sataşmak için bir şeyler yazılmasını istemiyorum. Paylaşım dışında herhangi bir amacı olmadığına inandığım insanların da moralinin bozulmasını istemiyorum.

8. Güzel yazı.

Sayfa 881/1230 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •