Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 881/1014 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,041 - 7,048 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Dava açsın o zaman sikayetvar a ne yazıyor? Bu dolandırıcılığa girer.

Koskoca şirket eksik m2 yapıp satacak? Üstündeki aynı m2 evleri de buna satmadığına göre bir tek şikayet eden bu akıllı vatandaş olmalı.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hayır ilgili kişi dava açsın başka bir konu, bu ülkede benzer davalar nasıl sonuçlanır herkesin malumu. Benim anlamadığım bu şirketin yaptıkları ilk değil ama buna rağmen BETON beyinler adamların yeni yaptığı her projeye balıklama dalıyor. Kim demişti NEF in Çekmeköy projesinin maketten %70 i satıldı diye !... Demek ki beton fetişizmi yada mazoşizmi diye bir olgu var bu ülkede.. Paranla kazıklanıp ZEVK almak olgusu...

[QUOTE=brsci;1582007]Dava açsın o zaman sikayetvar a ne yazıyor? Bu dolandırıcılığa girer.

Koskoca şirket eksik m2 yapıp satacak? Üstündeki aynı m2 evleri de buna satmadığına göre bir tek şikayet eden bu akıllı vatandaş olmalı.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOT))))))))))))))Sayın brsci valla ne diyeyim bilemiyorum.Siz genç bir arkadaşımız olmalısınız.Bizim memlekette ticaret hayatını baz alırsak serengeti disneyland gibi kalır.Memlekette emlak ve hukuk konusunda yenecek kazıkların çoğunu yemiş tecrübeli bir türk vatandaşı olarak sizi biraz, en hafif tabirle aşırı iyiniyetli bir arkadaş olarak gördüm.Çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.Aman ha hukuğa giderim hakkımı hemencecik alırım falan, bunlar gülünecek düşüncelerdir aman ha))))))O işler çok ama çok uzun sürer, hak alma işi de kolay değildir.
    Son düzenleme : HAKEM; 22-01-2018 saat: 17:03.

3. Arkadaşlar gercekten Türkiye'de hukukun bittiğine mi inanıyorsunuz? Hukuk yavaş işler, bezdirir ama mutlaka sonuca gider.Bu siyasi bir olay da değil.Mahkeme eksper atar.Gidilir ölçüm yapılır.Eksikse gereken neyse yapılır.

Son düzenleme : brsci; 22-01-2018 saat: 18:33.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

4. Adam hem nete hem brüte m2 ekliyorlar demiş.Bunu ancak bu işlerden anlayan biri açıklar.Brüt m2 nedir, net m2 nedir? Mühendis ya da müteahhit biri açıklamazsa ben açıklayacağım.

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

5. Sektörde kavram kargaşası var. Evlerin metrekareleri şişiriliyor. İzmir Karşıyaka'da 3+1 ev bakıyorum. 160m2 ve üstü olarak taratıyorum. Zira reelde 30 m2 eksik çıkıyor.

İşin kötüsü kayıt dışılık var. 500K TL'lik eve 120-130K TL gösterelim tapuda diyenler var. Emlakçıya ve müteahite ayrı ayrı soruyorsun. Sorun var mı? Yok diyorlar. Sonra bakıyorsun, tapu ortak çıkıyor, satış şerhi çıkıyor, tapuda düşük gösteririz diyor, kat irtifakı çıkıyor v.s.

Kavram kargaşası var. Genet m2-Brüt m2-Net m2 nedir? Ortak bir tanım yok. Ev bakarken eve şeritmetre ile gidiyorum. Kat planı soruyorum yok. Napcan? Çok istersen veririz diyorlar. Tek tek, kat planı çiziyorum. Hesap makinesi ile evi görüyorum.

Evi satana kadar 165m2 dediler eve. Tapuda 138m2 yazıyor v.s.

Birinde FOLKART'a girdim. 160m2 3+1 dediler. Örnek daireye baktım. Açık mutfak. Küçük ev. Sordum balkon dahil 80m2 çıktı. 4-5 sene önce 700.000 TL istediler. Sektör tamamen Türk işi. Herkes tuttuğunu öpüyor.

Emlakçılık ve müteahitlik ayağa düşmüş durumda.

İşini iyi yapan firmalar da, rakamlar da uçuyorlar. 2 sene önce 800K TL'ye ev baktım bir firmadan. Ev süper. Ama yüksek geldi. Şimdi aynı ev 750K TL civarında. Ama aynı firma yeni projede 800-900K TL'ye ev satıyor. Dedim orada ev fiyatları düştü. Burada olmayacak diyor.

Mahall Bomonti'ye gittim. 3+1 eve 1.7m TL istediler. 2019 Aralık teslim. Tamam dedim biz size döneriz.

6.  Alıntı Originally Posted by varsayım Yazıyı Oku
    Sektörde kavram kargaşası var. Evlerin metrekareleri şişiriliyor. İzmir Karşıyaka'da 3+1 ev bakıyorum. 160m2 ve üstü olarak taratıyorum. Zira reelde 30 m2 eksik çıkıyor.

İşin kötüsü kayıt dışılık var. 500K TL'lik eve 120-130K TL gösterelim tapuda diyenler var. Emlakçıya ve müteahite ayrı ayrı soruyorsun. Sorun var mı? Yok diyorlar. Sonra bakıyorsun, tapu ortak çıkıyor, satış şerhi çıkıyor, tapuda düşük gösteririz diyor, kat irtifakı çıkıyor v.s.

Kavram kargaşası var. Genet m2-Brüt m2-Net m2 nedir? Ortak bir tanım yok. Ev bakarken eve şeritmetre ile gidiyorum. Kat planı soruyorum yok. Napcan? Çok istersen veririz diyorlar. Tek tek, kat planı çiziyorum. Hesap makinesi ile evi görüyorum.

Evi satana kadar 165m2 dediler eve. Tapuda 138m2 yazıyor v.s.

Birinde FOLKART'a girdim. 160m2 3+1 dediler. Örnek daireye baktım. Açık mutfak. Küçük ev. Sordum balkon dahil 80m2 çıktı. 4-5 sene önce 700.000 TL istediler. Sektör tamamen Türk işi. Herkes tuttuğunu öpüyor.

Emlakçılık ve müteahitlik ayağa düşmüş durumda.

İşini iyi yapan firmalar da, rakamlar da uçuyorlar. 2 sene önce 800K TL'ye ev baktım bir firmadan. Ev süper. Ama yüksek geldi. Şimdi aynı ev 750K TL civarında. Ama aynı firma yeni projede 800-900K TL'ye ev satıyor. Dedim orada ev fiyatları düştü. Burada olmayacak diyor.

Mahall Bomonti'ye gittim. 3+1 eve 1.7m TL istediler. 2019 Aralık teslim. Tamam dedim biz size döneriz.
    Burada bazı istisnalar hariç artık herkes bu durumun farkında sayın üye,firmaların koca,koca olması güvenilir olmalarını maalesef gerektirmiyor,o güçlerini siz hak ararken size karşı kullanıyorlar...

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar gercekten Türkiye'de hukukun bittiğine mi inanıyorsunuz? Hukuk yavaş işler, bezdirir ama mutlaka sonuca gider.Bu siyasi bir olay da değil.Mahkeme eksper atar.Gidilir ölçüm yapılır.Eksikse gereken neyse yapılır.

Benim 20 yıllık bitmemiş yarım kalan dükkan inşaatı davam var.Arsa sahibi ile mahkemeliğiz.Bizimki bitmedi.Arsa sahibi de hakkını alamadı biz de.Mütahit iflas etti zaten.Sonuca giderse size özelden yazarım 10 yıl sonra falan)))))))))))

Ahmetg Guest
    Benim etrafimda yani AMerikadaki turk arkadaslar arasinda NEf insaat tan daire alan cok var. Butun bu insaatlar Istanbul da ama arkadaslarin hicbiri daha hayatinda Istanbula gitmemis insaati bile gormemisler

Doktora dan az egitimi olan yok aralarinda internetten baya arastirmislar sanirim bu sirket global bir sirket baska ulkelerde de insaatlar yapiyor ve daha bir kere olsun ev teslimatinda aksaklik olmamis. Bunlar bana soylenenler.

Adamlara soruyorum kardamisin zarardamisin yani dolar yolluyorsun TR ye aylik odeme icin ve simdi satsan kac para diye daha kimse kardayim demedi. O konuda pek konusmuyorlar. Ama hesabini kitabini yaptiklarina eminim

Sayfa 881/1014 İlkİlk ... 381781831871879880881882883891931981 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •