Sayfa 882/1002 İlkİlk ... 382782832872880881882883884892932982 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 7,049 - 7,056 arası.

Konu: Viop XLVIII

Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Thermoelectric generator

From Wikipedia, the free encyclopedia
    Thermoelectric effect
    Thermoelectric Seebeck power module.jpg
    Principles
    Applications
    Thermoelectric materialsThermocoupleThermopileThermoelectric coolingThermoelectric generatorRadioisotope thermoelectric generatorAutomotive thermoelectric generator
    vte
    A thermoelectric generator (TEG), also called a Seebeck generator, is a solid state device that converts heat flux (temperature differences) directly into electrical energy through a phenomenon called the Seebeck effect[1] (a form of thermoelectric effect). Thermoelectric generators function like heat engines, but are less bulky and have no moving parts. However, TEGs are typically more expensive and less efficient.[2]
    Sn şahit ustadım. zamanında haftada 24 saat ing.dersi vardı ."bu lise bitsin dahada ingilizce kullanırsam" demistim zamanında...sonrada "ah keşke" dedik ama iş işden geçti.sadece more expensive ve less efficient ı anlayabildim.
    Tam yerleşke burası olursa danışırım size ilerde.
    iyi haftasonları dilerim.
    Saygılar.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

2.  Alıntı Originally Posted by mehdaoui Yazıyı Oku
    Alan ziraat degil sadece kamular ziraat uzerinden geri alim yapiyor. Ziraat 5000 in alrina birakmaz yon yukari. Hukumet borsayi dolara alternatif yapmaya calisiyor yon yukari dedikse de fazla da gidemez. Buralarda 5000-6500 bandinda gider.geliriz.
    Borsa, dolar'a nasıl alternatif olabilir? Hedef bu ise durum vahim diye düşünürüm.

Dolar, tüm dünya da geçerli olan, konvertible para birimi. Ayrıca rezerv para...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

3. cuma ziraat endeksi ipten aldı yoksa şu an felaket senaryoları üzerine konuşuluyordu..ancak bu alımlar ne kadar sürdürülebilir şu ortamda bilmiyorum. borsadan çok bir şey beklemiyorum ancak fon alımları olursa işte düşmez buralarda durmaya çalışır.. yok alımlar durursa selasını okurlar..
    Buradaki görüşler kişisel görüşlerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Borsa, dolar'a nasıl alternatif olabilir? Hedef bu ise durum vahim diye düşünürüm.

Dolar, tüm dünya da geçerli olan, konvertible para birimi. Ayrıca rezerv para...
    Şu anki ekonomi politikalarinda ihracati kurban edip, ithalata yuksek vergi getirerek dolar sabitlenmeye calisiliyor. Ihracatci hergun yukselen maliyetleri kardan duserek karsilamali ya da zam yapmali bu yuzden ihracatta rekabet gucu azaldi. Kkm hesabindaki para nereye gidecek? Bu kadar paranin dolara gittigini dusundugumuzde 20 milyar gibi bir para dolara gecmis olmasi demek kuru hangi guc tutacak bunun karsisinda? Bu parayi Tl de tutmazsa hukumet secim oncesi dolar 50 tl bile olur. Sabit kur ne ki? Yabanci bu seviyeden satmayip ne yapsin? Ama hukumet sattigini daha asagidan koymasina izin vermiyor o da ayri bir konu. Onumuzdeki zaman yanlis politikalarin ulkeyi ne hale getirdigine taniklik edecek.

5.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    2026 yılında zaten ilk açık toplu temas gerçekleşecek. sonrasıyasında eli kulağında kulağı dilinde pek yakında bilim dünyasında çığır açacak gelişmeler yaşanacak. zaten bazıları açıklandı ispata kaldı. bildiğimiz fizik yasaları koca bir soru işareti oldu ,olacak ... evrendeki beşinci kuvvete ulaşılacak. geçende bildiğimiz evren yasalarına ters hareket eden gezegenler yıldızlar keşfedildi... daha devamı gelecek.

Zannımca forumda merak eden sendin.
    Fiyat da uygun.
    Satın alırsan bi bahçeyi gezmek isterim.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/o...ar-637558h.htm
    Yazdıklarımı üzerine alınma
    Hiç biri sana değil.

piyasa ilk şokla xtast endeksine saldırdı ama yarın yapı kimyasalları, boya vs diğer şirketler üzerinden de epey hikaye üretecekler.

ama ben bu işlere bugün başlasaydım favorim kağıt ve yenilenebilir enerji sektörleri olurdu. başka da uğraşmazdım. yok haber yok bilanço vs hiç gerek yok. hele trade işi safi hamallık. 100 bin lira trade edip 2-3 bin kazansan neye faydası var, stop yapıp kaybettiysen zaten geçmiş olsun.

ülkenin net ihtiyacı olan ve yıllarca yatırım yapsan dahi açığı kapatmanın imkansız olduğu iki sektör.

eğer seçimi muhalefet kazanırsa ajandasında epeyce kalın bir yenilenebilir enerji yatırımı raporu var.
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by borsavizyon Yazıyı Oku
    Burasi diyanetin web sitesi mi hisse net mi
    Sana tek bir şey yazayım hadi oradan muhalefetin yalakası.....Yahu burada herkes her telden yazınca konuşma....biz bir şey yazalım diyanet de.....

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    İktidarda islamcılar olduğuna göre
    Tabi ki diyanetin viop sitesi olması caizdir..

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ağam başını ağrıtma din hayatın her alanında olacak.....adam düşmanlık yapıyor din namına öldüğü zamanda camide yolları kesişiyor.....demiyor ki ya Allah bana kitapta ne emrediyor....kafa yormuyor.....sonuç ortada ..... boş adamlar ...fikir yok ...akletme yok....yokta yok.....

Sayfa 882/1002 İlkİlk ... 382782832872880881882883884892932982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •