Sayfa 883/1000 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 7,057 - 7,064 arası.

Konu: Viop XLIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,254
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Vaaay abi sen sağ miydin yahu?
    Anlat biraz senin öngörülerini severiz.
    Sağız hala. Cok sağ ol Alper.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

2.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Dolar kontratının süresi vardır içinde faiz de olduğu icin dolar spot sabit kaldıkça spot fiyata yaklaşır.
    Söyle bir şey yaşadım
    Spot 18.11 idi vadeli 18.90
    10 gün oldu spot 18.23 vadeli 18.56 oldu
    Külli zarar. çözemedim
    9. Ay vadeli

3. Vadeli pasta dehşet duruyor
    Short kapamalar var dikkat beyler

Ralli dik ve diri 90 derece açıyla

4.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    Söyle bir şey yaşadım
    Külli zarar. çözemedim
    9. Ay vadeli
    İlk alış tarihinde ki %4,3622 faiz farkı.
    18.11 X 1,43622 = 18,90

YTD

5.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    Söyle bir şey yaşadım
    Külli zarar. çözemedim
    9. Ay vadeli
    normal.. sen bu pozisyonu 18.aug günü almışsın, 43 gün için yüzde 4.3, yani yıllık faizi yüzde 27 gibi.. bugün itibariyle 23 gün için yüzde 2 vadeli-spot farkı var, yani yıllık faizi yüzde 25 gibi.. makas faizi aynı kalmış yani

burdaki nüans, sen usdtry long açtığın zaman, TL faizi ödeyip usd faizi almaya oynuyosun, vadeye kalan gün kadar bu faiz farkını ödüyorsun.. 20 günde bu faiz farkı 40 kuruş.. bunun ödemesini yapmış durumdasın, hepsi o

6.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    Söyle bir şey yaşadım
    Külli zarar. çözemedim
    9. Ay vadeli
    Asla başaramazsin
    Dolar roketlemezse ki 18 Ler bana göre ekstrem yerler

Her ay zarar eder

Ben 1.80 e. dolar long aciyordum her ay zarar .. takı rokete denk gelmen lazım.

7. Vob yapmayin

8.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    SPOT, bugün Garanti Yatırım bu kadar malı yedirebilecek mi,
    garanti günü sadece 76+ kapatmış, yani son düxlükte bayaa bi kısmını devretmiş, deniz de azaltmış, kim devralmış hsbc 300+ daha alım yapmış, bofa da 300+ almış- satış neti azalmış..

günü tepeye yakın kapatmayı sağlayan hsbc alışı hangi tahtaya gelmiş? -akbnk, bi ara -3 kusür idi, eksiyi sildi, vadelisi daha da hızlı kapanışta +3 yazdı.. çünkü niye ?

çünkü vadelisi 16.68, spot tahta 15.69.. yani 30.eylül uzlaşmasında spot fiyatla eşleşme garantisi olan malı spot al- vadelisini shortla, vadeye kalan gün 23 gün, yüzde 6.3 farkı cebe koy, aylık mukabili yüzde 8.2, yıllık karşılığı yüzde 100+.. evet bankaya yüzde 17 faizle para koymak yerine akbnk spot-vadeli farkına oynamak yüzde 100+ yıllık faiz olarak garanti ediyor

haliyle bissürü çakal bu pozisyonu alıyor, artık matematik finans bilen bissürü çömez var..mevduat zaten 1 ay ortalama vade tutuluyor, para orada duracağına spot- vadeli arbitrajını oynamak isteyen çok newcomer mevcut.. şimdi bu yeni gelenleri nasıl yıpratırsın ? yıpratırsın derken sen pala olsan manasında

ben pala olsam- bi kere ay sonuna kadar o makas farkının kapanmasına izin vermem, çünkü makas kapanmaya başlarsa arbitraj poz açan çömez artı yazmaya başlar, artı yazıyorsa poz kapatma riski var her zaman için, o yüzden makası genişletmeye devam.. makas genişlerken bir de fiyat yukarı ralli yapmaya başladığında çömezin pozisyonu margin call sıkıntısına düşmeye başlar bi süre sonra, çünkü vadeli olan kısım short kontrat, yükseliş olduğunda her gün zarar yazıyor, teminat tamamla çağrısı geliyor, yada aracı kurum teminatlara zam yapıyor aynı hesap, short kontrat sıkışır.. kapattığı an zarar yazar.. peki, arkadaki teminatı yüksektir ve ay sonuna kadar taşır, ok, 30.eylül uzlaşır parasını alır, buna yapabileceği bi şey yok palanın

ama noldu öte yandan, spot malı sana ay sonuna kadar taşıtmış oldu, sen üç kuruş daha iyi faiz almış oldun, ama buna mukabil o malı taşıdın spotta.. sen o malı taşıyınca, tahtaya satış riskin kalmayınca likidite azalmış oldu, likidite düşükken istediği cambazlığı çevirdi tahtada

Sayfa 883/1000 İlkİlk ... 383783833873881882883884885893933983 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •