Sayfa 884/1000 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,065 - 7,072 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Finansal acıdan deprem gecti dicektim oraya eklemeyi unutmuşum....İşşizlik tavan olcak, esnaflar siftah yapamıcak 1-2 yıl, inşaatcılar zaten mezar, 2-3 sene civi cakamazlar...

Şöyle bi hesap yapalım..Ekstra 4 milyon kişi işşiz olsa 2 yıl boyunca, ne kadar tasarruf ederiz...

aylık ssk dahil 3 bin TL, yıllık da 36 bin TL gider.

4000000*36000 * 2 = 288,000,000 TL

288 milyar TL tasarruf işte, allah bereket versin...Bu da ekonomiyi toparlar yeterince.

Hocam sen bu söylediklerini şaka dahi olsa,kredi borcu evli ve çocuklu işsiz kalmış bir adamın yanında söyleme,Allah yarattı demez mesai saati bitene kadar döverler

Ne kadar kolay değil mi başkalarının işsiz kalması,aç kalması ailelerin dağılmasını sayılarla ifade edebilmek,gerçekten kötüsünüz
    Dikkat et yazılarına döverler möverler?, terbiye sınırlarını aşmışsın...Bizimde elimiz armut toplamıyor, elini kaldırırsa işşiz mişşiz demem dalarım...Ben onlardan daha cok sinirliyim... Cahil tiplere hiç acımam...O kredi borcunu, o 4 cocugu yaparken düşünücekti... Bu sorumsuz bilinciz toplumun mallıklarını herkes cekiyor.. 82 milyon olmuşuz..2000 yılında 60 milyonduk... 20 yılda 22 milyon nufus gelmiş suriye afganları da ekle...28 30 milyon...

Petrol mü bulduk, teknolojik atılım mı yaptık...20 yılda 30 milyon nufus eklenmiş...Bu nufusa sebze meyve bile yetiştiremezsin...Bu ülkede işşiz de olur fakir de olur...

Benim de birader 1 yıldır işşiz...Gercekler bu, rüya aleminde yaşıyorsunuz..Türk insanı vurdumduymaz hayatı cok basit zannediyor .. Krizden başka türlü cıkış yolu yk!...220 milyar net borc var (residanslar, şaşalı projeler giden borclar)...O borclar nasıl ödenecek...? İç tüketim yok edip ödenecek... O da eşittir = Yüksek işşizlik!
    Son düzenleme : martind; 02-02-2019 saat: 15:10.

2. Başlığa dönersek 5.13 ile 4.93 arası teknik açıdan birçok destek noktasını barındırıyor ve kuvvetli görünüyor. Temel açısından Cuma kapanış fiyatı rekabetçi değerin alt bandında, adil değerin ise 30 kuruş kadar altında. Enflasyon ile birlikte Pazartesi günü alt bandında altına kayacak .

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çözüm bazen kendini dikte eder. Bu genelde başka seçenek kalmadığında olur. İster soruna neden olanlar isterse önceden uyaranlar, akıllılar , saflar , uyanıklar kim olursa olsun geriye pek bir seçenek kalmadığında sadece olası olan neyse onu yapmak zorunda kalırlar.

Evet bazılarının acı eşikleri 7.22'dir bazılarının ise 3.000.000. Ama herkes bir vakit dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına geri döner.
    Eşik milyon olursa çözüm dışarıdan gelir; tıpkı 2001 de olduğu gibi.. önce derwish peşinden akp .. dön dolaş aynı yerdeyiz.. kürkçü dükkanından kasıt kriz döngüsüyse mutabıkız 🙂
    ytd..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
    Bakın bu süper özet...
    1- Hisse senetlerinde 30 yılın en iyi Ocak' ayı
    2- İstihdam 100 aydır sürekli artıyor, Tarihin en uzun iyileşmesi
    3- Maaş artışları % 3.2 yıllık. 9 yılın en iyisi
    AMA
    Piyasa " FED güvercin hatta bir sonraki faiz kararı indirim olacak". https://t.co/DP0tkqlAr4

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Sn. xrpu bu tartışmanızda effendy'e katıldığımı söylemek durumundayım.

Mevcut iktidara güven hem içerde hem de dışarıda sıfırlanmış durumda. Başımızdaki zihniyet bir şey yapacaksa bile bunu kerhen yapacak bunu herkes biliyor ama kerhen yapılanlarla çözüme ulaşamayacağımızı da biliyoruz.

Ne demiş büyüklerimiz "Gönülsüz yenen aş ya karın ağrıtır ya da baş"
    İçerde de dışarıda pek sıfırlanmış sayılmaz.. daha gidecek çok yol var diye düşünüyorum.. çünkü mevcut iktidarın fetö gezi 15 Temmuz ve en son kur şoku gibi ciddi krizlerden güçlenerek çıkmak gibi bir yeteneği var.. bu yetenek yada kabiliyetleri her krizden sonra daha da güçleniyor gelişiyor.. fazla da siyasi detaya girmeye gerek yok ama filmin sonunu ben de herkes kadar merak ediyorum.. öngörmek hakkaten çok zor..

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bakın bu süper özet...
    AMA
    Piyasa " FED güvercin hatta bir sonraki faiz kararı indirim olacak". https://t.co/DP0tkqlAr4

Bu eleman da kafa calışmıyor pek..Piyasa herşeyi en iyi bilir...Adamların sıradan fonu 6 trilyon dolar...Binlerce danışmandan fikir alıyor. Piyasa şuan yüzde 90 olasılıkla sıfır faiz artışı bekliyor...Acıp nette bakabilirisinz...

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bakın bu süper özet...
    AMA

fed kendi ayağına sıktı pek çok soru işareti bıraktı 2 ay önce ben ne dersem o olur diyeceksin 2 ay sonra ekranda kem küm ya sabır diyeceksin bundan sonra piyasaları nasıl inandıracaksın ilerde varlık fiyatlarında balonlaşma tehlikesi var desen piyasa artık seni sallamaz bu kadar iyi verilere rağmen faiz kararında yalpalayan bir fed den artık piyasalar sonsuza kadar helikopterle para bekler fed bizi discoya götür diye tempo tutar

8. Gerçek kişilerin döviz tevdiat hesabı toplamına bakarsak bir kısım yatırımcı yükselişi satış fırsatı olarak görüyor, doların 6,80 lerde olduğu zamanlarda 5 milyar dolar satış yapmış bu gerçek kişiler.

20ağustos-9kasım2018 aralığında bu satılan 5milyar dolar kademeli olarak gerçek kişiler tarafından alınmış.

Ve 9 kasımdan bu güne 7 milyar dolar daha satın almış gerçek kişiler.

Ortada toplamı 12-15 milyar dolar tutan para ile trade yapan gerçek kişiler var. Şu anda bu kişilerin eski zirve için yaklaşık 3milyar dolar daha alması gerekir. Ve dolar artışa geçtiğinde kademeli satışa geçecekler.

2016-2017 dolar dalgalanmasında 15milyar dolarlık satış ve ardından 15 milyar dolarlık alış yapılmış

Gerçek kişi döviz mevduatlarını incelediğimizde bu işi baya iyi başaranlar var. Maşallah diyorum.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 884/1000 İlkİlk ... 384784834874882883884885886894934984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •