Volkswagen , Türkiye yatırımından vazgeçtiğini açıkladı bugün
Volkswagen , Türkiye yatırımından vazgeçtiğini açıkladı bugün
50 yaşındayım devlet memuruyum 27 yıldır çalışıyorum 54 yaşında emekli olabiliyorum ama kızın okul ücreti için 8 yıl daha çalışacağım. bir evim bir yazlığım var kızım özelde okuyor dahada 8 yıl ödeyeceğim ücretini üniversite dahil evin borcu 2 yıl kaldı küçük bir teknem var ama sadece küçük bir birikimim var hepsini afiyetle yedim koşabiliyorken duyabiliyorken görebiliyorken 87 yılın da tanıştım borsayla hep kazandim ve hepsini harcadım herkesin yaşlılık hayali başka benimki huzurevi gerçekten ,kızıma yük olmadan. O yüzden carpe diem
Bu tür tercihlere saygı duyuyorum. Sonuçta, planlı-programlı dolayısıyla bilinçli tercihlerle yola devam etmek lazım. Benim temel amacım, 50-55 li yaşlara gelindiğinde pişmanlık duygusu altında ezilmemek.
Allah herkese bilinçli tercihler yapabilecek irade, sonuçlarına metanetle katlanabilecek güç versin.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Sn Cautionary,
Spot ta sahip olduğunuz her bir pozisyon için VIOP da da karşı short açıyormusunuz?
Bu konuda bir teknik detay veya incelik var mı?
Orta vade sistem sat verince, u-30 endeks short yaparak portföyü hedge ediyorum. Bire bir elimdeki hisseleri short lamıyorum. Zaten portföyde endeks 30 dışı ufak hisseler de oluyor genelde.
Ayrıca, bu stratejide esas amaç, güvenilen hisseleri portföyde tutup onun yerine endeks düşüş riskini u-30 ile hedge etmek. Eğer portföy endeks 30 dan daha sağlam durursa aradaki getiri farkı risksiz kazanç gibi oluyor.
Bu son yükseliş dalgasında endeks 30 çok geride kaldı. Endeks 30 dışı hisseler çok daha sağlam durdu. Benim portföyde banka ve endeks 10 olmadı hiç..dolayısıyla bu dalgada stratejim çok iyi çalıştı.
Geçmiş sayfalarda bu stratejiyle ilgili çok detay var. Öğrenmek isteyen meraklı arkadaşlara özellikle önceki başlığı ara ara okumalarını öneriyorum.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
cauti hocam,
amerikan hisse senedi fonlarına nasıl bakıyorsunuz? Portföy çeşitliliği açısından değerlendirilebilir mi ?
Yer İmleri