Originally Posted by
CAL
Evet öyle; ancak benim demek istediğim ayın 17 sinde KAP'a yaptıkları açıklamada biz en iyi 1. teklifi verdik demişlerdi, şimdi diyorlar ki pardon biz 2. iyi teklifmişiz... Yada 1. firma fiyat indirimine gitti bunlardan istenmedi indirim ve haksız bir rekabet oldu.
arkadaşlar ihalede en ucuz fiyatı vermek demek o ihaleyi kesin aldı anlamına gelmez...ihaleye çıkan şirket , en ucuz fiyatı veren şirketin aldığı ihaleyi gerçekten de yapabilip yapamayacağını da göz önüne getirir...eğer en ucuz fiyatı vermiş ise de geçmişinde başarılı iş bitirmeleri olmayan ,yeterince tecrübesi olmayan bir şirket ise ?? ( bunun için şirketin geçmişine ve finansal yapısına bakacaklar ) vede finansalları yeterince kuvvetli değil ise ? ihaleyi en ucuz verene değil de bir sonrakine verebilirler...
daralan ekonomide bazı şirketler neredeyse iflası bile göze alarak belki de kar etmeyecek şekilde sırf referans olsun diye çok uygun fiyat teklifleri verebiliyorlar...geçmişte ihale alıp da ihaleyi bitiremeyen şirketler olduğunda ihaleye çıkan şirketin işleri aksar , hukuk olarak da başları çok ağrır..mahkemeleri yıllarca sürer...
o yüzden de şirketler bu tür risklere girmeyerek çoğu sefer kendini ispatlamış ve her yönden yeterliliğe sahip olan şirkete ihaleyi verebiliyorlar...gesanın geçmiş yıllarda bizzat hatırladığım ihaleleri vardı...ikinci olmasına rağmen ihaleyi gesana vermişlerdi...galiba gesan tekrardan kendilerine verileceğini düşünerek (rakip firmayı iyi tanıyor olmalılar ) birinci olduk demişler...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri