Sayfa 888/897 İlkİlk ... 388788838878886887888889890 ... SonSon
Arama sonucu : 7169 madde; 7,097 - 7,104 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

Alıntı Originally Posted by CAL Yazıyı Oku
    Evet öyle; ancak benim demek istediğim ayın 17 sinde KAP'a yaptıkları açıklamada biz en iyi 1. teklifi verdik demişlerdi, şimdi diyorlar ki pardon biz 2. iyi teklifmişiz... Yada 1. firma fiyat indirimine gitti bunlardan istenmedi indirim ve haksız bir rekabet oldu.
    İhale sonuçlar açıklandıktan sonra tekrar teklif verilebilir mi? Bence burada bariz bir hata yapıldı. Kazanmadıkları ihaleyi kazandık diye açıkladılar

2.  Alıntı Originally Posted by CAL Yazıyı Oku
    Evet öyle; ancak benim demek istediğim ayın 17 sinde KAP'a yaptıkları açıklamada biz en iyi 1. teklifi verdik demişlerdi, şimdi diyorlar ki pardon biz 2. iyi teklifmişiz... Yada 1. firma fiyat indirimine gitti bunlardan istenmedi indirim ve haksız bir rekabet oldu.
    arkadaşlar ihalede en ucuz fiyatı vermek demek o ihaleyi kesin aldı anlamına gelmez...ihaleye çıkan şirket , en ucuz fiyatı veren şirketin aldığı ihaleyi gerçekten de yapabilip yapamayacağını da göz önüne getirir...eğer en ucuz fiyatı vermiş ise de geçmişinde başarılı iş bitirmeleri olmayan ,yeterince tecrübesi olmayan bir şirket ise ?? ( bunun için şirketin geçmişine ve finansal yapısına bakacaklar ) vede finansalları yeterince kuvvetli değil ise ? ihaleyi en ucuz verene değil de bir sonrakine verebilirler...

daralan ekonomide bazı şirketler neredeyse iflası bile göze alarak belki de kar etmeyecek şekilde sırf referans olsun diye çok uygun fiyat teklifleri verebiliyorlar...geçmişte ihale alıp da ihaleyi bitiremeyen şirketler olduğunda ihaleye çıkan şirketin işleri aksar , hukuk olarak da başları çok ağrır..mahkemeleri yıllarca sürer...

o yüzden de şirketler bu tür risklere girmeyerek çoğu sefer kendini ispatlamış ve her yönden yeterliliğe sahip olan şirkete ihaleyi verebiliyorlar...gesanın geçmiş yıllarda bizzat hatırladığım ihaleleri vardı...ikinci olmasına rağmen ihaleyi gesana vermişlerdi...galiba gesan tekrardan kendilerine verileceğini düşünerek (rakip firmayı iyi tanıyor olmalılar ) birinci olduk demişler...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    arkadaşlar ihalede en ucuz fiyatı vermek demek o ihaleyi kesin aldı anlamına gelmez...ihaleye çıkan şirket , en ucuz fiyatı veren şirketin aldığı ihaleyi gerçekten de yapabilip yapamayacağını da göz önüne getirir...eğer en ucuz fiyatı vermiş ise de geçmişinde başarılı iş bitirmeleri olmayan ,yeterince tecrübesi olmayan bir şirket ise ?? ( bunun için şirketin geçmişine ve finansal yapısına bakacaklar ) vede finansalları yeterince kuvvetli değil ise ? ihaleyi en ucuz verene değil de bir sonrakine verebilirler...

daralan ekonomide bazı şirketler neredeyse iflası bile göze alarak belki de kar etmeyecek şekilde sırf referans olsun diye çok uygun fiyat teklifleri verebiliyorlar...geçmişte ihale alıp da ihaleyi bitiremeyen şirketler olduğunda ihaleye çıkan şirketin işleri aksar , hukuk olarak da başları çok ağrır..mahkemeleri yıllarca sürer...

o yüzden de şirketler bu tür risklere girmeyerek çoğu sefer kendini ispatlamış ve her yönden yeterliliğe sahip olan şirkete ihaleyi verebiliyorlar...gesanın geçmiş yıllarda bizzat hatırladığım ihaleleri vardı...ikinci olmasına rağmen ihaleyi gesana vermişlerdi...galiba gesan tekrardan kendilerine verileceğini düşünerek (rakip firmayı iyi tanıyor olmalılar ) birinci olduk demişler...
    Böyle bir durum olursa ayrıca kap atılır mı ?

4.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Böyle bir durum olursa ayrıca kap atılır mı ?
    evet atılır dostum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. gesan ihalelere girerken maliyet +yüzde 20 kar marjını koyup o şekilde katılım sağlıyor...ihalede kullanacağı ürünlerin hepsini de iştiraki olan europowerden satın alıyor...böylece çok uygun fiyat teklifleri verebiliyor...rakipleri ise ya europowerden yada başka firmalardan ürün satın alıyorlar ve o şekilde ihaleye katılıyorlar...rakiplerinin ürün aldığı yer de ister istemez kar payını ürünün maliyetine ekleyince neredeyse çok minik kar marjları kalıyor...bu minik kar marjları da rakiplerinin pek de işine yaramaz...o yüzden de gesandan daha ucuz teklif veren şirketler aslında çok zor bir iş ile karşı karşıya kalıyorlar..

dediğim gibi gesandan daha uygun fiyat vermek için zarar etmeyi de göze alabilmeleri gerekiyor...böyle bir teklifi de ancak gerçekten zorda olan veya referans kazanmaya ihtiyacı olan şirketler yapabilir..

daha önce de sık sık söylemiştik...ihaleye giren rakipleri dahi gelip gesandan ürün almak zorunda kalıyor...gesanda 20 bin çeşit ürün var...böyle bir ortamda gesan ihalelere giriyor...

gesan ihalelere girerken maliyet +yüzde 20 kar marjını koyup o şekilde katılım sağlıyor...ihalede kullanacağı ürünlerin hepsini de iştiraki olan europowerden satın alıyor...böylece çok uygun fiyat teklifleri verebiliyor...rakipleri ise ya europowerden yada başka firmalardan ürün satın alıyorlar ve o şekilde ihaleye katılıyorlar...rakiplerinin ürün aldığı yer de ister istemez kar payını ürünün maliyetine ekleyince neredeyse çok minik kar marjları kalıyor...bu minik kar marjları da rakiplerinin pek de işine yaramaz...o yüzden de gesandan daha ucuz teklif veren şirketler aslında çok zor bir iş ile karşı karşıya kalıyorlar..

dediğim gibi gesandan daha uygun fiyat vermek için zarar etmeyi de göze alabilmeleri gerekiyor...böyle bir teklifi de ancak gerçekten zorda olan veya referans kazanmaya ihtiyacı olan şirketler yapabilir..

daha önce de sık sık söylemiştik...ihaleye giren rakipleri dahi gelip gesandan ürün almak zorunda kalıyor...gesanda 20 bin çeşit ürün var...böyle bir ortamda gesan ihalelere giriyor...
    Bu yıl gesandan temettü beklentin var mı ?

7.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Bu yıl gesandan temettü beklentin var mı ?
    agresif büyüyen bir şirkettir gesan..bu yüzden de sürekli yatırım yapması lazım...temettü vermemesi daha iyi olur...verir mi vermez mi bilemiyorum...ama ben temettü beklentisi için hisseye girmedim...temettü için hisse alacak olsam emekli olmayı düşünürüm...temetü hisselerinde kafanız rahat oluyor...haftada bir kez bile bakmanız yeterli olur...biz burada her gün bakmazsak dayanamayız...

agresif büyüyen bir şirkettir gesan..bu yüzden de sürekli yatırım yapması lazım...temettü vermemesi daha iyi olur...verir mi vermez mi bilemiyorum...ama ben temettü beklentisi için hisseye girmedim...temettü için hisse alacak olsam emekli olmayı düşünürüm...temetü hisselerinde kafanız rahat oluyor...haftada bir kez bile bakmanız yeterli olur...biz burada her gün bakmazsak dayanamayız...
    yarın kesin bilanço gelir. bence temettü vermiyorsa bedelsiz verip en azından yatırımcıyı tatmin etmeli diye düşünüyorum. bakalım haftaya bayram öncesi ufak bir alım yapıp gesan yolculuğuma kaldığım yerden devam edeceğim.

Sayfa 888/897 İlkİlk ... 388788838878886887888889890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •