Sayfa 889/896 İlkİlk ... 389789839879887888889890891 ... SonSon
Arama sonucu : 7161 madde; 7,105 - 7,112 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. Gesan yine bir kap atmış..Mardin belediyesine ges yapacak...347 milyonluk bir iş..tebrikler..

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1408910

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Gesan yine bir kap atmış..Mardin belediyesine ges yapacak...347 milyonluk bir iş..tebrikler..

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1408910
    Üstad 2 yıl öncesine döndük yine, beklediğimiz iş alımları başladı, piyasa bu konuda çok rakip olsada söylediğin avantajlar GESAN’a yarıyor, ilk çeyrek bitmeden bildirdiği iş anlaşmaları bu doğrultuda ilerleyip Yurtdışı beklentileri eklenirse sene sonunda ciro olarak şirketin beklediği 715 milyon doları aşabilir, büyüme tam gaz devam ediyor yeni fabrikaların eklenmesi ve olası yurtdışı ortak konusu (Europower) çok önemli, Almanya’da iki sene önce teşvik kullanımı amacıyla şirket kurulacaktı henüz oradan ses yok, piyasa da şirketlerin bilançoları geldi, yarın bu saatlerde bizde son çeyrek bilançomuzu görelim, bizim gibi Mühendislik ve Taahhüt firması olan BRLSM de son çeyrek sonrası %25 yukarı hareket geldi, benzer durumda son çeyrekler iyi gelecek gibi duruyor, büyüme yönünde rakamları tutturabilirsek üzerimizdeki baskının kalkacağını düşünüyorum herkese bol kazanç…

Alıntı Originally Posted by ikonia Yazıyı Oku
    Üstad 2 yıl öncesine döndük yine, beklediğimiz iş alımları başladı, piyasa bu konuda çok rakip olsada söylediğin avantajlar GESAN’a yarıyor, ilk çeyrek bitmeden bildirdiği iş anlaşmaları bu doğrultuda ilerleyip Yurtdışı beklentileri eklenirse sene sonunda ciro olarak şirketin beklediği 715 milyon doları aşabilir, büyüme tam gaz devam ediyor yeni fabrikaların eklenmesi ve olası yurtdışı ortak konusu (Europower) çok önemli, Almanya’da iki sene önce teşvik kullanımı amacıyla şirket kurulacaktı henüz oradan ses yok, piyasa da şirketlerin bilançoları geldi, yarın bu saatlerde bizde son çeyrek bilançomuzu görelim, bizim gibi Mühendislik ve Taahhüt firması olan BRLSM de son çeyrek sonrası %25 yukarı hareket geldi, benzer durumda son çeyrekler iyi gelecek gibi duruyor, büyüme yönünde rakamları tutturabilirsek üzerimizdeki baskının kalkacağını düşünüyorum herkese bol kazanç…
    Yabancı ortaktan bir haber var mı ? Hala görüşmeler devam mı ediyor ne durumda bilginiz var mı

4.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Yabancı ortaktan bir haber var mı ? Hala görüşmeler devam mı ediyor ne durumda bilginiz var mı
    Bilgim yok, şirketin ortak aradığını ve görüşmelerin olabileceğini yabancı sektörel bir site haber yapmıştı, aynı gün KAP gönderdiler, yapılacak olan yatırım için ortaklık yapıp Fon oluşturacaklardır diye tahmin ediyorum, Lot satışı ihtimali de bu sebeple ortadan kalkmış olur, Kontr benzer hamleler yaptı ama yinede Lot satışı yaptı, bizim üstümüzde baskı oluşturmuştu bu durum, bilanço sonrası durum biraz daha anlaşılır olacak, büyüme ve kârlılık ayrışmayı ve fiyatlamayı sağlar şeklinde beklentim var.

Alıntı Originally Posted by ikonia Yazıyı Oku
    Bilgim yok, şirketin ortak aradığını ve görüşmelerin olabileceğini yabancı sektörel bir site haber yapmıştı, aynı gün KAP gönderdiler, yapılacak olan yatırım için ortaklık yapıp Fon oluşturacaklardır diye tahmin ediyorum, Lot satışı ihtimali de bu sebeple ortadan kalkmış olur, Kontr benzer hamleler yaptı ama yinede Lot satışı yaptı, bizim üstümüzde baskı oluşturmuştu bu durum, bilanço sonrası durum biraz daha anlaşılır olacak, büyüme ve kârlılık ayrışmayı ve fiyatlamayı sağlar şeklinde beklentim var.
    Bakalım yarın ki bilanço beklentiler gibi 3 milyar tl kar gelecek mi. Hep birlikte göreceğiz.

6.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    Bakalım yarın ki bilanço beklentiler gibi 3 milyar tl kar gelecek mi. Hep birlikte göreceğiz.
    Bilanço geldi bakalım

7.  Alıntı Originally Posted by ikonia Yazıyı Oku
    Bilanço geldi bakalım
    Fena değil

8. Ciro 15,187 milyar...geçen yıl 15,088 milyar idi...
    brüt kar 4,168 milyar..geçen yıl 5,498 milyar idi
    favok 3,298 milyar.....geçen yıl 5,008 milyar idi
    net parasal pozisyon kayıp -1,319 milyar geçen yıl -2,364 milyar
    net dönem karı 1,344 milyar geçen yıl 992,112 milyar

ciro geçen yıla göre %1 artmış...brüt kar %24 azalmış...favok %34 azalmış...net kar ise %36 artmış...

2024 yılı çok durgun geçen bir yıl oldu arkadaşlar..buna rağmen ciro az da olsa artmış..brüt kar faizlerin artmasından dolayı ve işçilik maliyetlerindeki artışlardan dolayı normal bir şekilde bir miktar azalmış...enflasyon muhasebesinden dolayı da 1,319 milyarlık bir gider oluşmuş...enflasyon muhasebesinden olmasaydı net kar 2,6 milyar gelecekti... bu yıl ilk üç çeyrekte enflasyon muhasebesi olmayacağı için net karlılık artacak...

net karımız herşeye rağmen geçen yıla göre %36 artmış...ben bilançoyu beğendim arkadaşlar...piyasa net kara bakıyor...brüt karlılığı ve favok karı artmasına rağmen net karı azalan şirketlerin bilançolarını piyasa genelde beğenmedi...

2025 yılında gesanın aldığı işlere baktığımızda bu yıl daha da canlı bir piyasa görüyoruz...yani satışlar güzel artıyor...bir de önümüzdeki bir kaç ayda trafo fabrikası da devreye girecek...o zaman karlılık daha da artacak...

europower nisbeten kötü bilanço açıkladı...ama bu yıl onun da işleri iyi gidecek..o zaman gesanın konsolide bilançolarına daha güzel katkılar sunabilecek...

özet olarak bilançoyu beğendim...kriz ortamında bir çok sektörün tersine karını ve satışlarını artırabilmiş...ukrayna beklentisi de benim için bonus bir beklentidir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 889/896 İlkİlk ... 389789839879887888889890891 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •