Ciro 15,187 milyar...geçen yıl 15,088 milyar idi...
brüt kar 4,168 milyar..geçen yıl 5,498 milyar idi
favok 3,298 milyar.....geçen yıl 5,008 milyar idi
net parasal pozisyon kayıp -1,319 milyar geçen yıl -2,364 milyar
net dönem karı 1,344 milyar geçen yıl 992,112 milyar
ciro geçen yıla göre %1 artmış...brüt kar %24 azalmış...favok %34 azalmış...net kar ise %36 artmış...
2024 yılı çok durgun geçen bir yıl oldu arkadaşlar..buna rağmen ciro az da olsa artmış..brüt kar faizlerin artmasından dolayı ve işçilik maliyetlerindeki artışlardan dolayı normal bir şekilde bir miktar azalmış...enflasyon muhasebesinden dolayı da 1,319 milyarlık bir gider oluşmuş...enflasyon muhasebesinden olmasaydı net kar 2,6 milyar gelecekti... bu yıl ilk üç çeyrekte enflasyon muhasebesi olmayacağı için net karlılık artacak...
net karımız herşeye rağmen geçen yıla göre %36 artmış...ben bilançoyu beğendim arkadaşlar...piyasa net kara bakıyor...brüt karlılığı ve favok karı artmasına rağmen net karı azalan şirketlerin bilançolarını piyasa genelde beğenmedi...
2025 yılında gesanın aldığı işlere baktığımızda bu yıl daha da canlı bir piyasa görüyoruz...yani satışlar güzel artıyor...bir de önümüzdeki bir kaç ayda trafo fabrikası da devreye girecek...o zaman karlılık daha da artacak...
europower nisbeten kötü bilanço açıkladı...ama bu yıl onun da işleri iyi gidecek..o zaman gesanın konsolide bilançolarına daha güzel katkılar sunabilecek...
özet olarak bilançoyu beğendim...kriz ortamında bir çok sektörün tersine karını ve satışlarını artırabilmiş...ukrayna beklentisi de benim için bonus bir beklentidir...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri