Sayfa 89/1230 İlkİlk ... 39798788899091991391895891089 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 705 - 712 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by urgent Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary

Bende kriz süresinin ne kadar süreceğini bilmediğim için 16,50 tan bir miktar toplu alım yaptım.O günden beri hergün biriktire biriktire ilerliyorum ya ort. maliyetim ile fiyat kesişecek ya da benim arçelik için ayırdığım tutara ulaşacak, o gün alımı bırakacağım. Bu konuda disiplinin çok önemli olduğunu düşünüyorum %5 yükseliş yaptığı gün bile alıma ara vermedim.
    Arçelik gibi köklü ve büyük bir şirketin batma ihtimalinin çok düşük olmasından dolayı uzun vade ihtiyaç olmayan para ile sabırla biriktirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem biriktirdiğim için keyif alıyorum hem de ortalama bir maliyet oluşturduğum için risk ve pişmanlığımı azaltıyorum.

Saygılar
    Bir noktaya itirazım var...ben bu tur ortamlarda toplu alım hiç bir şekilde önermiyorum..,kuvvetli bir trend başlangıcında belki, ama diplerde geziniyoruz, az da olsa daha asagilara gitme ihtimalimiz var...bu nedenle sabırla az az alımlar yapmalıyız.

Faz 1-2-3 konusunu da akılda tutmak lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir noktaya itirazım var...ben bu tur ortamlarda toplu alım hiç bir şekilde önermiyorum..,kuvvetli bir trend başlangıcında belki, ama diplerde geziniyoruz, az da olsa daha asagilara gitme ihtimalimiz var...bu nedenle sabırla az az alımlar yapmalıyız.

Faz 1-2-3 konusunu da akılda tutmak lazım.
    Sn Cautionary,
    Diplerde isek ve daha asagi gitme ihtimali de az ise niye toplu alım yapmamalıyız. Tam tersi dipte isek ne ksdar cok alsak o kadar iyi değil mi?

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by hophop Yazıyı Oku
    Sn Cautionary,
    Diplerde isek ve daha asagi gitme ihtimali de az ise niye toplu alım yapmamalıyız. Tam tersi dipte isek ne ksdar cok alsak o kadar iyi değil mi?

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Adı üstünde ihtimal diyor bu yerin dip olduğundan kimse kesin emin olamaz olası bir düşüşte 80 binler görülebilir o nedenle cepte yedek mermi bulunmalı onu kastediyor cautionary.

4.  Alıntı Originally Posted by Ekonomist2 Yazıyı Oku
    Adı üstünde ihtimal diyor bu yerin dip olduğundan kimse kesin emin olamaz olası bir düşüşte 80 binler görülebilir o nedenle cepte yedek mermi bulunmalı onu kastediyor cautionary.
    Teşekkürler, güzel ifade etti ��

5.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Hocam sen bana diyorsun bende sana ikimizin arasında Diğer arkadaşlar farklı anlamlar çıkarmasın.

Burası sadece cautionary Hocam için özel yazılmıştır. " Hocam dahada ileriye gideyim sinyal mükemmel çalışmış ""

10,80 kırılırsa hocam sizin nazar değecek, DOLAR sabah piyasayı vurabilir buda sebebi olabilir.

Saygılar

Batuhan
    Hocam

Hektaş 10,80'i ilk rauntta kıramadı. Sizin nazar degmedi Dudu hocamın hektor dayanıyor.
    Borsanın tekrar eksi yazdığında tekrar deneyeceğini düşünüyorum.
    Sizin beklentiniz nedir ?

Saygılar

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

6.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    bu ülkede her şey survivor yemin ederim. her yerde itlik kopukluk çapanoğlu. akşam piyasa kapanır dolar 5e yapışır. rte çıkar idamı geri getiricem der. biz de burada uğraşıp duralım. bu ülkede yatırımcılıktan para kazanan her yerde kazanır. buffet soros mobius bile zarar eder bu ülkede.

türkiyedeki yatırımcının sorunu sabırsızlık değil, sorun psikolojik olarak yıpranma ve satıp kurtulma isteği.

gündüz 1 dolar alan 8 kuruş koydu. eğer hisse gibi düşünüp 100bin alsan gün sonu 8 bin lira
    Emin olun hisse yatırımı her yerde böyle bir şey. Yurt dışı özellikle abd hisse bazında çok daha acımasız. Vezir de olursun rezil de oralarda.

Bizim de eskilerde çok batan firmalar el konanlar olmuş kan gövdeyi götürmüş sanki öyle bir dönemin başlarındayız Allah korusun.

Herkes bilanço baksın finansal okur-yazarlık gelişsin. Gerisi kolay ama bu da hayal malesef.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu arada bir firma pahalı ya da ucuz derken cari duruma bakmıyorum..konjonktür analizi yapıyorum..mesela Arçelik geçen yıl pahalı değildi, ama 2-3 yıllık projeksiyon yapınca pahalı geliyordu...şimdi bu analizi yapınca ne ucuz ne pahalı diyorum...iyi firmalar zaten ucuz olmaz genelde, primli işlem görür çoğunlukla, nadiren ve çok küçük zaman dilimlerinde ucuz olur.
    Sn. Cautionary, 2-3 yillik projeksiyonu nasil yapiyorsunuz? Icerisine dolar tahmini, beklenen enflasyon vb. parametreler mi giriyor?

8.  Alıntı Originally Posted by ruzgarsorfu Yazıyı Oku
    Sn. Cautionary, 2-3 yillik projeksiyonu nasil yapiyorsunuz? Icerisine dolar tahmini, beklenen enflasyon vb. parametreler mi giriyor?
    Yok, makro parametreler borsanın geneli için geçerli.

Ben hisse bazlı konjonktür den bahsediyorum...hisse ve hisse nin bulunduğu sektörün genel durumu.

Mesela inşaat patlaması oldu ülkemizde, ayrıca vergi indirimi oldu ve talep öne çekildi..yani bu ve gelecek yılın zor geçeceği belliydi..ayrıca yatırımlar yüzünden borçluluk yüksekti ...bunun gibi

Sayfa 89/1230 İlkİlk ... 39798788899091991391895891089 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •