Deniz veya şekerden oran soran varmı yakında?
Deniz veya şekerden oran soran varmı yakında?
Bankaların TCMB'ye açıkladıkları azami oranları piyasanın çok üstündedir
O yüzden o maddeyi çok dert etmeye gerek yok
http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...+Mevduat+Faiz/
![]()
Enflasyon üzerinde faiz verdirmeyeceğini düşünüyorum...
Sayın Virtue Ekonomi yönetimi normal işleyen ülkelerde dediğiniz çok normal. Ve herşey beklentinin üç aşağı beş yukarı aynısı uygulanır. Çok değil 6 ay önce seçim arifesinde dolar 4-4,10 bandındayken olmaz bu kadar merkez sağlam bir şekilde faiz yükseltecek derken olmadı. ha sürpriz toplantı yapıp yükseltecek beklentisi ile 7 lere kadar ağzımız açık bekledik. Hep normal olması gereken hamleler bekledik. Çünkü kendi ülkesinin parasına güvenen ve tassarruflarını bankaya yatırarak ekonomiye kazandırmak ve karşılığında da enflasyona yeter ki beni ezdirmesin diyen bir vatandaş topluluğu vardı ve bu insanları siyasilere ve dış şoklara yedirmemesi gereken bir merkez bankası olduğunu düşünüyorduk ki olmadı. Artık şuna inanıyorum ve hayatıma şunu kote etmeye başladım. Kaç lira olursa olsun artık döviz toplamaya başladım. Çünkü düsturunda faizin enflasyonun sebebi olduğunu düşünen bir yönetimle baş başayız. Ve ben birikimlerimi kendim korumak zorunda kalıyorum çünkü koruyacak kurum yok malesef. YTD.
Yer İmleri