Sayfa 895/1000 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945995 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 7,153 - 7,160 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by FİBONACCİ Yazıyı Oku
    Bende dolara yatırım yapan ülke batsın istiyor gibi bir algı oluştu.Yazıları okuyorum imf gelsin,enflasyon fırlasın bizde dolardan vurgun yapalım algısı var..
    Aman beyler yatırım yapalım ama ülkemizide batırmayalım.Beni yanlış anlamayın.Doların yükselmesini istemekle krizi istemek arasında ince bir çizgi var..O çizgi şaşmasın..

LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yanlis algı, burada kimse dolar yukselsin de varsin Turkiye batsın demez/diyemez.

Dolar 1 gayme olacak, hela kagidi olacak diye naralanlara soyleyin onu siz, cunku memleketi onlar batırdı!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sina muhittin Savaş

Atilla Yesilada
    YouTube da dolar tahmininizin değiştiğini anlattığınız videoda İmf ile Türkiye arasında görüşmeler başladı ise Usd 7 ye gitmez 5 altına gelir dediniz.Arjantin IMF ile yaşadığı sürecde tam tersi Arj.Pesosu ciddi değer kaybetti.Devalüasyon yapıldı.Lütfen bir açıklama ��

--------------

Atilla Yesilada

Sina Muhittin Savas
    Peso halen gayet güzel değer kazanıyor. Bizde sorun TL'nin aşırı değeri değil, özel sektör borçları. Her hastalıkta anti-biyotik verilmez.

3. yerleşiklerin elindeki doları baskılayarak alınması mümkün degildir bu bir kere net gecmiş istastıklere bakın sevgili tosba bununla ilgili bir grafık atmıştı
    doları 5 in altına salmak yerleşiklerin dolara talebeni arttırır
    1 yerleşiklerin elindeki doları devletin yüksek kur veya düşük kurdan almasının avantajı nedir
    neticede dolar alıp tl verecek
    devlet tl ye dolardan daha kolay ulaşıyor
    2 tl yi devlet basar karsılıgında doları alabilir
    3 dışarda dolara anack borçlanma ile ulaşabilir (hemen ihracat truzim demeyin orada ki gelirler dengeleme için yeterli degil
    4 yerleşiklerden doları geri almanın en kolay yolu ani bir spekilasyon ile yukarı hareketle vatandaşın elindeki dolar tl ye döner
    kimse yerleşiklerin elindeki doları baskılayarak alma şansı yok aksi tepki yaratır

4. ülke nüfusunun yüzde 99 u müslüman faiz e karşı olan yatırımcı grubunun belli birkısmı ne faiz oranı verilirse verilsin bu grubun
    yatırımları ya taşınmaz ya altın yada dövizdir şu an bu grubun taşınmaz da yaşanan şişkinlikten dolaya geriye 2 secenegi kalıyor
    ya altın yada döviz yeni nesil yatırımcı eskiye göre altına ragbet etmiyor istastikler orta tercih dövizden yana
    ve ister uzun ister kısa yerli yatırmcı 6,50 6,00 5,50 den maliyetlendigi dövizi 4,00 4,50 geriye almak almaya calışmak abesle iştigaldir ayşe teyze yastıgın altına sakladıgı dövizi yüzde elli karı görmeden çıkarmaz

5. devletin 2 yıllık usd borclanma maliyeti yüzde 18 karşılı usd borçlanma
    oysaki dolar da yüzde yirmi hatta yüzde 30 bir artışla 6,20 6,70 gibi rakamlarda dökülecek bir çok yatırımcı var
    buradaki getiri ve götürü matematiksel olarak hesab edilebilir

6.  Alıntı Originally Posted by FİBONACCİ Yazıyı Oku
    Bende dolara yatırım yapan ülke batsın istiyor gibi bir algı oluştu.Yazıları okuyorum imf gelsin,enflasyon fırlasın bizde dolardan vurgun yapalım algısı var..
    G10 olmak için CariFazla vermeli onun için de DüşükFaiz/YüksekDöviz çiftini paşa paşa kabullenmeliyiz. Sayın ahalimiz de "Hangi partiyi iktidar yapsam da gavurdan KolayPara bulsam ithal malları ucuza alsam.." arayışını bırakmalı...

Fukara Ege Cansen döner döner bunları yazar ama adamı kimse takmaz....
    Bilimin bize öğrettiği en önemli şey, aynı "evren" içinde kalındığı sürece anormalliklerin sürdürülmez oluşudur. Ama bizatihi normal "iyi" bir şey değildir. Mesela "milli gelir artarken cari açık büyür", ekonomimizin kötü bir normalidir. Bu krizle birlikte ekonomimizin önüne "cari açıksız büyüme" diye tanımlanacak iyi ve "yeni normal"e evrilme fırsatı çıkmıştır.
    https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...uclar-3371988/

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bir zamandır yazılanların içeriğinin ve iddiasının bu başlığın adıyla ve iddiasıyla bir ilgisi kalmadı.

Hemen bir çok katılımcı dolar da düşüş kaçınılmaz demekte bir şekilde...

Bu konunun başlığı da hazır.

Oraya yazsak da konu bütünlüğünü bozmasak.

Hem şenlenir o başlıklar. Aylardır doğru dürüst bir şey yazılmıyor.
    Çok yaşayın,benzer şeyleri dün saçma sapan bir mesajı alıntılayarak yazdım ve sonra sildim,çünkü şahıs anlamayacaktı..

Sizin güzel bir sözünüz var;internet ortamı sanal dünya,bizler elden geldiğince bu ortamda görüş paylaşırken bazıları buraya sadece insanları rahatsız etmek amaçlı gelebiliyor,o yüzden böyle nazik uyarılar en azından kendini bilen kişiler için ara sıra yapılmalı diye düşünüyorum,teşekkürler.

8.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Çok yaşayın,benzer şeyleri dün saçma sapan bir mesajı alıntılayarak yazdım ve sonra sildim,çünkü şahıs anlamayacaktı..

Sizin güzel bir sözünüz var;internet ortamı sanal dünya,bizler elden geldiğince bu ortamda görüş paylaşırken bazıları buraya sadece insanları rahatsız etmek amaçlı gelebiliyor,o yüzden böyle nazik uyarılar en azından kendini bilen kişiler için ara sıra yapılmalı diye düşünüyorum,teşekkürler.
    çok haklısınız az önce bende buna benzer bir konu yazdım:

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=31025&page=6

Sayfa 895/1000 İlkİlk ... 395795845885893894895896897905945995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •