Sayfa 896/1000 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 7,161 - 7,168 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Sanırım forumda ilk seçim sonrası pazara çıkan benim. Az önce geldik.
    Domates 10 tl
    Her hafta 4.5 e aldığım kızartmalık patates 6 tl
    Soğan 8 tl
    Zincir marketlerdeki 31tl et de yayından kalkmış deyolar...

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Döviz mevduatının toplam mevduatlara oranı %53.7 (29 Mart 2019)

https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
    Cuma günü TL mevduattan yüklü (17 milyar lira üzeri), Perşembe ve Cuma da DTH tan 1.5 milyar dolar civarı çıkış olmuş. Para sistemden çıkmış.

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    2001 krizinde yuzde 57 idi. Cok bir sey kalmamis.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında önemli bir fark var, 2001 yılında bankaların taşıdıkları DTH'ları kendi içlerinde TL krediye çevirebilme imkanları vardır. Yani kanunen banka kendi kendini kendisi üzerinden swaplayabiliyordu. Şimdi ise öyle bir imkan yok , bu imkan yasa ile ellerinden alındı.

Şu anda ise kanuni bir zorunluluk olarak bu devasa kütlenin önemli bir kısmını banka kendisi kur riski almadan bir şekilde swaplaması gerekli. Zira topladığı tüm DTH'ı döviz kredisi olarak kullandırabilmesi bundan sonra pek mümkün olamayabilir.

Bu durumda da ya Londra'daki swap faizi düşecek (bu durumda içeride devalüasyon olacak), ya da buradaki artacak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    AKP isi cok uzatti. Ornegin Adana da Zeydan 140 bin oy farkla kazandi ve gecersiz oylar icin itiraz ettiler ama gecersiz oy sayisi 56 bin.

Ankara da benzrr sekilde fark cok

Zaman kazanmak istedikleri belli. Ya pislikleri yok etmekle mesguller ya da ulkeyi karistirmak icin bir seylrr planliyorlar

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ülkeyi karıştırmak istediklerini düşünmüyorum. Öyle yaparlarsa dış güçlerin müdahalesine zemin hazırlamış olurlar. O kadar aptalca bir şey yapmazlar sanmam.

5.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Cuma günü TL mevduattan yüklü (17 milyar lira üzeri), Perşembe ve Cuma da DTH tan 1.5 milyar dolar civarı çıkış olmuş. Para sistemden çıkmış.
    Evet benim de dikkatimi çekti. Hatta ilk bakışta döviz mevduatı azalmış gözüküyordu. Sonra bir baktım ki TL mevduat döviz mevduattan daha da fazla azalmış. Böylelikle yakın tarihin rekoru gelmiş. DTH/toplam mevduat : %53.7

NOT: bu azalış illa ki tamamen mudiler tarafından sistem dışına para çekilmesi sonucu oluşmuş olmayabilir. Para çarpanının düşmesi sonucu geniş para arzının daralması sonucu ile de olabilir. Ya da her ikisi de etkili olmuş olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    valla ben ayvalık pazarında 35 tl ye sarımsak gördüm yazmaya utandım
    saka yapiyorsunuz degilmi?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by murlak Yazıyı Oku
    Ülkeyi karıştırmak istediklerini düşünmüyorum. Öyle yaparlarsa dış güçlerin müdahalesine zemin hazırlamış olurlar. O kadar aptalca bir şey yapmazlar sanmam.
    dis guclerin mudahalesimi?

yok artik

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    valla ben ayvalık pazarında 35 tl ye sarımsak gördüm yazmaya utandım
    Başkan siyah sarımsaksa bedava ..geçen aldım kilosu 150 TL ... normal sarımsaksa vah benim ülkeme diyorum ...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ....
    Adam olmayana , Düşman bile olmam ....

Sayfa 896/1000 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •