Sayfa 896/1001 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 7,161 - 7,168 arası.

Konu: Viop XXXII

Ereğli tam olarak badem HİSSESİ.
    Oyak geri alım yapacaktı.
    Bir el onu engelledi.
    Oyak yatırım adı adında piyasadan alındı mallar.
    Temettü en yüksekten verilerek o ele transfer edildi.
    Şimdide o el kontrol ediyor hisseyi.
    ...... vermeyen kimse oyun dışı kalır.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

uzun vade xu100 endeks grafiğinde en sağlam destek noktası 120 binde görülüyor. sağlam tepki gelirse o seviyelerden gelebilir.

diğer tüm tepkiler satış fırsatı olabilir. o seviyenin biraz altında da ilk çıkıştaki fiyat boşluğu var.

şimdiki seviyelerden şu ortamda birilerinin ülkeye gelip hisse alması biraz fazla zorlama bir iyimserlik gibi gözüküyor. en basitinden mb rezerv durumu, biden'in ne politika izleyeceği vs vs çok belirsizlik var. kenarda durup izlemek en iyisi.

bu senaryoya tabii ki yurtdışındaki durum dahil edilmemiş. 2001'deki teknoloji, 2008'deki mortgage balonuna benzer bir durum oluşup oluşmayacağını şimdiden söylemek zor. çok derin bir kriz olmasa bile düzeltme mutlaka gelecektir.
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Endeks ağırlıklarını biliyorsun..

gubrf 2.55 ykbnk 3.88 olan bir endeks de bu ağırlıkları kim yapıyorsa endeksi de o yapıyor demektir..
    Çok detaylı düşünmeye gerek yok..

Seni de anlıyorum ama benim bakış açımdan borsa faiz ve dolar üçgeni malum kişi başkanlığında ayarlanıyor..yada ayarlanmaya çalışılıyor..

Giren çıkan para da yine aynı..

Yaldır yaldır bütün baba kağıtlar satılırken efendim bankalar "batak kredileri çok fazla abovvv" diyerek satılırken endeks ağırlığı yüzde 25 olan 2 kağıt ısrarla dik tutulmaya çalışılır sa burada bi ali cengiz oyunu var demektir..

Haa ülke batıyor moratoryum!! şu bu konuşuluyor ama BİM ye EREGL dünyadaki emsalleri ile mi fiyatlanıyor ..??

Gerçek yabancının olduğu kağıtların ağırlıklarına bak..
    Koca tuprs bile 1.8 ağırlıkda xu100 de ya..

Yabancıya sen istediğin kadar sat endeks düşüremezsin gubrf yi tavana çekerim bütün satışını karşılar hatta üstüne yüzde 2 de artı ya geçiririm endeks i demektir..

İşte efendim yabancı girdi şu etti yok londra parası falan..Bunlar 2018 swap kapama sonrası bitti gitti..

Para değiş tokuşu (yani swap) olmayan hiç bir ülkeye global sermaye para sokmaz..

Haa belki 1-2 kara paracı falan o da haberli olmak kaydı ile..

Kısacası Biz bizeyiz..İçeride çoğunlukla bankalar biraz kchol tuprs falan gibi kağıtlar olmak üzere azz biraz yabancı kaldı..
    Bak inan çok yanlış bakıyorsun... Borsa geleceği satın alır... Şirketlerin özsermaye büyümelerini(özellikle ivmesisini çünkü gelecek orada yatar) ve fiyatlarını incele... Göreceksin ki fiyatlama hareketleri hiç de sandığın gibi değil... Çok basit... Tüpraş da dahil...

4. Borsa ve Viob da bir küçük yatırımcıyi koruyacak bir düzenleme olmazsa intiharlar çoğalır. T kuru PD DD ozsermaye varlıklar gibi tüm bileşenleri oluşturan maksimize bir değer tavanı belirlenmeli. Tkuru dün tavan yapmış kağıt ta ozsermaye problemin varken. Hisse başına iki liralık ozsermaye var kağıt 304 lira ve tavan olmuş. Bunun gibi spekülatif hisselerin önlemi alınmalı. İllaki bunun gibiler batacak bu kontrol altına alınmalı. Zarar etmek başka batmak başka. Büyük Parası olan tecavüz etmemeli.

5. Dünyada yüksek enflasyon bizde hiperenflasyon olur mu?

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

6. Ben buna katılmıyorum. Batan batacak abi serbest piyasa değil mi kim kafasına silah dalıyor al diye bilmiyorsa almasın devlet korusun korusun diye diye angut bi insan grubu oluştu batacak acısını çekecek dersini alacak ondan sonra ya devam edecek ya tamam diyecek haddini bilecek herkes. Kar da zarar da kendinin devlet düzenlemeyi yapar çekilir.

Ha tartışılacak şey şu, açık açık manipülasyon yapılıyor kimse bir şey demiyor spk vb çok hataları var ve daha kötüsü kendileri de içinde bunlar düzeltilmeli değilse serbest piyasaya müdahale gereksiz. Ben vobda dünyanın dayağını yiyorum o zaman ye dayağı devlet kurtarsın var mı öyle dünya elbette yok...
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Borsa ve Viob da bir küçük yatırımcıyi koruyacak bir düzenleme olmazsa intiharlar çoğalır. T kuru PD DD ozsermaye varlıklar gibi tüm bileşenleri oluşturan maksimize bir değer tavanı belirlenmeli. Tkuru dün tavan yapmış kağıt ta ozsermaye problemin varken. Hisse başına iki liralık ozsermaye var kağıt 304 lira ve tavan olmuş. Bunun gibi spekülatif hisselerin önlemi alınmalı. İllaki bunun gibiler batacak bu kontrol altına alınmalı. Zarar etmek başka batmak başka. Büyük Parası olan tecavüz etmemeli.
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Nakite karşı savaş: Bir sonraki Aşama
    James Rickards

https://dailyreckoning.com/war-on-cash-the-next-phase/

ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar.

https://twitter.com/selinsayekboke/s...64936977563664

https://www.youtube.com/watch?v=77ygz-MC6_8

elbette her şey böyle kötü gitmeyecek.
    audentes Fortuna iuvat

Sayfa 896/1001 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz