Sayfa 9/324 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
Arama sonucu : 2589 madde; 65 - 72 arası.

Konu: DARDL Dardanel Önentaş Gıda San.

1. Fakat bu bilanço ozsermaye duzeltmesi muhtemelen bankalar yapılandirması için yapılmış. Bizim burada görmek istediğimiz 2017/6 da bu duzeltme'nin devam ettirilmesi ve yeni bir başvuru ve spk süreci.

2. Arkadaşlar bankalar yapılandırılmış 60 ay vade ana para üzerinden faiz son ay ödenecek. Peki bu hasılat paylasim üzerinden anlastigi muteahhit'e hangi bankalar ödemeleri yuklendi bunlar önemli. Eğer ki yapılandırılan bankalar ise bu çok iyi. Bunların tarih sıralamasını netlestiremiyorum... Fakat son olarak "adam gibi adam" tabiri vardır bu tanım bu adama cuk diye oturuyor. En zor zamanlarda bile ortadaymıs bu adam. Iyi bir alıcı bulup satar dünyasına bakar ama hala nasıl daha iyi olur hesapları yapıyor. Oğlu Abd de eğitim gormus oda şirkette pozisyon almış. Iyi niyetli olduktan sonra ve çaba varsa yolları açık olsun. YTD..

3. Özetleyelim, bir daha da yeni bir gelişme olana kadar yazmayalim.
    Marka değeri "150" mlyn olan bir şirket'in olması gereken piyasa değeri ne olur..

Istihdam; Dardanel , Dardenia , M.no / 1500 civarı..
    Türkiye pazar payı %75/82 arası. %20 ihracat..
    2017 hasılat beklentisi 375 mln tl. (2016/300) idi. Kar marjı %20 civarı..
    Dardenia şu an sadece Istanbul ve bu sayı..
    Ocak/Temmuz dönemi takaslara bakalım.. 😊
    Elinde teminat olarak verilmis opsiyonlu gayrimenkuller var..
    Bir bilene soralım bugün böyle bir işletme kurmaya kalksak ne kadar finansman gerekir.. ( Pazar payı, marka değeri hariç )
    Ilk hedef bilanço, ikinci hedef yip çıkış başvurusu ( kaldı ki N.Ö by burada olmaktan hoşnut değil )..

Arkadaşlar, bu kadar done varken görmezden gelemez piyasa ve bunları fiyatlayacaktir.. Farzedin iyi bir alıcı buldu 300 mln $ dan kapı acar, şu an 34 mln$ piyasa fiyatı..
    Kimseye iyilik pompalamiyorum, bunların hepsi herkes tarafından arastirilip ulasabilenecek bilgiler. Alın satın, yatırım yapın tavsiyesi kesinlikle vermiyorum.
    Her koyun kendi bacağından asilir.

4. DARDL - DARDANEL ÖNENTAŞ GIDA SANAYİ A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )

Özet Bilgi 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Sonucu Hk.
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır

Genel Kurul Çağrısı
    Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
    Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2016
    Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2016
    Karar Tarihi 22.06.2017
    Genel Kurul Tarihi 27.07.2017
    Genel Kurul Saati 11:00
    GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 26.07.2017
    Ülke Türkiye
    Şehir İSTANBUL
    İlçe SARIYER
    Adres Tarabya Mahallesi Haydar Aliyev Cad. No:142

Gündem Maddeleri
    1 - Açılış ve Başkanlık Divanı seçimi, Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nı Genel Kurul adına imzalamak üzere Başkanlık Divanı'na yetki verilmesi,
    2 - 2016 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Bağımsız Dış Denetleme Şirketi Rapor Özeti'nin okunması,
    3 - 2016 yılı hesap dönemine ilişkin Finansal Tabloların okunması, müzakeresi ve onaylanması
    4 - Yönetim Kurulu Üyelerinin şirketin 2016 yılı faaliyetlerinden dolayı ayrı ayrı ibra edilmesi,
    5 - Yönetim Kurulu'nun 2016 yılı karı/zararı ile ilgili teklifinin karara bağlanması
    6 - SPK'nın Kurumsal Yönetim İlkeleri ve diğer ilgili düzenlemeleri kapsamında ‘'İlişkili Taraflarla Yapılan İşlemler'' hakkında Genel Kurul'a bilgi verilmesi
    7 - Yönetim hakimiyetini elinde bulunduran pay sahiplerinin, Yönetim Kurulu Üyeleri'nin, Üst Düzey Yöneticilerin ve bunların eş ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri yakınlarının, şirket veya bağlı ortaklıkları ile çıkar çatışmasına neden olabilecek nitelikte işlem yapabilmesi ve rekabet edebilmesi hususunda T.Ticaret Kanununun 395 ve 396.Maddeleri gereğince Yönetim Kurulu'na izin verilmesi ve yıl içerisinde bu kapsamda gerçekleştirilen işlemler hakkında genel kurula bilgi verilmesi
    8 - Yönetim Kurulu Üyelerinin huzur haklarının belirlenmesi
    9 - Sermaye Piyasası Kurulu kararı gereği, Şirketin 3.kişiler lehine vermiş olduğu teminat, rehin, ipotekler ve elde etmiş olduğu gelir veya menfaat hususunda Genel Kurul'a bilgi verilmesi
    10 - 2016 yılında dernek ve vakıflara yapılan bağışlar konusunda genel kurula bilgi sunulması ve 2017 yılında yapılacak bağışlar için üst sınır belirlenmesi
    11 - TTK ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkındaki Tebliğ gereği, Denetimden Sorumlu Komitenin önerisi üzerine Yönetim Kurulu'nca 2017 Yılı için belirlenen Bağımsız Denetim Kuruluşu Sözleşmesinin Genel Kurul'un onayına sunulması
    12 - Şirketimizin TTK'nın 376.madde uygulaması ile ilgili durumu konusunda Genel Kurul'un bilgilendirilerek karar alınması
    13 - Kapanış
    Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
    Kar Payı Dağıtım

Genel Kurul Çağrı Dökümanları
    EK: 1 dardanel_yönetim kurulu kararı 22.06.2017..pdf - İlan Metni
    EK: 2 dardanel_2016 genel kurul gündemi..pdf - İlan Metni
    EK: 3 dardanel_genel_kurul_bilgilendirme..pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
    EK: 4 dardanel_genel_kurul_ilani..pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
    EK: 5 dardanel_vekaleten oy kullanma formu..pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı

Genel Kurul Sonuçları
    Genel Kurul Yapıldı mı? Evet
    Genel Kurul Sonuçları Şirketimizin 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı ile Hazır Bulunanlar Listesi ektedir.

Hak Kullanım Süreçleri İle İlgili Alınan Kararlar
    Kar Payı Dağıtım Görüşüldü

Genel Kurul Sonuç Dökümanları
    EK: 1 Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A Ş 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı Tutanağı.pdf - Tutanak
    EK: 2 Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.ş. 2016 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı Hazirun Cetveli.pdf - Hazır Bulunanlar Listesi

Ek Açıklamalar
    Şirketimizin 2016 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 27 Temmuz 2017 Perşembe günü, saat 11:00'de Tarabya Mah. Haydar Aliyev Cad.No:142 Sarıyer-İSTANBUL adresinde yapılacaktır.Genel Kurul Toplantı daveti, vekaletname ve bilgilendirme dökümanı ekte, Şirket Merkezi'nde ve Şirket'in www.dardanel.com.tr adresindeki internet sitesinde pay sahiplerinin incelemelerine hazır bulundurulacaktır.

http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/620347

BIST
    27 Temmuz 2017 01:07

5. Artan iş hacmi nedeni ile Denizbank ile "5" yıl vadeli "51" mlyn tl..Hayirli olsun. Haberin geliş saatine göre algı pozitif karşılanmış piyasa tarafından..

6. Basit bir çalışma yaptım. Sektöre şöyle bir göz attım. Kerevitaş petun tatgd ve pengd yı kapsayan sektörel ortalamalara göre piyasa degeri/ satışlar oranı: 0.82 iken bu oran dardanel de 0.5. Bunla yetinmeyip yıllık ortalama EBITDA marjına da baktım. sektor ortalaması %7 iken bizimki de %7. Yani piyasa tarafından en sık kullanılan temel rasyolara göre dardl in gozaltı pazarında kalsa bile olması gereken minimum piyasa değeri bu koşullarda 200 milyon TL. hisse degeri olarak 3.75 fiyata denk geliyor. Buna serbest piyasa basvurusu dahil değil..ytdeğildir

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. Arkadaşımız miniumum rasyolar üzerinden "3.75" çıkarmış.
    KERVT yi hiç konuşmuyorum zaten en son ne zaman kar açıkladı hatırlamıyorum. Yıllık (-88) idi bu sermayeyle... "300" mln' dan işlem görüyor. Ve prim siz fiyatı..
    PENGD ' ye bakarsak FK (-9.75) PD/DD ( 2.85) Yıllık (-13) .. 127 mlyn dan işlem görüyor. Bununla karsilastirirsak şu an Dardl çöp fiyatindan işlem görüyor..
    TUKAS '' FK (46.70) PD/DD (5.00). Yıllık (+15).. 711 mln 'dan işlem görüyor.

Eski borçlar yapilandirildi. (60) ay.. Yeni çekilen "51" (60) ay...
    Arkadaşlar bilanço düzelecek, ilk once çıkış basvurusu ( bu belki 2017/9 dan sonra guclenebilir.).. 2017/12 ortalama bir kar bu hisse yi hakettigi yere getirecektir.

Şu an hisse zirveden sadece %10 aşağıda. Bu fiyat 2011 sonunda gördüğü rakam. Ve bu rakamın içinde bütün olumsuzluklar mevcut. Yatay da güc topluyor kendisi.. Yani bu saat den sonra gelebilecek haberler artık asıl trend'i başlatacaktır.
    GERI SAYIM BAŞLADI 😊
    Allah hepimizin gönlüne göre versin...

8. Tek kafama takılan bu 51 mio euro üzerinden alınmış..adam döviz borçlarından açılıp saçılıp gözaltına düşmüş..hala konjonkture bakmadan euro üzerinden borçlanıyor..tamam euro geliri var belki hedge de ediyordur ama gene de riskli hareket..CFO sorunu var galiba..ytdeğildir

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sayfa 9/324 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •