Sayfa 9/743 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 65 - 72 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur...

Carry-trade faizine güvendiğimizi sanıyorum..danışmanların maşallahı var, fakir kızın güvendiği gibi, FED, ECB vb. sıkılaştırma yapamayacağına güveniyorlar..söyliyeyim..

İçeride sıcak para 123 milyar dolar olmuş..130'a doğru gidecekse senin dediklerin olur..önümüzdeki perşembe Draghi var..muhtemelen taper'a Ocak ayında başlar ama 40'a düşürdüm derse farklı, 20'ye düşürdüm derse farklı etkileri olur piyasalarda..sanmıyorum ama hele 20'ye düşürdüm dese, ortalık fena karışır gibime geliyor..malum havuza akan suyun azalma durumları..FED'le birlikte tabii..

Esasen Draghi ve saz arkadaşalarına kalsa hiç kesmezlerde..hem Almanlar bastırıyor, hemde ilk çeyrekte ellerinde Alman bonoları kalmayacak gariplerimin..kuralları değiştirirlerse bilemem tabi..

Reuters anketlerine göre tahminler ECB'nin QE'yi 40 düşüreceği yönündeymiş..söyliyeyim..

Neyse unutuyordum..Katar şu sıralar kendi başının çaresine bakmakla meşgul..varlık fonu miktarını bilmediğimden bir şey söylemiyeyim ama dolar rezervleri iyiyden iyiye azalmaya başlamış..yönetim de destek sağlamaktan yorulmaya başladıki, bankalarına artık kendi imkanlarınızla kredilerinizi kendiniz yenileyin diye baskı yapamaya başladı..Suud'lar, BAE vb. , Citi, Goldman gibi finans kurumlarına ya bizimlesiniz ya değilsiniz gibi posta koyuyorlarmış..dolayısıyla kredi verecek ve yenileyecek finans kurumlarıda iki arada bir deredeymiş..

Enki bencede ECB QE'yi 40 düşürecek ama esas olan fed in küçülme stratejisi.
    O da yeni başkan ile doğru orantılı diyorum.
    Benim tahminim Gary Cohn u yapacak. Çünkü sarı kafanın tam kalemi.
    Araştırdım biraz. Gelişmekte olanlar için sıkıntı. Belli etmeyen fazla şahin. Powell ile Taylora bakma onların şahinliği dillerinde ama bu Putin tarzı şahin.
    Sarı kafanın vergi reformu fikir babası
    Bilmiyorum ama ben çok karamsarım

Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Enki bencede ECB QE'yi 40 düşürecek ama esas olan fed in küçülme stratejisi.
    O da yeni başkan ile doğru orantılı diyorum.
    Benim tahminim Gary Cohn u yapacak. Çünkü sarı kafanın tam kalemi.
    Araştırdım biraz. Gelişmekte olanlar için sıkıntı. Belli etmeyen fazla şahin. Powell ile Taylora bakma onların şahinliği dillerinde ama bu Putin tarzı şahin.
    Sarı kafanın vergi reformu fikir babası
    Bilmiyorum ama ben çok karamsarım
    Evet Fed'in küçülme stratejisi önemli ama ondan önemlisi havuzu besleyen vanaların durumu..BOJ'dan çıkan Yenler dolara çevrilip ABD borsalarına ve bonolarına giriyor mesela..daha nerelere gidiyorlardır Allah bilir..Euro'larda aynı şekilde..sonuçta BOJ ve SNB devam ediyor QE'ye..ancak haftaya ECB'nin kararı önemli..20'ye düşürse sıkıntı çıkabilir, ama sanmıyorum..40 ise sizin dediğiniz gibi genel tahmin..oda zaten yılbaşında başlar..

Açıkçası ben FED başkanlığının bu global ortamda çokta şahıslara bağlı olduğunu düşünmüyorum..ancak emir büyük yerden gelir(tabiki ABD kendini kurtardığında)..bir sürü ülkenin dağılması pahasına ne kadar arttırması gerekiyorsa o kadar arttırır..

Ha o, bu gelir piyasalar bu adam şahin diye dalgalanır, ayrı konu..tıpkı Trump'ın gelişi gibi..bir sürü laf lakırdı , ortada bir şey yok..en azından şimdilik..selamlar..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Türkiye yi dünyada yalnız zannetmeyin.

Zaten Türkiye nin bu oyun planından anladığım arkasında bir desteğin olduğu..
    Yoksa 2 dk lık canımız var bakmayın..

Zaten dünyadaki şu andaki en büyük oyun da kavga gürültüde bu.

Bunlar iyi okumadan öyle yok bunlar bu işi beceremeyecek yok FED faizleri artıracak dolar 8 tl olacak yok Yok işte bitirecekler bizi dolarlarınızı alın evde tutun..

Yanlış bir bakış açısı olur..

bu son çıkan haberin yalanlanmış olması nedeniyle çok olumsuz bir etki yapacak gibi durmuyor, gün içine 3.73'ler görülebilir belki. tabi haberle ilgili olarak ateş olmayan yerden de duman çıkmaz. vize krizinden sonra böyle bir haberin ortaya atılması abd'nin ikinci bir sopa göstermesine benziyor.

doların şu 2-3 haftalık yükseliş hareketi bana da pek inandırıcı gelmiyor. sizin görüşünüze katılıyor olsam da, türkiye'nin iç dinamiklerine bakınca doların hiç düşecekmiş gibi bir havası da yok... hatta imkansız gibi görünüyor. vize derken bir de şimdi ceza olayı çıktı.. tahmin ettiğiniz 3,10 seviyelerine gelmesi için çok çok iyi haberler çıkması lazım. o haberler çıksa bile hükümet doların 3,10'lara düşmesine müsaade eder mi bilmem. zira geçen sefer 3,38'lere düşünce müdahale edildi

4. dün dündür, bugün bugündür

Sn. Karakemal sizinle bu konuyu tartışmıştık..Türkiye üzerinde kim ne hesap yapar bilemem ama bu hesap yapanları hesap yapamaz duruma getirebilmek için ülkenin öncelikle iyi yönetilmesi gerekiyor..doğaldır ki her ülke için aynı şeyler geçerli..

Benim baktığım en büyük parametre global para akımları..ayda 200 milyar dolardan fazla para MB ları tarafından ortaya çıkarılıyor ve oralarda getiriler sıfır veya negatif oldığundan bu para getiri veren yerlere gidiyor..risklere felanda pek bakmıyorlar biliyorsundur..daha önce yazdım, detaylı bahsetmeyeyim..batık Venezuella bonolarına (Trump'ın finansal amaborgo koymasına rağmen) yöneliş , CCC notuna sahip Moğalistanın veya zor durumdaki Ukrayna, Kırgızistan'ın vb. borçlanması bunlara örnektir..Yine örneğin Avrupa çöp bonolarının ABD 10 yıllık bonolarına yaklaşmasıda hep aynı belirtiler..yani yönelimin ne tarafa olduğu ve oluşan balonlar kısaca..

Geçen günde, Türkiye'yi biliyoruz, kurlarla ilgili olarak (Trump'tan sonra) Meksika, Mısır örneğini vermiştim..ister kabul edin ister kabul etmeyin ama bunlar en zayıf halkalardı o sıralar..şimdi biz ve G.Afrika en zayıf halkalar olrak biliniyoruz, söyliyeyim..dolayısyla bu işlerin pek dış mihraklarla alakası yoktur bana göre..muhtelif sebeplerle parasal akımlar terse dönmeye başladığında zayıf halkalarda kurlar daha hızlı artacaktır..bu kaçınılmaz sonuçtur..selamlar..

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ..

Benim baktığım en büyük parametre global para akımları..ayda 200 milyar dolardan fazla para MB ları tarafından ortaya çıkarılıyor ve oralarda getiriler sıfır veya negatif oldığundan bu para getiri veren yerlere gidiyor..risklere felanda pek bakmıyorlar biliyorsundur..daha önce yazdım, detaylı bahsetmeyeyim..batık Venezuella bonolarına (Trump'ın finansal amaborgo koymasına rağmen) yöneliş , CCC notuna sahip Moğalistanın veya zor durumdaki Ukrayna, Kırgızistan'ın vb. borçlanması bunlara örnektir..Yine örneğin Avrupa çöp bonolarının ABD 10 yıllık bonolarına yaklaşmasıda hep aynı belirtiler..yani yönelimin ne tarafa olduğu ve oluşan balonlar kısaca..

Geçen günde, Türkiye'yi biliyoruz, kurlarla ilgili olarak (Trump'tan sonra) Meksika, Mısır örneğini vermiştim..ister kabul edin ister kabul etmeyin ama bunlar en zayıf halkalardı o sıralar..şimdi biz ve G.Afrika en zayıf halkalar olrak biliniyoruz, söyliyeyim..
    istediğim faizi vermezsen, sen zayıf halkasın

mesela 10 yıl önce türkiye ile birlikte en zayıf halka olan para birimi neydi? izlanda
    300 bin nüfuslu bir balıkçı kasabası ile peer kabul ediliyordu TR, niçin ? çünkü brezilya bile tek haneli faize inmişken yerkürede %18- %20 falan gibi ütopik ötesi faiz veren iki para birimi türk lirası ve izlanda kronası idi.. neydi ki izlanda'nın özelliği ? görülmemiş bir balık akını yada olta fiyatlarının artması mıydı ? mass media 'yalnız değiliz' mesajı vermek için, sürekli izlanda kronası ne oldu bugün? haberleri verirdi.. tv çıkan okumuş çocuklar- ne oldu da düştü bugün TL sorusuna cevap olarak- çünkü krona'ya satış geldi' falan derdi sıklıkla

geçicen o hikayeleri, kırılgan beşli, incinebilir üçlü, örselenmiş yedili zart zurt.. gülünç hikayeler.. sermaye hareketleri dediğin nedir ki ? birisi öbürüne borç veriyor, borçlunun risk profiline göre maliyet (faiz) koyuyor, öyle değil mi ? risk nedir, borçlu borcunu geri ödeyecek mi ödeyemeyecek mi ? defult riski.. kredi notu- rating dediğimiz şey bu.. borç verdiğin adamın bu borcunu geri ödeyip ödeyemeyeceğini neye bakarak karar verirsin ? toplam borç yükü ne (borç/gdp), bütçe açığı ne, büyüme potansiyeli ne, ticari sicili ne ?

bu arada hatırlamak gerekir ki, ülke kredi notu denen meret devlet borçlarına ilişkin bir değerlendirmedir.. şimdi bu kıstaslara bakarak, para sende olsa %1 faizle yunanistan hazinesine mi borç verirsin, yoksa %12 ile türk hazinesi mi ? finans- kapital sen olsan kime borç vermek senin için daha güvenlidir risk/getiri profili açısından ?

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    istediğim faizi vermezsen, sen zayıf halkasın
    Ya faizi yükseltmezsek, zayıf halka olmaya ne dersin..takke düşer, kel görünür mü?

123 milyar dolar sıcak para girerken akıl neredeydi..

Madolyonun iki yüzünün olduğu unutulmamalıdır..

Faiz lobisi kimmiş, sn. Karakemal okusun:

* Hazine aşırı borçlanmayı yapmasaydı, tahvil piyasasına gelen sıcak para, faizleri düşürecek ve sıcak para açısından cazibesi azalacaktı. Hazine’nin aşırı borçlanması, gelen sıcak paranın faizleri düşürmesini önledi ve sıcak para girişinin devamını sağladı.
    * Hazine yeni tahvil arzı ile yüksek faizi “koruyup” sıcak paranın gönlünü hoş tutmasaydı, portföy yatırımlarında da krediler ve doğrudan yatırımlar gibi düşüş olabilirdi. Bu durumda döviz rezervlerindeki 8 aylık erime 1.4 milyar doların üzerine çıktığı gibi ithalat azalmasına bağlı olarak ekonomide durgunluk ortaya çıkabilirdi.

Hazine sıcak parayı küstürmemek için mi aşırı borçlandı?

https://www.dunya.com/kose-yazisi/ha...rclandi/388847

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ya faizi yükseltmezsek, zayıf halka olmaya ne dersin..takke düşer, kel görünür mü?

123 milyar dolar sıcak para girerken akıl neredeydi..

Madolyonun iki yüzünün olduğu unutulmamalıdır..

Faiz lobisi kimmiş, sn. Karakemal okusun:
    yok okuyamaz o
    o şimdi usd shortları toparlayabilirse onları toparlamakla meşguldür.

Sayfa 9/743 İlkİlk ... 78910111959109509 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •