Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Hocam peki bunda Dolar bazında fiyatlar ne kadar etkili sizce?
Bist tarihi zirvelerde ama usd bazlı bakınca son 10 yılın dibi nerdeyse.
Burada olay biraz da 2. el araba piyasası gibi değil mi?
Herkes arabamın fiyatı arttı diye seviniyor ama arabasını satıp daha üst model alamıyor çünkü o da artmış.
Yani artan fiyatlar değil değeri düşen TL...
Bist'in de veya hisse bazlı enflasyondan arındırılmış fiyatlarını görebilsek keşke.
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba
Yeni başlığın ilk konusunu açayım.
Belki tam yeri bu başlık değildir.
Kusura bakmayın.
Bir konuda fikrinizi merak ettim.
Geri ödemeli hayat sigortaları oluyor.
Mesela bir poliçeden bahsedeyim.
Örneğin 3000$(12 ay taksitle) poliçe olştırdunuz. Bu paranın vergi iadesi limite bağlı olarak ortalama %25dir.
Daha sonra riziko gerçekleşmezse 10 yıl sonunda %100 iade oluyor. Örneğin 5. Yıl sonunda çıkılırsa %25 kesinti oluyor.
Avantajı; para biriktirme, tl değer kaybını önleme ve ortalama %25 vergi iadesi. Allah korusun Rizoko gerçekleşirse iyi bir mebla geride kalanlara oluyor.
Dezavantajı; süre uzun. Sistemin güvenilirliği şüpheli
Böyle sigortalar yaptıranlar var mı? Yada detaylı konuya hakim tecrübeli arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum.
Teşekkür ederim
herkese merhaba,
Bu başlıktan çok şey öğrendim.. Keşke 15 sene önce böyle bir karşılaşma olsaydı..
teşekkürler herkese..
sessiz sedasız takibe devam.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Ben şu şekilde bakıyorum hocam,
%17 faiz getirisi için parayı 1 yıl bağladık diyelim.
İyimser bir senaryoda Aralık 2021 için enflasyon tahmini %11.
Bu da bir yıllık %6 reel getiri demek.
Ortalama senaryoda Enflasyon %15 olursa reel getiri %2'ye düşüyor.
Hafif kötümser senaryoda Enflasyon %20 olsa %3 zarara düşmüş oluyoruz.
Bu tabloda bana faize para yatırmak hiç mantıklı gelmiyor sadece bu.
-----
Hisse konusunda ise her şey mümkün + %17'de, portföyü 3'e katlamakta, 4'te 1'e düşürmekte kısaca her şey mümkün. Burada bilgi, tecrübe, şans, psikoloji vs. birçok faktör devreye giriyor.
Artık buradaki motivasyon yatırımcının kendi tercihine kalıyor.
Yer İmleri