Dayım 80 yaşında, emekli maaşını Ziraat den alıyor haliyle mevduatlarını da Ziraat de tutuyor. Yıllardır kendisine söylerim dayı gel soyuluyorsun oralarda , üç kuruş beş kuruş farketmez her halükarda soyulacan ama ne kadar az soyulsan o kadar iyidir der dururdum
Kabul ettirememiştim. Bu işlerle ilgilenecek kimsesi yok benden başka, bana vekalet vermişti en sonunda gittim ona sormadan aldım paralarını onun adına başka bankaya yatırdım. Ne kadar faizle Ziraatte imiş biliyormusunuz ? 32 gün için %9.50, vade sonu çekmeye gittiğim de niye çekiyorsunuz diye sordular, dedim `daha yüksek faiz alacağım başka bir bankaya yatıracağım `, bizde size daha yüksek % 10.75 verebiliriz dediler, daha da kızdım `madem verebiliyorsunuzda şimdiye kadar niye vermediniz bu gariban adama ?` % 12.50 ile Odea ya yatırdım, soyguna bir nebze olsun dur dedim. Memlekette bu garibanlar olduğu sürece soygun düzeni bitmez , zavallıların paraları yandaşlara daha çook peşkeş çekilir.
Gelir yok Gelir neyi neyle alacaklar. Benim param olmasına rağmen almıyorum,almak zorundada değilim. bunlar hep tabu hurafe. Hele bu arkadaş sanırım izmirde yaşıyor,yahu o şehirde para kazanılamadığı için okumuşlar göç ediyor, biride benim bunlardan.20 sene oldu be. izmirde kalsaydım sürünüyor olurdum fakat şimdi cebim dolar dolu.
Yer İmleri