Sayfa 904/1312 İlkİlk ... 4048048548949029039049059069149541004 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,225 - 7,232 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Tekel kendikendine düzelmez. Tekel ancak dövlet vergiyi çakıp tekeli hizaya çekerse kaybolur.

Şu an Elon Musk'ın gelip TC'deki bütün oturulabilir konutları alıp hepsinin kirasını minimum 50bin tl'de fikslemesinin önünde nasıl bir engel var mesela? Adamın oradan gelecek paraya da ihtiyacı yok. Bu konutun fiyatı bu diyor. Oturmak istiyorsan parayı bas, yoksa git sokakta uyu benim problemim değil diyor

Peki buna karşı bir önlemimiz yoksa böyle bir durumla karşılaştığımızda önlem olarak yapacağımız şey nedir?
    İnsanın yaşaması için elzem olan şeyler oksijen (bedava) su(biraz ücretli) ve gıdadır(ücretli). Bunlarda tekel oluşturmak imkansıza yakındır. Diğer tüm şeylerde tekel oluştursan bile öyle insanların ödeyemeyeceği fiyatlar çekemezsin. Bütün evleri satın alıp kiralarını 50bin tl yaparsan insanlar mecburen çadırda yaşar sende zarar edersin. Yatırımında elinde patlar. Bugün microsoft bana göre tekeldir. Ama fiyatını öyle uçuk kaçık yapamaz yaparsa hemen yerine başka biri gelir. Google da tekel isterse arama motorunu ücretli yapabilir mi? Yapar. Ama asla yapmaz yaparsa yok olur. Serbest piyasaya güvenmek lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Tekel kendikendine düzelmez. Tekel ancak dövlet vergiyi çakıp tekeli hizaya çekerse kaybolur.

Şu an Elon Musk'ın gelip TC'deki bütün oturulabilir konutları alıp hepsinin kirasını minimum 50bin tl'de fikslemesinin önünde nasıl bir engel var mesela? Adamın oradan gelecek paraya da ihtiyacı yok. Bu konutun fiyatı bu diyor. Oturmak istiyorsan parayı bas, yoksa git sokakta uyu benim problemim değil diyor

Peki buna karşı bir önlemimiz yoksa böyle bir durumla karşılaştığımızda önlem olarak yapacağımız şey nedir?
    elon musk telsiz taşıyor mu ? Telsizi yoksa gelmesin ülkeye. Elon musk bile 3 dairesi olan görmemişler kadar hırslı değildir. ALLAH kimseyi sonradan görme , açgözlü yapmasın. Sonuçta hacı amcalar gibi binaların girişine _ MÜLK ALLAHINDIR - yazdıracaklar . 5 binlik bir daireyi 10-15 bin diye dayatarak piyasayı yükselttiklerinde ; çaresiz kalan kiracı ilk 2-3 ay ödemeyi yapar ve takatı biter. Ne olacak '' bir yıl içinde en az 2 kez temerrüde düşme nedeniyle tahliye davası açma '' hakkın doğar. Mahkemelere el altından verilen bir nevi telkinle duruşma günü vermeyi geciktirmeleri söz konusu. Benim birader 10 yıllık kiracısını çıkarmak , oğlunu oturtmak için ekim 2022 de dava açtı. Avukata 13 bin tl. peşin ödedi. Bugün itibariyle halen tensip zaptı bile tebliğ edilmedi. daha ilk duruşma tarihi verilmedi. Sanırım bu işler seçime kadar böyle gider.

3.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    İnsanın yaşaması için elzem olan şeyler oksijen (bedava) su(biraz ücretli) ve gıdadır(ücretli). Bunlarda tekel oluşturmak imkansıza yakındır. Diğer tüm şeylerde tekel oluştursan bile öyle insanların ödeyemeyeceği fiyatlar çekemezsin. Bütün evleri satın alıp kiralarını 50bin tl yaparsan insanlar mecburen çadırda yaşar sende zarar edersin. Yatırımında elinde patlar. Bugün microsoft bana göre tekeldir. Ama fiyatını öyle uçuk kaçık yapamaz yaparsa hemen yerine başka biri gelir. Google da tekel isterse arama motorunu ücretli yapabilir mi? Yapar. Ama asla yapmaz yaparsa yok olur. Serbest piyasaya güvenmek lazım.
    Zarar etmiyor işte. Adamın bu iş için harcadığı miktar atıyorum mesla toplam varlığının 1%'i. (Dediğim gibi sayıyı attım kafadan.)

Kıllığına yapıyor varsayalım. Ettiği zarar da umrunda değil.

Kim nasıl bir mücadele öngörüyor böyle bir durumda?

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Serbest piyasayı 100% ölümüne savunan insanların cengaverliği işler kendi menfaatine dokununcaya kadar sürer. Sınırsız serbest piyasada büyük balık küçüğü yer en son geriye tek büyük kalır.
    Buda tek büyüğün sonu olur. Denizde küçük balıklar da sürekli olmalı ki büyük balıklar yaşamına devam etsin. Küçük balıklar biterse büyüklerde açlıktan yok olur

5.  Alıntı Originally Posted by mavi1610mavi Yazıyı Oku
    Buda tek büyüğün sonu olur. Denizde küçük balıklar da sürekli olmalı ki büyük balıklar yaşamına devam etsin. Küçük balıklar biterse büyüklerde açlıktan yok olur
    Cık.

İşin sonunda o küçük balıkların hepsi büyük balık için asgari ücret karşılığı çalışır.

Başka da bir şey olmaz.

En büyük olarak geriye kalan yapı, ufakların ölmesine izin vermez. Onları ölmeyecekleri kadar bir ücretle karın tokluğuna çalıştırır.

Tanıdık geldi mi?

6. Soros'un İngiltere Merkez Bankası'na, Trump'ın TCMB'ye yaptığı da bu minvalde değerlendirilebilir aslında.

Çok parası olan az parası olanı dövüyor. Devletleri bile dövüyorlar.

https://www.investopedia.com/ask/ans...of-england.asp

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Zarar etmiyor işte. Adamın bu iş için harcadığı miktar atıyorum mesla toplam varlığının 1%'i. (Dediğim gibi sayıyı attım kafadan.)

Kıllığına yapıyor varsayalım. Ettiği zarar da umrunda değil.

Kim nasıl bir mücadele öngörüyor böyle bir durumda?
    Yani kimse kıllığına böyle büyük yatırımlar yapmaz hadi yaptı diyelim zararı eder oturur. Hedefi zengin olmak büyük paralar kazanmak olan birisi süt veren ineğini kesmez. Kesmeyi bırak iyi besler ki daha çok kazansın.

Hani sürekli dış güçler bizi yıkacak muhabbeti vardır ya. Adam hiç düşünmez sen yıkılınca o dış güçün eline ne geçecek. Misal bugün türkiyeyi dünya haritasından silelim geride kalan ülkelerin bundan karı mı olur zararı mı olur. Hemen hemen hepsinin zararı olur. O yüzden tekel bile olsan serbest piyasanın kurallarının dışına öyle el kol sallayarak çıkamazsın

8. Canı sıkıldıkça ev ilanlarını arayıp emlakçıları fırçalayan "aylak" ruh hastası da telsiz telsiz demeye başlamış.
    Bir kere konusu açıldığında "her türlü olağanüstü duruma hazırlıklıyım, evimde telsiz bile var" derken, telsizin anteninin bu kadar çok kişiyi dürtebileceğini hiç tahmin etmemiştim.

Bence bunlara acı veren asıl şey telsiz değil de, hadi neyse.

Oğlu İstanbul'da kira ödüyor diye sinirden kudurdu herif
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 904/1312 İlkİlk ... 4048048548949029039049059069149541004 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •