Sayfa 905/998 İlkİlk ... 405805855895903904905906907915955 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 7,233 - 7,240 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Her kente bir Üniversite kurulunca öğretim üyesi ihtiyacı doğuyor işlerin yürütülebilmesi için.

Bu amaçla görevde yükselmeler epey hafifletildi. Üniversite yükselmek için yayın yapmak gerekiyor. Bu amaçla bir sürü online PARALI kitap yayın yapan şirket kuruldu.

Herkes kolayca yükselecek hale getirildi.

Ancak bunun bir amacı da bu üniversitelere ATANMIŞ rektörlerin dünya görüşüne göre eleman alınmasıydı. Zira, kendi görüşündekiler tıpkı mülakat olayındaki gibi sayıları yok denecek kadar azdı. O nedenle kriterler gevşetildi ve 200 küsur devlet üniversitesinde buna benzer şekilde örgütlenme oluyor muhtemelen. Diğerleri ise ağzında kuş tutsa Dekan, Rektör makamlarına yükselme olanakları bulunmuyor.

Tanıdıklarımdan biliyorum bazılarında koşuları uygun olsa bile ASLA prof, doçent ünvanı bile alamıyorlar. Bunun akademide olması çok acı. Biri vergisini ödüyor, askerliği tam zamanlı yapıyor, hiçbir şeysin, adam 20 gün bedelli yapıp önüne tüm makamlar seriliyor. BU sosyolojik parçalanmaya doğru gidebilir. Gençler bu nedenle çok umutsuzlar. Yani zeki olsan da bilgi sahibi olsan da değerinin bilinmeyeceği onları yurtdışına itiyor.

TV lerde yrd. doçent olarak saçma sapan yorumlar yapan tam yalama biri bu sayede önce doçent, sonra prof, hemen sonra da rektör olabildi.

Anadolu da öğrencisi olmayan bir bölümde bir sürü prof var. Üstelik bunlardan bazıları lisans mezuniyetleri o bölümde bile değil. 40 öğrenci alan bir bölümde 17 prof olan bölüm var. Sıradan bir orta okulda bile norm kadro nedeniyle bir fen öğretmeni varken diğeri atanamaz. Yani işin çivisi çıkmış durumda.

Rektörler atanarak geldiği ve görev süresi dolduğunda muhtemelen, vekillik, danışmanlık, kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği gibi sevdaların peşinde olduklarından siyasetle çok fazla iç içeler. Akademik-idari personel alımlarını ihtiyaç doğrultusunda olmayabiliyor, benim kızım mezun oldu iş arıyor, bizim yeğen şu alandan diploması var onu bir yerleştirsek gibi işlerle uğraşılmıyor mu merak ediyorum?
    Bizim sehirde bir taksi soforu var UBER diyorlar burada

Adam kagit ustunde profesor ve dogu anadoluda acilan yeni bir universitede kagit ustunde profesor gorunuyormus adam oradan maas aliyor Amerikada taksicilik yapiyor

Dedimki sen bunu nasil becerdin?

Zamaninda ogrencileri olan ama simdi devlettemi artik nerede bilmiyorum baya yukselmis bu eski ogrenciler hocalarina kiyak olsun diye boyle bir pozisyon acmislar. Adam 6 ayda birmi ne gidiyor anlattigina gore birde oyle bir ovunuyorki breh breh

Adam bunu herkese anlatiyor sehirde bilmeyen yok. Ne kadar da rahatlar

Yalniz bir sey dikkatimi cekti hep amerikaya gelenler mi boyle yoksa benim karsimami cikiyor bunlar ne zaman bir Turk bir profesorle tanissam hep koylu cikiyor. Konusmalari hareketleri yani adamlar hep koy kokenli. 10 kardesten en zekisi falan hikaye hep ayni oradan devlet yatili oradan bilmemne imtihaninda birinci. Tamam zeki basarili falan ama adam kapici yada minibus soforu gibi konusunca olmuyor be abi. Olmuyor o muhabbetin tadi olmuyor

2. Tofaş,Sasa,Bim,Ülker ve Froto zirvelerinden çok uzaktalar 2025 de bile zirvelerine tekrar gelmeleri çok zor gözüküyor.

Listeye XU100 den yeni hisselerde yakında eklenmesi muhtemel.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

3. Yeni yılda yeni liderler muhtemel.
    Esad gitti.
    Zelenskide gider muhtemelen.Kaybettin diyerek.
    Netanyahuda gider muhtemelen.
    Biden gidiyor.

Trump yeni çalışma arkadaşları istiyordur muhtemelen .Ben gelene kadar problem adamları istemiyorum diyerek liste vermiştir.Siayeye.
    Önce bir sistem kur.

4. Bir gün gerçekleşecek.
    Bakalım hangisi.

Kara Pazartesi,
    Kara Salı,
    Kara Çarşamba,
    Kara Perşembe,
    Kara Cuma
    Önce bir sistem kur.

5.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    ..Konusmalari hareketleri yani adamlar hep koy kokenli. 10 kardesten en zekisi falan hikaye hep ayni oradan devlet yatili oradan bilmemne imtihaninda birinci. Tamam zeki basarili falan ama adam kapici yada minibus soforu gibi konusunca olmuyor be abi. Olmuyor o muhabbetin tadi olmuyor
    Yani diyor ki, burada amerika görmüş biz dururken, köylü möylü bu öküzleri profesör yapıyorlar.

6.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Yani diyor ki, burada amerika görmüş biz dururken, köylü möylü bu öküzleri profesör yapıyorlar.
    Her zamanki gibi yanlış anladın

Amerika'ya gelenler hep alt tabaka %99

Zengin cocuklari böyle hammal işlerle uğraşmıyor. Sanki bazı meslekler zeki fakirlerin kendini kurtarması için araç olmus

7.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Yeni yılda yeni liderler muhtemel.
    Esad gitti.
    Zelenskide gider muhtemelen.Kaybettin diyerek.
    Netanyahuda gider muhtemelen.
    Biden gidiyor.

Trump yeni çalışma arkadaşları istiyordur muhtemelen .Ben gelene kadar problem adamları istemiyorum diyerek liste vermiştir.Siayeye.
    Olaya ülkelerarası değilde ulkelerustu bir gucun olduğunu bilerek baktığın zaman anlayacaksın

Bütün ülkeler sanki tek bir merkezden emir almış gibi hareket ediyorlar. Reis Putin netanyahu hepsi piyon

Üst aklın kafasında bir plan var o ne derse o oluyor. Sırada İran var. Onuda parcalarlar 3 e falan bolerler zaten ekonomileri çökmüş durumda. Ülkenin neredeyse yarısı Türk umarım iç savaş çıkmadan parçalanır. Büyük ihtimal Güney azerbeycan diye bir bölge oluşacak.

Ürdün ve Lübnan İsrail'e yem olacaklar.

Ülkelerin üstündeki üst akıl güç kim bende bilmiyorum. Kanitlayamam yalnızca çıkarım yaptım.

Şimdilik Türkiye'ye dokunmayacaklar ama sanki Suriye ve İran'dan toprak verip bizdende Kürtler icin toprak isteyecekler.

8.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Her kente bir Üniversite kurulunca öğretim üyesi ihtiyacı doğuyor işlerin yürütülebilmesi için.

Bu amaçla görevde yükselmeler epey hafifletildi. Üniversite yükselmek için yayın yapmak gerekiyor. Bu amaçla bir sürü online PARALI kitap yayın yapan şirket kuruldu.

Herkes kolayca yükselecek hale getirildi.

Ancak bunun bir amacı da bu üniversitelere ATANMIŞ rektörlerin dünya görüşüne göre eleman alınmasıydı. Zira, kendi görüşündekiler tıpkı mülakat olayındaki gibi sayıları yok denecek kadar azdı. O nedenle kriterler gevşetildi ve 200 küsur devlet üniversitesinde buna benzer şekilde örgütlenme oluyor muhtemelen. Diğerleri ise ağzında kuş tutsa Dekan, Rektör makamlarına yükselme olanakları bulunmuyor.

Tanıdıklarımdan biliyorum bazılarında koşuları uygun olsa bile ASLA prof, doçent ünvanı bile alamıyorlar. Bunun akademide olması çok acı. Biri vergisini ödüyor, askerliği tam zamanlı yapıyor, hiçbir şeysin, adam 20 gün bedelli yapıp önüne tüm makamlar seriliyor. BU sosyolojik parçalanmaya doğru gidebilir. Gençler bu nedenle çok umutsuzlar. Yani zeki olsan da bilgi sahibi olsan da değerinin bilinmeyeceği onları yurtdışına itiyor.

TV lerde yrd. doçent olarak saçma sapan yorumlar yapan tam yalama biri bu sayede önce doçent, sonra prof, hemen sonra da rektör olabildi.

Anadolu da öğrencisi olmayan bir bölümde bir sürü prof var. Üstelik bunlardan bazıları lisans mezuniyetleri o bölümde bile değil. 40 öğrenci alan bir bölümde 17 prof olan bölüm var. Sıradan bir orta okulda bile norm kadro nedeniyle bir fen öğretmeni varken diğeri atanamaz. Yani işin çivisi çıkmış durumda.
    Sizin de dediğiniz gibi öğrenci yok hoca çok bu üni. sayısı veya nüfus ile orantılı artmamış maalesef. bir çok üniversite de bölümlerin taban puanı yok şaka bu kadar nokta.

Sayfa 905/998 İlkİlk ... 405805855895903904905906907915955 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •