Sayfa 909/1230 İlkİlk ... 4098098598999079089099109119199591009 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,265 - 7,272 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1. Önemli olan bir kovadan diğerine boşaltmak değil. Kovaları cogaltmak. O da teknoloji, adil rekabet içeren ticaretle olur.

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    oliver bullough para vatan kitabını tavsiye ederim belki de okumuşsunuzdur paranın nasıl özgürce hareket edebileceği yerlere kaçtığı bu uğurda nasıl senaryolar yazıldığı mükemmel şekilde anlatılıyor zengin illa ki rahat ortamı bulur bir şekilde
    Kesinlikle. Rahat ortama gider. Kimse stress istemiyor. Örneğin Ingiltere bir değişilik yapacaksa 10 yıl önceden bildiriyormuş. 10 yıl düşün taşın diyor.

Güven, demokrasi, özgürlük, iyi eğitim imkanları, iyi sağlık hizmetleri para bunları da sever. Zenginler böyle yerlerde yaşamak ister.

Hong Kong, Singapur bunları vererek zenginleri ülkesine cekiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Borsada kasa üreticisi firma var mı yoksa direk ereğli mi alalım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Kasa imalatçısı bilmemde, kasa pazarlayanlar var.

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kamu sikistikca ya borc alacak ya da vergi alacak, bundan kacis yok.

Varlik vergisine de temelde karsi degilim..

Sistemin devami icin elzem ise neden olmasin?

Sistem yikilsa daha mi iyi olur??

Mis gibi bir ulkede yasayip gidiyoruz iste.

Syg,
    sorunu doğru tespit etmek lazım. 1. sorun: işsizlik, hem de genç işsizlik. varlık vergisi ile buna çözüm bulunur mu? bilhassa ters etki yapar, para belli ellerde toplanacak, bunlar iş sahası açacak. yada devlet 1-2 yıl memuruna işçisine zam yapmayacak, yeni memur alımı yapacak. 2.sorun: döviz ihtiyacı. ülkenin dövize ihtiyacı var, vatandaş ha bire döviz, altın alıyor. dövizin hareketi tüm dengeleri bozuyor. ülke döviz bulamıyor, vatandaşın her yerinden döviz fışkırıyor. benim önerim , varlık vergisi yerine, döviz ve altın varlıklarının, diyelim %20si rayiç değerden satın alınsın.
    tl den alınmasın, zaten alınıyor. enflasyon %10-15 iken mevduattan eline geçen net %7.

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sorunu doğru tespit etmek lazım. 1. sorun: işsizlik, hem de genç işsizlik. varlık vergisi ile buna çözüm bulunur mu? bilhassa ters etki yapar, para belli ellerde toplanacak, bunlar iş sahası açacak. yada devlet 1-2 yıl memuruna işçisine zam yapmayacak, yeni memur alımı yapacak. 2.sorun: döviz ihtiyacı. ülkenin dövize ihtiyacı var, vatandaş ha bire döviz, altın alıyor. dövizin hareketi tüm dengeleri bozuyor. ülke döviz bulamıyor, vatandaşın her yerinden döviz fışkırıyor. benim önerim , varlık vergisi yerine, döviz ve altın varlıklarının, diyelim %20si rayiç değerden satın alınsın.
    tl den alınmasın, zaten alınıyor. enflasyon %10-15 iken mevduattan eline geçen net %7.
    TL var elinde, dolar almayı düşünüyorsun. Bu hoşuna gider miydi ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    Sorunu da cozumu de herkes biliyor da...

Yapmaya niyetleri yok, dahasi millet de istemiyor..

Sikistigi yerde veririz biraz, yola devam ederiz diyor herkes.

Gelirden de olur, varliktan da..

1994 de net aktif vergisi de verdik, varligi olanda (ev araba) emlak ve mtvleri x2 de odedik..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    TL var elinde, dolar almayı düşünüyorsun. Bu hoşuna gider miydi ?
    ben ne diyorum, sen ne diyorsun. devlet açmazda vatandaş dolar, altın almasın diye vergi koyuyor. ben de almasın diyorum, imf ye muhtaç olmayalım diyorum. bu arada elimde zaten tl var.

8.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    ben ne diyorum, sen ne diyorsun. devlet açmazda vatandaş dolar, altın almasın diye vergi koyuyor. ben de almasın diyorum, imf ye muhtaç olmayalım diyorum. bu arada elimde zaten tl var.
    Aptal mı insanlar ? Enflasyonu babam yaratmıyor, devlet yaratıyor. TL bollaştırıyor, kendi çıkarları için bol keseden harcıyor. Ben de enayiyim, on yılların emeğini eritecem TL'de durarak.

Istifa etsinler beni ilgilendirmiyor. Onların hatasının sonucunu ben neden cekeyim.

Sayfa 909/1230 İlkİlk ... 4098098598999079089099109119199591009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •