Sayfa 914/1001 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,305 - 7,312 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bakalım bizim KARAMÜRSEL döviz sepeti bugün yeni rekorlar kırabilecek mi !.. En son rekor neydi bilen varsa paylaşabilir mi , ben not almamışım.
    Rabobank tarafından 2 Mart tarihinde yazılan raporda, Türk hisselerine gelen satışların Dolar/TL 'de yukarı yönlü bir hareket başlatarak kuru tüm zamanların rekoruna taşıyabileceği kaydedildi.

Diğer riskli varlıklar ile birlikte Türkiye hisselerinin, gelişen piyasalar öncülüğünde gerçekleşen küresel ekonomideki eş zamanlı toparlanmadan yararlanmakta olduğu belirtilerek BIST 100 Endeksi'nin 2016 yılının sonundan bu yana yüzde 69.3'lük etkileyici bir ralli yaptığı bildirildi.

Bankanın 2017 başından bu yana savunduğu Dolar/TL 'de aşağı yönlü bir hareket eğilim olduğu yönündeki görüşünde, ülkeye gelen sermaye akışlarının önemli bir unsur olduğu yinelendi, ancak Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin Eylül ayında bozulmaya başlamasıyla bu senaryonun değiştiği kaydedildi.

Rabobank, Türkiye'den sermaye çıkışlarının hızlanması durumunun Dolar/TL 'yi yılın bu zamanına dek seyrettiği aralıktan çıkarmak için yeterli olacağı yönünde görüş bildirdi. Bu noktada ilk izlenecek hedefin 14 Aralık'ta gelinen 3.8970 olacağı, bunun sonrasında da tüm zamanların rekoru olan 3.9826 seviyesinin izleneceği belirtildi.
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Ak yatırım yorumunda diyorki Trump`ın alüminyum ve çelik ithalatı için vergi getirmesi ABD enflasyonunu 0.1 yukarı yönlü etkilermiş. Öte yandan bu haber Doların güçsüz kalmasına neden olmuş. Abd nin çelik ithal etttiği ülkelerden biride Türkiye ve payı %7 bir kenarda tutalım. Benim anlamadığım ABD enflasyonu yukarı gidecekse FED bunu beklemiyor mu zaten ? O halde daha fazla faiz arttırımı beklentisi olmaz mı ve bu durumda USD niye değer kaybedecek ?
    fak dı ak yatırım

dolar short da lar herhalde herkesinde kendileri gibi düşünmesini istiyorlar.

Aslında benim aklımda hep ÜLKER gibi dibine kadar yabancı para cinsinden borçlanmış şirketler ve bunlara o paraları bayılan başta beyaz banka olmak üzere bankaların döviz pozisyonları var. Normalde hem beyaz banka hem Ülker hisseleri alçak sürünmede olması gerekirdi ama ne hikmetse şu ana kadar pek öyle olmadı.

Diğer taraftan ABD'nin verdiği senelik 500 milyar dolardan fazla dış ticaret açığı ÇİN, AB vs. yani dünyanın geri kalanı için bir ekmek kapısı..doların değeri düşer diyenler, başta Çin diğer ülkelerin ne hale geleceğini düşünmüyor mı..yada spekülasyon yapıyorlardır bana göre..

Basit bir örnek vereyim..Çin'in ABD'ye ticaret misillemesinde karşılık verebileceği ürünlerden bir tanesi de soya fasulyesi..Çin soya fasulyesini çok büyük miktarlarda ucuz olarak ABD'den ithal ediyor ve domuz beslemekte kullanıyor..

ÇİN ABD'den gelen soya fasulyesini engellerse, ABD çiftçisi zarar görür, burası tamamda..ÇİN'in kendisinin bu işten zarar görmemesi mümkün değil..Çünki domuz 1.5 milyar Çinlinin temel et kaynağı..ÇİN soya fasulyesini başka ülkelerden almaya kalkınca domuz eti ülkede pahalanmayacak mı?

Yani kısaca korumacılık yaygınlaşırsa ABD'de enflasyon artacakta, ÇİN yada diğer ülkelerde artmayacak mı?

Bana göre artık bu aşamada ABD'nin bir kaç üründe korumacılık yapması o kadar korkunç olmaz ama ÇİN yada Avrupa'nın buna misilleme yapması esas sıkıntı olur.. global ticaret ve büyüme açısından..

ABD Başkanı Trump, ticaret savaşlarının iyi ve kazanmasının kolay olduğunu söyledi

Trump, Twitter üzerinden paylaştığı bir iletide "Bir ülke (ABD) neredeyse her ülke ile ticaretinden milyarlarca dolar kaybettiği zaman, ticaret savaşları iyi ve kazanması kolaydır." dedi.

ABD Başkanı, "Örneğin bir ülkeyle ticaretimizden 100 milyar dolar eksideysek ve kurnaz davranıyorlarsa, artık ticaret yapmayız - büyük kazancımız olur." şeklinde açıklamada bulundu.

6. ABD aynı zamanda Çin, Taiwan ve Kore demektir. Nasıl mı? ABD'de özellikle California'daki (ki ABD'nin Texas'la birlikte teknoloji ve üretim güç merkezidir) tüm büyük işletmelerin, ticaret örgütlerinin, ticari birliklerin, liman yönetimi sahiplerinin sahibi Asian American (1. derece göçenler veya onların çocukları ve torunları) dır. ABD ve Trump denen geri zekalı ne Çin'e ne de Güney Kore'ye tarife marife koyamaz, koymaya kalkarsada o tarifeyi Trump'ın bir tarafına, en kısa sürede, sokarlar.

Sadece oy alırken söz verdiği, Pitsburg'lu Iowa'lı fındık beyinli deplorable tiplere "bak ben tarife koydum, Çin'e giden fabrikaları buraya getiricem sen de iş güç sahibi olacaksın" diyebilmek için yapıyor. Örnek mi; hatırlayan hatırlar bu sığır NAFTA'yı ortadan kaldırıp Meksika'daki otomobil fabrikalarını abd'ye getircekti? Noldu NAFTA işi, ses yok seda yok.

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    3.8161 noktasina takiliyor yine; bu noktayi bugun kirip 3.8250 noktasina acilacak gibi bi hissiyat verdi bana; 3.8250 noktasi ustune atip oralarda tepinecegim derse tekrar yazariz..
    mumkun mertebe siyaset karistirmadan yazalim arkadaslar, para ve siyaset arasinda kalirsaniz her zaman kaybedersiniz..ytd
    bu noktanin ustune atarsa kendini ; ki atacak baski baski sonunda yuzde 5/6 deval yapacaklar , biri gelip kafalarina vurup gececek , 3.83 deneyecek bence bugun..3.83 ustunde 3.8450 noktasina gecis yapip hizli bir 3.90 deneyebiliriz..ytd

8.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    bu noktanin ustune atarsa kendini ; ki atacak baski baski sonunda yuzde 5/6 deval yapacaklar , biri gelip kafalarina vurup gececek , 3.83 deneyecek bence bugun..3.83 ustunde 3.8450 noktasina gecis yapip hizli bir 3.90 deneyebiliriz..ytd
    kısa vade kademeler 3,83-3,89-3,92-3,96-4,02. beklediğim büyük haber gelirse 4,20+

Sayfa 914/1001 İlkİlk ... 414814864904912913914915916924964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •