Sayfa 918/998 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 7,337 - 7,344 arası.

Konu: Viop LIX

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ...
    yarasın..

ahah şarkıyı koymayı unutmuşum

https://www.youtube.com/watch?v=uI7T0k5brKo
    Deştin, deştin..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    İnsanımızda ahlak çöküntüsü yok. Şu siyasal, ekonomik şartlarda bile insanlarımız son derece sağ duyulu davranıyor.

Sadece cep telefonu ile yaygınlaşan sosyal medya zımbırtı ağlardan,
    bilgisayar başında web - internetten,
    televizyon kanallarından,
    vb. haber ve gündem akışı olan kanallardan
    bilinçli olarak gerçekleştirilen bir bombardıman söz konusu; çoğu şeyi kötülemeye yönelik, insanları karamsarlığa itip, gelecek kaygıları yaratmaya yönelik.

Toplum olarak sorunumuz bilinçsizlik, baş biziz, kokan balık ise seçimle başa gelen siyasiler, ve azınlıktaki ortam fırsatçıları.
    Yavaş yavaş.. "Su akar yolunu bulur.."
    yok abi, o iş öyle değil..

ben bizzat kendim gözlemliyorum.. evimin hemen yan tarafında uyuşturucu ticareti yapılıyor. akşam saati hiç tanımadığım görmediğim tipler belirmeye başladı sokağımda. 50 yıldır aynı sokakta ikamet ediyorum. sadece görüntü anlamında sokakların kalitesinin ne kadar düştüğünü çok açık biçimde gözlemleyebiliyorum.

Aydınlık yüzlü insanlar gitti yerine karanlık yüzlü tipler belirdi her yerde. Büyük kızım Boğaziçinde okuyor. normalde evden okula gidip gelebileceği bir mesafedeyiz ama, sadece bu pis ortamlarda dolaşmasın, itin köpeğin hedefi haline gelmesin diye gittik okulun yakınından daha güvenli olduğunu düşündüğümüz bir bölgede ev tuttuk, para ödüyoruz boşu boşuna.

yazacak çok şey var aslında. belki bir gün düzeliriz diye ümidim hep var ama, o günleri görmeye benim vadem yetmez.

Bu ülkenin 20 sene önceki (akp öncesi) kalitesine 0-100 arasında 60-70 verirdim.

- peki bugün kaç verirsin ? diye sorma sakın. cıkss..

haaa, bu arada böyle yazdık diye Ülkesini, Vatanını sevmeyen hain oluyoruz sanırsam bazılarının gözünde

- yok maalesef, o iş de öyle değil..

Ülke sevgimizi, Vatan aşkımızı sorgulayacak adam önce gitsin kendine güzel bir mezar yeri kazsın, vasiyetini de yazsın, öyle gelsin.

Senin gönlün daima meshur ve müsahhardır, mazursun..

Gamın ne olduğunu asla bilmedin, mazursun..

Ben sensiz bin gece kan yuttum da,

Sen bir gece sensiz kalmadın, mazursun..

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası .!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by RePuLSe Yazıyı Oku
    yok abi, o iş öyle değil..
    ..
    Aydınlık yüzlü insanlar gitti yerine karanlık yüzlü tipler belirdi her yerde...
    Tamam, bazı sıkıntılar var, yaşıyoruz.
    Bir kesim ise yaşadıkları bolluğun sefasını sürerken gözlerini kaçırıyor,
    ama tümüyle görmezden gelmiyoruz.
    Kırmızı çizgimiz var ve umudumuz her daim ayakta.

5. Umutsuzluğa gerekiyor yaw. Dün ufakligi almak için okuluna gittim. Bayrak töreni vardı. İstiklal marşını o kadar güzel söylüyorlardı ki insanın içi umutla neşeyle doluyordu. Umutsuzluğa kapılan gitsin, tavsiye ederim.
    https://youtu.be/OMOGaugKpzs?si=oGvu9Z1ZSJ2TXpPG

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Bir kesim ise yaşadıkları bolluğun sefasını sürerken gözlerini kaçırıyor,
    benim de sitem etmemin sebebi budur zaten ağbey,

gözün görevi görmek,

kulağın görevi işitmek,

gönülün görevi sevmek aşık olmak.

bunlar devamlı bir aşk muhabbeti yapıyorlar yapmaya da, nasıl bir aşkmış bu ? ne görüyorlar, ne de işitiyorlar.

mülk mü önemli ? malik mi ?

bu kadar insan rahatsızken, canından, çocuğundan endişe duyarken, hangi aşkı yaşıyormuş bu hakimler, savcılar, yöneticiler, vekiller ?

uzatmayacağım. bana bıraksalar keşke çözümü. neşterimi alır, uzman bir cerrah titizliği ile bütün pisliklerinden arındırırım toplumu. başka türlü hayatta kalma şansınız yok. Avrupa'yı beğenmiyorsunuz ama adamlar yine önceden gördü başlarına geleceği. tedbirlerini alıyorlar. siz göremediniz henüz, göreceğiniz de yok. başınıza gelecek var sadece. iş işten geçince.

"Bir de Kuşlar Var Hakim Bey, Her Şeyin Başı Onlar"

7. Hu ekonomik modelin sürdürülebilir olması imkansız. Sebepleri bizim dövizle ihtiyacımız var kur sabit kaldığı sürece üretim düşerken ithalat patlar. Enflasyonu artıracak bir sürü yeni sebepler ortaya çıkar. Kuru yukarı salsan enflasyon yine yükselecek. Ülkeye giren sıcak parayı almak için piyasaya bol TL giriyor o paranın asalak dolaşmaması için tekrar çekmen gerekiyor. Kimse doğru dürüst pata kazanamadığı için vergi toplayamazsın sadece dolaylı vergiler ile devam edecek. Bütçe açığı daha fazla olacak. Faiz indirimleri ertelendikçe sermayeler gitgide aşınacak. Ekonomistler diyor ki üçüncü dördüncü çeyrek bilançoları satıldı. İyi de adamlar hala satıyor. Düzelme umudu çok mu ötelendi. Bence makyajlı veriler bir gün patlayacak Naci Ağbal olayına adım adım yaklaşıyoruz. Başkası da gelse en tepedeki varken güven olmaz

8. Aşkı zamanı gelince nefrete dönüşen bir çok çift var.
    Bir çok taraftarı şu an Ambivalans duygusuna girdi.
    İleride nefret ağırlık basacak çoğunda.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

Sayfa 918/998 İlkİlk ... 418818868908916917918919920928968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •