Sayfa 92/637 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 729 - 736 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    bu strateji sadece sn dudu ve benim için, ama ne o ne de ben uygulamıyoruz. ama emin ol , belirleyeceğim stratejiyi tam uygulayabilsem, çok daha fazla kazanacağım. yukarıda verilen stratejinin temeli tepe ve dip avcılığı yapma, borsa yükselince kademeli sat, düşünce kademeli aldır.
    Sn.Sef'im,

Boyle bir dusunce teoriye belki uygundur, ama Pratik farklidir.

Eger bu iki nokta bastan tesbit edilebilse, daha cok kazanan olurdu, oysaki kaybeden daha fazla.

Borsalarda muhim olan, Karli, buyuyen ve durust sirketleri bulabilmek ve en uygun fiyati beklemektir.

Gerisi zihinde top cevirmekten oteye gitmez.

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Sn.Sef'im,

Boyle bir dusunce teoriye belki uygundur, ama Pratik farklidir.

Eger bu iki nokta bastan tesbit edilebilse, daha cok kazanan olurdu, oysaki kaybeden daha fazla.

Borsalarda muhim olan, Karli, buyuyen ve durust sirketleri bulabilmek ve en uygun fiyati beklemektir.

Gerisi zihinde top cevirmekten oteye gitmez.
    Yanlış anladınız sanırım, planda dip ve tepe tespiti yok,

dipte alıp tepede satmaya çalışmak değil kademeli alım satımdan bahsediliyor.

Bu arada dün endeks kırmızıyken bu sayfayı açıp, herkesin favori diye yazdığı hisselerden makul bulduklarımı aldım, hem de aktiften. Sonuç aşağıdaki gibi oldu

Menkul____Maliyet______Fiyat____Değişim Potansiyel Kar/Zarar
    ALKIM_____22,3800____23,30____3,56 % ___4,11 %
    ASELS_____26,0400____26,52____2,47 %____1,84 %
    BRISA______6,8900_____6,98____1,75 % ____1,31 %
    EKGYO_____2,5400_____2,62 ____3,56 % ____3,15 %
    FROTO_____46,4000___47,74 ____2,01 %_____2,89 %
    HEKTS______7,9300____7,92____ 0,76 %____-0,13 %
    ISGSY______1,7211____1,63 ____1,24 %____-5,29 %
    ISGYO______1,3100____1,33 ____1,53 %_____1,53 %
    ISYAT______0,8750 ____0,89_____1,14 %____1,71 %
    KRONT____13,6000 ____14,12____3,37 %____ 3,82 %
    LIDFA______5,1192 ____5,37_____3,27 %_____4,90 %
    PETKM_____6,1000_____6,24_____2,46 % ____2,30 %
    SODA______4,9600_____5,13_____1,99 %____3,43 %
    TUPRS____ 120,0000___123,00____1,82 %____2,50 %

Alkim, Froto, Kront, Lidfa, Soda, Petkm, Tuprs iyi tepki verdi

3. Herkese merhaba. 92 sayfayı eksiksiz okudum, sonunda dayanamayıp kayıt oldum. Çok güzel konu olmuş ve çok değerli paylaşımlar var.
    Ben kendi adıma %85 gayrimenkul %15 hissedeyim. Büyümesini tamamlamış yüksek temettü veren hisseler yerine daha çok orta tempoda büyüyen , ne çok küçük ne de çok büyük hisselere yatırım yapıyorum. Maalesef ülkemizde çok büyük büyüme potansiyeli olan, yolun başında küçük şirketler halka açılmayı pek tercih etmiyorlar. Aile/patron şirketi niteliğinden çıkıp kurumsallaşmaları ve borsaya girmeleri ancak yeterince büyüdüğünde mümkün oluyor. Bu yüzden büyük balık yakalayamıyoruz pek.
    Eğer temettü gelirine odaklanılacaksa bence büyüme imkanı artık kalmamış şirketlerden uzak durulmalı. Çünkü artık yeni yatırımlar ve yeni kazanç kapıları temettü gelirleri en iyi ihtimalle sabit kalıyor. Büyüme daha ön planda tutulmalı çünkü zamanı geldiğinde bazı hisselerin senelik temettüsü neredeyse maliyetiniz seviyesine kadar çıkıyor.
    Arsa yatırımları da yapıyorum. Vadem genelde 5-7 yıl oluyor. Maalesef son 5 yılda gayrimenkul getirileri hisseyi kat kat geçti. Bu yüzden de ağırlığı buraya verdim. Ayrıca her zaman kelepir bulma ve iyi müşteriye iyi fiyattan satma şansı oluyor. Kısa vadede bile
    %30/40 marj yakalanabiliyor. Ancak oturulan ev dışında 2. bir evi mantıklı bulmuyorum.
    Yatırımlara kaynak bulmak için de alabildiğim kadar kredi alıp yatırım yapıyorum. Hem paranın birikmesini beklemiyorum hem de bu şekilde tasarruflu yaşamaya mecbur kalıyorum Zaten senelik %20 getiriyi bulduğunuzda kredi maliyeti falan kalmıyor haliyle.
    Burada paylaşılan çoğu fikre sonuna kadar katılıyorum. Sadece beyaz yakalının yatırım konusunda biraz daha agresif olması gerektiğini düşünüyorum. Al biriktir unut tarzı bahsettiğim.

4. eline sağlık, güzel tablo...bazı hücrelerde hata var sanırım..bölünme vs etkisi yüüznden (brisa, orge).

Bir de karar verirken aynı tablonun 5 ve 15 yıllık haline de bakmak faydalı olabilir...10 yıllık bakınca makul görünen oranlar, 5 yıllıkta saçmalaşabilir.

5 ve 15 yıllık halini elde etmek kolaysa paylaşabilir misin? tşk.

Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku

5. Beyaz yakalıya tek bir öneride bulunacağım TL ye bağlı yatırımlardan uzak durun. kredi vs. işlerine sakın girmeyin. 2013 mayısta başlayan süreç henüz yarılanmadı bile.

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Beyaz yakalıya tek bir öneride bulunacağım TL ye bağlı yatırımlardan uzak durun. kredi vs. işlerine sakın girmeyin. 2013 mayısta başlayan süreç henüz yarılanmadı bile.
    Katılmıyorum....Kredi konusu tartışılabilir...ama ülkemizin parası tl ve uygun zamanda tl ye yatırım(tahvil, mevduat, hisse vs) iyi getiriler sağladı...belki endeks bazında bakılınca borsada usd bazlı para kazanılamadı denebilir, ama bizim amacımız zaten doğru hisseleri bulabilmek.

iyi bir portföy, 2013 den bu yana bakılınca usd bazında da artıda olabilirdi, bu başlıkta olan arkadaşlar da vardır zaten.

7. Develüasyona karşı en korumalı şirketler Soda ve Aselsan, bütün satışlar döviz ile. Kordsa'nın de hemen tüm satışları döviz ile. Soda'da maliyetler TL, mevcut döviz borcunun faiz giderinden daha yüksek faiz gelirli eurobondları var.

Arçelik, Tofaş, Ford kabaca %66 döviz gelirli ama hammadeleri de döviz. Eur/usd paritesinin artması bu şirketlerin lehine çünkü genel olarak hammadde dolar, satışlar euro. Arçelik maliyet anlamında Ford ve Tofaş'tan birazcık daha avantajlı.

Kordsa ve Aselsan'ın maliyetleri hakkında bilgim yok.

Ayrıca yeni parlayan şirketlerden Kron'da satışları döviz ile tüm maliyet ise TL.

Sayfa 92/637 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •