Sayfa 92/999 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 729 - 736 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şahsi fikrime göre daha tecrübeli danışmanlarla çalışmaya başlamış olabilir. Zira sıkı tutacağız ya da sıkı duracağız cümlesini piyasa sever. Eskiden faiz ile ilgili yaptığı açıklamalarıyla dövize baskı yapıyordu. Yeni açıklamaları bana daha profesyonelce kurgulanmış gibi geldi.
    Ayni fikirdeyim. Ozellikle ekim ayindan bu yana Erdogan yapici yorumlar yapiyor, piyasa ile inatlasmiyor, mb ve faiz ile ilgili tek kelime etmiyor. Bizim yillardir gormeye alistigimiz Erdogan dan farkli bir portre ciziyor.

Insanlar dolarda terste kalmasinin nedenlerinden birisi de bu. Cunku dolar alanlarin buyuk cogunlugu siyasi riskler, erdoganin soylemleri dolayisi ile aldilar.

Muhtemelen Albayrak i kendi yerine hazirliyor ve basarisiz olmasini, onunun kesilmesini istemiyor, bu yuzden geri planda kaliyor, konusmaktan kaciniyor.

En son ki Trump in twitine bile gostermis oldugu tavir hepimizi sasirtmisti mesela. Onun tarzindan cok uzakti.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Üstadım bişey sorucam. Cok sıkı durup piyasadan parayı iyice cekse ve doları da 4,9'a indirse.

Ülke ekonomisine bir zararı olur mu ? -4 kücülsek ne olcak ki, tantunici, inşaatcı, vs kof büyüme yapıyor zaten. Sosyal tarafında sıkıntı olur da, parasal olarak daha verimli olmaz mı ? Ihracat yapan verimli şirketler ayakta kalır, diğerleri de 2-3 sene para kazanmasın..Zaten hormonlu kazandılar yıllarca.
    Çık sıkı durup doları daha da aşağı çekince ihracatta kaybolan maliyet/rekabet avantajını ne yapacağız peki?

3.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    Üstadım bişey sorucam. Cok sıkı durup piyasadan parayı iyice cekse ve doları da 4,9'a indirse.

Ülke ekonomisine bir zararı olur mu ? -4 kücülsek ne olcak ki, tantunici, inşaatcı, vs kof büyüme yapıyor zaten. Sosyal tarafında sıkıntı olur da, parasal olarak daha verimli olmaz mı ? Ihracat yapan verimli şirketler ayakta kalır, diğerleri de 2-3 sene para kazanmasın..Zaten hormonlu kazandılar yıllarca.
    Şahsi fikrime göre para politikası anlamında politikacılar işe müdahil olmamalı.

Bir politikacı sıkı duruştan bahsettiğinde de bu mali politikalar ile ilgili olmalı ve öyle anlaşılmalı.

Erdoğan da sanırım bunu kastediyor. Ancak bunun yanında merkez bankasına da müdahale etmemesi çok önemli.

Bu ikisini aynı anda başarmalı.

Ama en başta işe kendi sorumluluğunda olan kısımdan yani mali sıkılaşmadan başlamalı.

Parasal sıkılaşmaya ise karışmamalı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Çık sıkı durup doları daha da aşağı çekince ihracatta kaybolan maliyet/rekabet avantajını ne yapacağız peki?
    dolar demiyelim de. döviz diyelim.

dövizin yani yabancı paranın TL karşındaki gevşemesi iyidir.

nitekim;

piyasada çalışanlar çok iyi bilir;

TL değer kaybedersen yurtdışı alıcılar / müşteriler fiyat indirimi isterler.

yani;

kambiyo farkından para kazanma çok kısa sürelidir.

Eğer TL değerlenirse yani sizin tabirle dolar düşerse faizler düşer, yatırımlar artar, hem sıcak hem de soğuk para girer, ülke büyür, insanların refah seviyesi artar falan filan fıstık tulumba leblebi şekeri..

ytd.

syg,

5.  Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    aşırı alım - borsa
    aşırım satım- dolar
     Alıntı Originally Posted by joli Yazıyı Oku
    Finansal piyasalarda pisikolojimi kontrol altına alabilirsem aşrılıklarda terse yatırımlar yapmaya karar verdim. Aşırım alım varsa, sat. aşırı satım varsa al. Size bugunlerde buna örnek ne var?
    Borsayı 150.000 e kadar gayet rahat sürebilirler. Dolar 5 altına düşerse alım fırsatıdır ederi 5.5 - 6 arasıdır. Psikolojiyi kontrol altına almak zordur, kendimden örnek vereyim elimde 100k lot altı ykbnk var. 1.49 gelirse 300k lot daha almaya karar verdim.

Kağıt geldi 1.52, en azından 100k alsam alınır mı gayet alınır ama almadım çünkü kötü haber geldi ortaklara %14 faiz verecek diye. Elim gitmedi. Döndü hacimli 1.59 oldu alsam 75k lot alınır mı gayet alınır ama almadım çünkü 1.59 a yazıldım kademe 1.60 ile kalktı.

Şimdi gitti 2 liraya vurdu çekti 1.9x larda...

Işte borsa budur en sallamaz en umursamaz adamın bile eli gitmez dipte sana o korkuyu verirler. Ben ağustos ayından beri ykbnk alıyorum herkes alınır mı saçmalık filan derken. Ama dipte benim bile elim gitmedi...

2 sene sonra ykbnk belki 2 dolar olacak, teknik analizciler filan işte şuradan alınırdı filan diyecek oradan çizgiler çekecek. Yalan. Bir tane teknikçi dip bura dedi mi? Kimse demedi 1.50 dip diyenler döndü 1.20 dip demeye başladı 1.50 lerde. 0.90 diyen 0.70 diyen ne ararsan. O kadar kolay değil bu işler.

Ha şu da var şimdi dönse 1.20 gitse gider mi? Vallahi gider

6.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    dolar demiyelim de. döviz diyelim.

dövizin yani yabancı paranın TL karşındaki gevşemesi iyidir.

nitekim;

piyasada çalışanlar çok iyi bilir;

TL değer kaybedersen yurtdışı alıcılar / müşteriler fiyat indirimi isterler.

yani;

kambiyo farkından para kazanma çok kısa sürelidir.

Eğer TL değerlenirse yani sizin tabirle dolar düşerse faizler düşer, yatırımlar artar, hem sıcak hem de soğuk para girer, ülke büyür, insanların refah seviyesi artar falan filan fıstık tulumba leblebi şekeri..

ytd.

syg,
    Falan fıstık tamamda tulumba leblebi şekeri ne oluyor ?? [emoji847][emoji847]

Logodaki resim kim üstad bu arada

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7. Haftasonu şimdi konuda açmayacak kimse sanırım dudunun cezası yüzünden .Ama forumda iyice cansızlaşıyor böyle olunca ..
    Hep aynı konu dönüyor patlıcan zammı döndü durdu hafta içi ..

8.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Falan fıstık tamamda tulumba leblebi şekeri ne oluyor ?? [emoji847][emoji847]

Logodaki resim kim üstad bu arada

reis sen krizde halkbank almıştın, onu sattın mı ?

Sayfa 92/999 İlkİlk ... 42829091929394102142192592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •