Ben ; ''olmayan sistemi'' eleştiriyorum.
Ben ; ''olmayan sistemi'' eleştiriyorum.
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Benim villa komşum evinin önüne bir pıtbul köpek bağlamıştı. Bu hayvanın karakterini herkes bilir. Haliyle bizim sokağa girip çıkmak bir mesele olmuştu. komşuya bu köpeğin yasak olduğunu söylediğimizde '' biliyorum ama , benim evde genç kızım var. Sokaktan geçen her delikanlıyı düşman görüyorum. Bu nedenle en iyisi hiç erkek geçmesin diye bu tedbiri aldım '' dedi.
Anladık ki, adam ruh hastası. Yapacak bir şey yok. Köpekle iyi geçineceğiz artık diyenler de oldu, zehirleyelim gitsin diyenlerde. En sonunda köpek havlamaktan yorulur ve susar diyenlerden oldum.
Özellikle kamu bankaları kredi musluklarını açmadığı sürece hiçbir anlamı olmayan düzenleme. 2. el konuta 300 bin liraya kadar kredi kullandırıyorlar. Sıfır ev için ev sahibinin kredi sınırı var. İstediğiniz kadar düzenlemeye devam edin.
Düşük gelirli ev alsın = kira ödemesin = kira düşsün
Yüksek gelirli ev alsın = kiraya versin = kira düşmesin
Saçma/sapan mı olmuşş, hiper enflasyon mu hedefte![]()
Bundan hedeflenen "evsiz, dar gelirli" kesim tabi ki yararlanamaz,
ancak geçici bir süre zaman kazanmak için sanki.
Sonuç olarak,
3/5 evi olanın bir kaç tane daha olur ...
Herkesin bildigi gibi gayrimenkul alim satiminda herkes belediye rayic bedeli uzerinden tapu harci oduyor. Benim merak ettigim 10 sene sonra maliye ceza kesmeye kalksa hani neden gercek fiyatindan gostermediniz diye, bu ceza aliciyami saticiyami kesiliyor?
Bu gerçek fiyattan ödememeyi kafaya koymuşsun.Şimdi nasıl kurtulurum diye yan yol arıyorsun. Mevcut durumda gayrimenkul alım- satımında alıcı ve satıcı eşit ödüyor. Büyükşehirlerde %3 alıcı %3 satıcı, diğer yerlerde %2 alıcı %2 satıcı .
Bu vergiyi rayiç değerden göstererek ödediniz, bir şekilde 5 yıl içinde ( zaman aşımı 5 yıl ) denetime takıldınız ve size vergi + vergi zayi cezaları faiziyle hem alıcıya hem satıcıya eşit gelecektir. Bu nedenle baştan kazancınız azalır gibi olsa da mutlaka gerçek değerden ödeme yapın ve huzurlu yaşayın.
Yer İmleri