İnanılmaz kısa sürdü..
20ağustos günü 5,64spottayken 5,66üzeri dolar long aldık.
5,82den ağustos ay kapanışı yapılmıştı.(16kuruş kar)
Son gün Eylül vade 5,89da pozu taşıdım.şuan 5,73eylül vade...(16kuruş zarar).
3-5ay ve üzeri spot dolar taşıyanlar napıyor merak ediyorum...
Yarında böyle giderse kol keserim... belki short bile deneyebilirim..
Yatırım tavsiyesi değildir
Vekil heryerde vekil...
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erdoğan: Benim elimde neden nükleer başlıklı füze olmasın.
Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Bir ayağım dolarda bir ayağım borsada kademeli işlem yapıyorum. Dediğiniz gibi doların yükselişi sırasında 3 kademe satış yaptım, düşüş başlayınca bir 1.5 kademeyi yerine koydum. Dolardan çıkarken borsaya geçmiştim, şimdi borsada biraz satış yaptım, doların daha da düşmesine hazırlık yapıyorum. Doları satıp aldığım hisseyi sattım zaten, onda da karım var.
Benim öngörüm piyaslardaki bu tahterevalli durumunun uzun süreceği yönünde. Ne kadar uzun derseniz o da hükümetin ömrü diye cevaplayacağım bir soru olur.
Bu arada petrol de bizim dolar kuruna benzeyen bir sarkaç hareketi yapmaya başladı. Buradaki öngörüm petrolün hiç bir şekilde kalıcı olarak 50'lerin altına sarkmayacağı yönünde. Yukarısı ise allah ne verdiyse. Bu durumda brent 60'ın altına gelince kademeli alıma başlıyorum, 60'ın biraz üzerinde satmak üzere. İlk seferinde 58.20 dolardan 10 varil aldım, 61 küsurdan sattım, 30 dolar kar yazdım. Dün daha uzun vadeli bir kontratı 56.06'dan aldım, şu an 59. küsurda, yine 30 dolar civarında karım var. Yarın satarım herhalde. Bu işlemlerimi ısınma turu olarak görüyorum.
Aslında bu seviyelerden ufak ufak alıyorum, beklentim daha çok düşmesi bu durumda daha fazla yüklenmeyi düşünüyorum. Bakalım Türkiye piyasalarında kazandıran stratejim uluslararası piyasalarda da çalışacak mı?
Not: Şu kadar kar ettim, bu kadar kar ettim demek hoş değil biliyorum. Rakamlar ufak olduğundan yazmakta bir sakınca olmadığını düşünüyorum yalnızca. Yani (inşallah) 30 bin dolar kazandığımda gelip burada havai fişek patlatmayacağım, içiniz rahat olsun.![]()
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri