Zeynep Hanim'in Is Yatirim ile yaptigi roportaji 5 gunde 22bin kisi izlemis. Inanilmaz bir rakam.
https://www.youtube.com/watch?v=2ZvlEI94zr0
Gerci Is Yatirim'in son 3 gundeki net lotu azalmis
Acaba diyorum, 9. maddede, Kamu'ya satis payimizin artmayacagini ongoruyoruz ifadesi bunda etkili olmus mudur diye aklima gelmedi degil. Cunku Temmuz basinda Saglik Bakanligi ve Ulastirma Bakanligi (ve SAT) ile yapilan anlasmalarla cok buyuk beklentiye girilmis olabilirdi. Bu satislarin katkisi 10 milyon da olabilirdi, 100 milyon da. Zeynep Hanim'in ifadesinden, 100 milyon olmadigi gibi bir fikir ortaya cikmis olabilir. Cunku, Zeynep Hanim, diger sektorlerde de artma bekledigimizden, yuzde 10 civarinda kalmasini bekliyoruz demisti. Simdi Kamu'nun payi 35-40 milyonken, 100 milyon katki olsa, diger sektorlerin de ayni oranda artmasi icin toplam satislarin 1 milyari gecmesi lazim ki, gelir artisi yuzde 7-10 bekleniyorsa, bu imkansiz gibi bir seydir.
Ben sahsim adina, o ifadeyi uzun vade bir beklenti olarak algilamistim, uzun vadede ben Kamu'ya satis miktarinin artmasini elbette bekliyorum. Dolayli olarak, Zeynep Hanim'in 9. maddedeki ifadesine bagli olarak, diger sektorlerde de satislarin orantisal bir sekilde artmasini bekliyorum. Cok daha uzun vadede, globalde cok etkin oldugumuzda ise, kamunun payinin yuzde 10'un altinda inmesini bekliyorum.
Roportajda dikkatimi ceken diger bir unsur ise, Zeynep Hanim'in hic gerek yokken, 2022 yilinda stratejik bir oyuncu ile olan satis niyetini ifade etmesi. Hatta zorlama bir sekilde oraya yerlestirilmis gibi geldi bana, cunku sonraki cumle ile ilintilemesi biraz zor oldu. Ben bunu bize degil ama ilgili kisilere mesaj olarak algiladim. Guclu bir oyuncu ile guzel bir urun, daha guclu bir sekilde pazarlanabilir. Dusunsenize, Amerika'da senelerdir hep 1-2 kisiye bagli olarak satis yapmaya calistik, Ortadogu'da, diger yerlerde de benzer sekilde. Ben urunlerimizin hakettigi yerde olmadigini dusunuyorum. Amerika'da su an calisan pazarlamaci elemanlarimizin, simdiye kadar alaninda en yetkin calisanlarimiz oldugunu dusunuyorum. Insallah cabalari sonuc veriyordur.
Yatirim tavsiyesi degildir
Yer İmleri