Sayfa 93/493 İlkİlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon
Arama sonucu : 3942 madde; 737 - 744 arası.

Konu: Eskidenn ...

Suadiye Plajı

Tophane Rıhtımı 30'lar

Unkapanı İMÇ 60'lar

Üsküdar 50'ler

Üsküdar 1974

Yeniköy 1979

7. 6. Daire Belediye Galata surlarını yıkıp hendekleri doldurduktan kısa bir süre sonraki bu panorama Galata Kulesinden çekilmiş. Önde uzayıp giden cadde eskiden buralardaki hendeklere izafeten Büyük Hendek adını alan cadde.
    Tepebaşından Azapkapısına kadar uzanan, derinlemesine Kasımpaşa'ya ulaşan servilerle dolu alan Büyük Mezarlık. 1453'ten itibaren İstanbul'un mezarlığı. İstanbul suriçinde birkaç cami haziresi haricinde büyük mezarlık yoktur. Kuyu sularının kullanıldığı zamanlarda salgın tehlikesinden korkarak çok akıllıca davranıp suriçine ölü gömmeyi yasaklamışlar. Surdışındaki Silivrikapı, Mevlanakapı mezarlıkları yeni sayılır. Esas gömü Kasımpaşa ile Beyoğlu arasına yapılıyor. Evliya Çelebi de aile mezarlıklarının burada olduğunu kaydeder. Çok eskiden beri Azapkapısı'nın yanındaki kapıya Meyyit Kapısı, iskeleye Meyyit İskelesi buradaki camiye de Meyyit Camii diyorlar. Çok işlevsel. Kayıklarla Halic'i geç, cenazeyi yıka, namazını kıl, defnet. Hastalık mikropları karşıda kalsın. Tabii ki bu mezarlık zamanla birçok gravür, tablo ve fotoğrafta devasa boyutlarıyla tespit edilmiş ama Blacque Bey ile açgözlü adamlarına ve sonrakilere dayanamamış. Sistemli bir şekilde yok edilmiş. İkinci fotoğrafta o zamanın inşaat furyasında yan yana inşa edilen iki binanın usta, kalfa ve amelelerini inşaat iskeleleriyle görüyorsunuz. Ayrıntıyı öne çıkardım ki belki de bu foto en eski inşaat platosu fotoğrafı da olabilir.
    Sinan Çuluk'tan alıntı

6.cı Daire (Beyoğlu Belediyesi)
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    Eskiden..

Ben çocukken okullarda yerli malı haftası olurdu.. Herkes evinden yerli mal getirirdi.

Ben de bahçedeki portakal ağacından yere dökülenleri toplar götürürdüm..

Sayfa 93/493 İlkİlk ... 43839192939495103143193 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •