Originally Posted by
Miriel
Sn Cautionary ve Sn Dudu,
Sanirim daha once konusmadigimiz bir konu veya konustuysak dahi en azindan sartlara gore degisken bir soru olmasi nedeniyle hala guncel bir soru diyebilecegimizi dusunuyorum.
Elinizde XU030'da ve XU030 disinda karli pozisyonlarinizin oldugu iki hisse olsaydi, mevcut konjonkturde kar realizasyonu yapar miydiniz? Kar realizasyonu yaptiginiz takdirde elinize gececek nakiti nasil degerlendirirdiniz? Mesela su anki fiyatlardan altin veya alir miydiniz? Veyahut kar realizasyonundan elinize gececek nakit ile XU030'da ucuz kalmis hisselere yatirim yapar miydiniz?
Tesekkurler.
Şu an başta döviz piyasası olmak üzere, bist vs serbest piyasa hükümleri geçerli değil bence. Şu ortamda mevcut %70 altın+%30 deva pozisyonumu bozmazdım ben...eldeki hisse ne, alınması planlanan hisse ne vs...bu detaylar önemli.
Ama şahsi tercihim, şu 1-2 ay içinde bir türbülans beklediğimden, portföylerde fazla hareket önermem. Arkayı sağlama alıp, mümkün olduğunca tedbirli ilerlemek lazım.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri