Sayfa 932/1252 İlkİlk ... 4328328829229309319329339349429821032 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 7,449 - 7,456 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Olamaz zira %0.98 ile kredi verebilmesi için zorunlu karşılıklar ve banka giderleri de eklendiğinde zarar etmeden başa baş noktasında kredi verebilmesi için %9-9.5 ile mevduat toplaması lazım. Mevduatlar %21'li seviyeleri geçti.(Geçen hafta %21.5 ile bağladım). Tcmb ek bir faiz artışı yaparsa mevduat faizleri daha da yükselecektir.
    Ayrıca %18 ile çok küçük bir azınlıktan mevduat toplanabilse dahi aylık %0.98 ile verilen bir kredi devasa bir zarar oluşturacaktır. Bu zarara 5-10 yıl gibi uzun bir süreye sahip konut kredisi gibi kredilerde hiçbir banka dayanamaz. Tüm karını bu iş için harcasa dahi yetmez.
    Devlet desteği derken toplanılan çeşitli doğrudan ve dolaylı vergilerden bahsetmiştim. Kısacası halk finanse edecektir inşaatçıları. Devletin asli geliri halktan topladığı vergilerdir. Faiz konusunda da %23 bono oranları varken piyasa 1 aydır 18'den bağlanan çeşitli mevduatlar ile fonlanıyor. Arada yine %5 oranında bir kar söz konusu. Tahvillerde de yüksek diye alan az miktarda da olsa forumda okuduğum kişiler de vardı. %18 iyi oran %21 iyi oran diye aldılar. Bunlar yine 0.98'in tamamını karşılamasa da yarısını karşılayacak, geriye kalan yarısı da hepimizin bildiği gibi kamu zararı olarak kamu bankaları tarafından telafi edilecek ve bu zararı da halk, millet öyle veya böyle ödeyecektir. Umarım tekrar %0.98 kampanyası yapılmaz. Gönül tabi ki düşük faiz ister. Ekonomi koşulları el verirse. Ekonomik şartlar el verdiğinde 2-3 yıl (pek iyimserim) sonra yavaştan düşürülsün konut kredi faizleri buna kimsenin itirazı zaten olmaz.

Ek: İkinci bir ihtimal daha düşünüyorum. İnşaat firmaları sattıkları konut başına kamu bankalarına kar payı verebilir. Hiç satamamaktan ise kar oranını düşürebilirler. Sadece bir ihtimal.

2.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Dolartl göreceksiniz 5 in altına inecek .
    Nedenleri ;
    1-Teknik olarak parite aşırı alımda yoruldu ve kar satışı gelecek
    2-Mb olaya müdahil oldu kısıtlayıcı önlem aldı ,manipülatörlerin işi zorlaştı
    3-DXY de hafifde olsa zayıflama belirtisi var .Bakınız Eurodolar dipden dönüş yaptı keza xau ve xag de öyle ..
    4- Bu piyasa kimseye açıktan para yedirmez.Çoğunluk dolar almış bekliyor ,onların elindeki doları birşekilde alırlar .
    5-Hiçbirsey sonsuz yükselmezBakınız bitcoin.20 bin dolar olduğu vakit 50 bin 100 bin denmeye başlanmıştı.Şu anda 6400 civarı ..

Uzun vade dolar yükselecek zaten buna kimse itiraz etmiyor .Ancak şu anki ortamda sanki bekleyip 5 kusurlerden almak daha mantıklı gibi ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    argümanların tamamen hayal ve çöp.

3.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    5-Hiçbirsey sonsuz yükselmezBakınız bitcoin.20 bin dolar olduğu vakit 50 bin 100 bin denmeye başlanmıştı.Şu anda 6400 civarı ..

sadece bitcoin ile doları karşılaştırmanıza yorumum,

şayet ithalatımızın yarısını bitcoin
    diğer yarısını dolar ile ödeseydik..
    yorumunuza doğruluk payı var derdim....

ama o zamanda bitcoin de yükselir düşmezdi...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Devlet desteği derken toplanılan çeşitli doğrudan ve dolaylı vergilerden bahsetmiştim. Kısacası halk finanse edecektir inşaatçıları. Devletin asli geliri halktan topladığı vergilerdir. Faiz konusunda da %23 bono oranları varken piyasa 1 aydır 18'den bağlanan çeşitli mevduatlar ile fonlanıyor. Arada yine %5 oranında bir kar söz konusu. Tahvillerde de yüksek diye alan az miktarda da olsa forumda okuduğum kişiler de vardı. %18 iyi oran %21 iyi oran diye aldılar. Bunlar yine 0.98'in tamamını karşılamasa da yarısını karşılayacak, geriye kalan yarısı da hepimizin bildiği gibi kamu zararı olarak kamu bankaları tarafından telafi edilecek ve bu zararı da halk, millet öyle veya böyle ödeyecektir. Umarım tekrar %0.98 kampanyası yapılmaz. Gönül tabi ki düşük faiz ister. Ekonomi koşulları el verirse. Ekonomik şartlar el verdiğinde 2-3 yıl (pek iyimserim) sonra yavaştan düşürülsün konut kredi faizleri buna kimsenin itirazı zaten olmaz.

Ek: İkinci bir ihtimal daha düşünüyorum. İnşaat firmaları sattıkları konut başına kamu bankalarına kar payı verebilir. Hiç satamamaktan ise kar oranını düşürebilirler. Sadece bir ihtimal.
    Eski tahvillerin faizlerinin yükselmesinin kamu ile bir ilgisi yok tamamen 2.el piyasada alıp satanları ilgilendirir.
    Ayrıca şu anda %0.98 faiz için kamunun karşılaması gereken fark meblağ o kadar yüksek ki bunu sübvanse etmesi pek mümkün görünmüyor. Geçen haftalarda Maliye bütçe açığını %1.5'ta tutacağını ilan etti. Şu anki konuma göre %1.5'a ulaşmak için değil ek harcama ciddi kısıntılar yapılması gerekiyor.
    Maliye Bakanlığının açıklamalarında ciddi bir mali sıkılaşmaya gidileceği belirtiliyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    argümanların tamamen hayal ve çöp.
    Senin argümanın bile yok ..papağan misali ülke batıyor o yüzden dolar yükselecek diyorsun..varsa başka yazda bilelim

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Eski tahvillerin faizlerinin yükselmesinin kamu ile bir ilgisi yok tamamen 2.el piyasada alıp satanları ilgilendirir.
    Ayrıca şu anda %0.98 faiz için kamunun karşılaması gereken fark meblağ o kadar yüksek ki bunu sübvanse etmesi pek mümkün görünmüyor. Geçen haftalarda Maliye bütçe açığını %1.5'ta tutacağını ilan etti. Şu anki konuma göre %1.5'a ulaşmak için değil ek harcama ciddi kısıntılar yapılması gerekiyor.
    Maliye Bakanlığının açıklamalarında ciddi bir mali sıkılaşmaya gidileceği belirtiliyor.
    Rxpu bey sorun da orada. Ümit ediyorum ki sıkılaştırma konusunda ciddi adımlar atılır. Lakin maliye bakanı 24 Temmuz'dan önce piyasalar ile savaşmayacağız diye demeç vermişti. Sonrasında bütün kurumlar ve Türkiye'deki bütün iktisatçılar da en az 100 baz puan faiz artışı beklerken faiz sabit bırakıldı. Bana göre o süreç MB bağımsızlığı konusunda çok önemliydi. Şimdi de bir yandan sıkılaştırma deniyor diğer yandan da

bknz:
    https://www.haberturk.com/bayramdan-...104666-ekonomi

Benzeri birçok haber mevcut. Sadece konutta değil. Esnafa da nefes kredileri verilecek diye haberler yapıldı. Onlar da muhakkak ki düşük faiz olacak. Bu durumda nerede sıkılaştırma diye insan soramadan edemiyor. Evet belediye bütçeleri kısılıyor. Benzeri uygulamalar var. Lakin bir bütün olarak kayda değer bir sıkılaştırma paketi ciddiyetle uygulanacak mı, bayramdan sonraki 1-2 ay bize bu konuda yön verebilir.

Konut konusunda dediklerinize harfiyen katılıyorum, büyük bir yük olur ve ülkemizin bu dönemde alınabilecek herhangi bir yanlış ekonomik kararı kaldırmaya gücü yok.

7.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    sadece bitcoin ile doları karşılaştırmanıza yorumum,

şayet ithalatımızın yarısını bitcoin
    diğer yarısını dolar ile ödeseydik..
    yorumunuza doğruluk payı var derdim....

ama o zamanda bitcoin de yükselir düşmezdi...
    Bitcoin dememim sebebi sadece onun içinde 100 bin doları görecek denilmesiydi .Bir gün görür mü bilemem ama 20 binden 5 binlere indi .

8.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Senin argümanın bile yok ..papağan misali ülke batıyor o yüzden dolar yükselecek diyorsun..varsa başka yazda bilelim

defalarca yazdım argümanlarımı,bilin bilir, yorumların gerçekten çöp olmasa tek tek analiz edip yazardım yine , sen tümüyle tl dön ve 5 liranın altını beklemeye devam et ne diyeyim.

Sayfa 932/1252 İlkİlk ... 4328328829229309319329339349429821032 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •