Sayfa 932/1003 İlkİlk ... 432832882922930931932933934942982 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 7,449 - 7,456 arası.

Konu: HALK Cafe - II

virtue sen yenildin abicigim, kenara cekil bence. TREND'in bir vebali varsa aynisi sende de var. Bende de vardir, bir ton yaziyoruz.

2.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Tüm dünya vadeli endeksler % 2-3 eksi, vix % 9 yukarıda, dolar/tl 7.03 malesef. 1 mayıs hepimize kutlu olsun. Borsalar baharı erken yaşadılar ama köprünün altından daha çok su akacak gibi.
    Doktor, ABD borsaları BİST'e göre tamamen farklı bir ligdeler. ABD'nin gösterge endeksi olan S&P500'ün tarihi zirvesi 3400 idi, şu anda %2 ye yakın ekside olan S&P500 vadeli 2850'dedir yani en zirveden sadece 550 puan ekside orası ki %16 yapıyor. BİST ise TL bazında tarihi zirvenin %25 gibi dolar bazında ise %30 gibi altında. Demek istediğim şu ki dünyanın lokomotif borsası olan ABD borsası tarihi zirveye oranla fazla düşmüş değil çünkü piyasa kararını veremiyor. Neden veremiyor? FED'in yaptığı ve yapacağı nakit enjeksiyonlarının borsayı nasıl ve ne şekilde etkileyeceğini hesaplayamıyor da ondan. Dolar bazında en zirveden %16 ekside olan bir endeksin volatil olmasını doğal karşılamak lazım.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Virüsün çinde bir lab da üretildiğine dair kanıtlar var diyo Trump. Skertecekler sanırım, fırsat bu fırsat ayağına. Daha salgın ilk çıktığında bir makale paylaşmıştım burada, 2015 de yazılan. Çin ürettiyse aşı veya tedaviyi bulmadan piyasaya çıkarmaz bence, olduysa da sehven olmuştur. Komplo teorisyenleri çok şey yazdı bu konuda bill gates den rockefeller ailesine kadar... Aslında plan orjinal, virüsü üret tedavisini bul dünyaya sal herkesi kucağa oturttur. Değişik savaş taktiği
    Bence de bu virüsün Çin'de labda üretilmiş olma olasılığı yüksek. En önce orada başladı, en önce de orada sona erecek gibi gözüküyor. 1.5 milyar nüfuslu bir ülkede koronayı hemen hemen kontrol altına alabildi adamlar. Dünyada korona kaynaklı ölümlerin %30'u ABD'de oldu ama dünya nüfusunun sadece %5'i ABD'de yaşıyor, arada büyük bir orantısızlık var. Bu gerçek, koronanın ABD kaynaklı olamayacağını söylüyor. Zaten eğer ABD kaynaklı olsaydı Çin istihbaratı ile bilgisayar hacker'ları çoktan bunu deşifre etmiş olurdu. Çin; kendisinin bu virüsü bir labda üretip yaydığı sonra da ipin ucunu kaçırdığı teorisi konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor zira böyle bir teori deşilir ve Çin bir şekilde suçlu bulunursa yüz milyarlarca dolarlık tazminat talebiyle karşı karşıya kalacaktır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Kagit 2 milyar liralik varlik satisini bile yedi. Karadelik mubarek.
    HALKB iyice düşük beta moduna geçti. Endeks düştüğünde % bazında ondan az düşüyor, endeks çıktığında da ayni performansı sergileyip % bazında ondan az çıkıyor. Her halükarda pozitif betaya sahip ancak betası son zamanlarda iyice düştü.

5. Bence 2. Teori kesin geçerli. Bizim rakamlar için yalan, eksik diyenler var. Açıkçası rakamları düşük gösteren vatan hainidir bana göre. Bu işin sonunda tazminat veya savaş var kalp krizine bile korona yazarım ben olsam. Ki muhtemelen de öyledir. Yetkililer inşallah böyle şeylere tevessül etmiyordur, ben zannetmiyorum ama herkese her ölene test yapılmadığı için rakam yine düşüktür diye düşünüyorum. Şişirin rakamları ey yetkililer...
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bence de bu virüsün Çin'de labda üretilmiş olma olasılığı yüksek. En önce orada başladı, en önce de orada sona erecek gibi gözüküyor. 1.5 milyar nüfuslu bir ülkede koronayı hemen hemen kontrol altına alabildi adamlar. Dünyada korona kaynaklı ölümlerin 3 te 1 i ABD'de oldu ama dünya nüfusunun sadece %5'i ABD'de yaşıyor. Bu gerçek, koronanın ABD kaynaklı olamayacağını söylüyor. Zaten eğer ABD kaynaklı olsaydı Çin istihbaratı ile bilgisayar hacker'ları çoktan bunu deşifre etmiş olurdu. Çin; kendisinin bu virüsü bir labda üretip yaydığı sonra da ipin ucunu kaçırdığı teorisi konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor zira böyle bir teori deşilir ve Çin bir şekilde suçlu bulunursa yüz milyarlarca dolarlık tazminat talebiyle karşı karşıya kalacaktır.

6.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Sn TH, 2.5 yıl önce Halkbank topiğide sizinle halkbank hisseleri konusunda epey takışmıştık. Siz gerçekte sadece kendinize zarar vermemiş oldunuz. Sizin yazılarınızdan etkilenen diğerleri de zarar görmedi mi?

Ben o dönemde elimde Halkbank hissesi olduğu halde, bu hissenin performansına hiç inanmıyordum. Buna paralel olumsuz yazılarım vardı. Zararımı kurtardığım gün de 13,25 ten satmıştım. Şimdiki dolar değeri olarak herhalde 25 TL yi geçmiştir.

Bir hisse için 10,22 den alıp 5.22 den çıktıktan sonra 25 Tl nin bir değeri tepmek "mega" bir yanılgı değil mi?

Ben hisseden çıkınca dolar almadım, ancak TL faizi bir 20 nin üstünde bir değer ulaştı.

Umarım zararınızı çıkarırsınız.

Ancak Trump Pandemi nedeniyle seçilemezse, Halkbank duruşmaları ne yönde ilerler, ABD Hazinesi nasıl bir cezayı gündeme getiri veya getirir mi?

Halkbankın verdiği 0,99 lık konut kredisi gibi, resesyondan etkilenip tüm krediler veya konut fiyatlarında gerileme olursa ve önemli zarar yazarlarsa hala popüler olur mu, bilemem...
    Evet sen haklı çıktın. Ben ve benim gibi düşünenler rasyonel (mantıklı & bilinçli) bir perspektiften baktık olaya ve yanıldık. 500 milyar tl ye yakın aktifleri olan bir bankanın 6 milyar tl lik bir piyasa değerine sahip olabileceğine hele hele bu durumun çok uzun bir süre devam edebileceğine ihtimal vermedik ancak mantıklı hareket etmemiz yüzünden mağdur olduk. Yukarıda bahsettiğim gibi; BİST'te her zaman mantıksızlık perspektifi en ön plana çıkarılmak zorundadır çünkü burası her türlü spekülasyonun sürekli sergilendiği, atanmış piyasa yapıcılarının bulunmadığı, çok sığ bir borsadır.

7. Sadece son 1 ayda FED piyasaya 3 trilyon dolar pompaladı ve bilançosu 7 trilyon dolara dayandı. Son 1 aylık artış lineer olarak yıllık bazda hesaplandığında FED bilançosunun yıllık bazda artış oranı %300 gibidir. Yani bu hızla giderse yıl sonunda FED bilançosu yılbaşına oranla 4 katına (4.2 trilyon dolardan 17 trilyon dolara) çıkacak. Önümüzdeki yıllarda FED bilançosunun 30 trilyon dolara çıkacağı konuşuluyor. Bu rakam sizi şaşırtmasın, yıllık GSMH'ye oranla Japonya halihazırda zaten bu düzeye erişmiş durumda.

8. ABD, AB, Çin, Japonya, İngiltere, Kanada, Avustralya gibi küresel GSMH'nın %80'ini oluşturan ülkelerin piyasaya pompalayacakları toplam nakit 50 trilyon dolara ulaşacaktır ki bunun yarısını ABD temin edecek. Bu 50 trilyon dolar küresel GSMH'nın 3 te 2 sidir.

Sayfa 932/1003 İlkİlk ... 432832882922930931932933934942982 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •