uçuşlarını yasaklamasını talep ediliyor.....yine başladılar ....doğru çıkarsa bazı hisseler sert çakılacak....olan yine garibana olacak....
seçim sonrası yabancı alımı 5.haziran günü başlamıştı, her hafta 250 milyon dolar temposunda 8 hafta sürdü, grafiğe bakarsan ilk 3 hafta alışlar piyasayı yukarı sürmemiş, biraz yukarı yaptıktan sonra realizasyon gelmiş, ama aşağı realize olurken de yabancı alımı devam etti ve sonra 22-23 haziran yukarı kopmaya başladı, ağustos başlarına kadar yüzde 40+ yazdı..
yani ilk girişlerin satışla karşılaşmış olması, endeksi fazla yukarı taşımamış olması normal, yerliler 4 aydır piyasayı tuttu, biraz rahatlamak istemelerinden daha doğal bi şey yok.. lafın kısası, yabancı alımı devam edecek gibi, ederse bi noktada yukarı kopmaya başlar
Hisselerde insanlar en tepeden mal alıyor, o gün hacim de çok oluyor. Muhtemelen söylenenin 10 da biri doğru olsa daha yukarı gitmesi gerekir diye düşünülüyor.
Sonra hisse geriliyor, hikaye fos mu diye düşünürken daha da geriliyor. Bence insan kendi aptallığını hızla kabul etmediği için iş işden geçiyor mecburi yatırımcı oluyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Neden her iktidar döneminde farklı müteahhitler öne çıkıyor.
Genelde hesap kitap işi benzer oluyor. Öte yandan işi yaparken değişiklikler gerekiyor, iktidara yakın olan bunları kendi lehine olacak şekilde değiştirtebiliyor, diğerine o kadar da kolaylık gösterilmiyor. İster istemez çekinip yeni işlere giremiyorlar. Bir süre sonra iktidara yakın olanlar yeni işler ile ölçek ekonomisi vs derken daha da büyüyor rekabet zaten zor oluyor.
İlla büyük projeler değil bir okulun temizliği, falanca kurumun personel servis işi ya da yemek hizmeti vs dahi sistemin parçası. Arada spesifik makam aracı satın alma veya kiralama işleri de haber oluyor.
Tabi pasta ufak ise ister istemez kendi aralarında da çekişmelerin olması kaçınılmaz.
Bu işlere çok karışırsam içe başkanı bulamam, gerçekçi bir söz. Zaman zaman şu ilçede toplu istifa oldu diğer partiye geçişler oldu haberleri de normal.
Komplo teorilerini vs ben seviyorum, ama burada da bazı ilkeler var, rahatça kafadan sallayamıyorsun, baştan akıllılar inanmayacağı gibi sonradan cahiller de doğru söylediğini ciddiye almaz.
Mesela ölen yaşlı adamın evinden 1 milyar dolar çıktı haberini okumadan geçmek lazım. Yaşlı birinin evinden çıkabilecek para maksimum 1 milyon dolardır. Haber 5 milyon dolar filan der ise o zaman ilgi çekici olabilir.
Yer İmleri