Sayfa 94/123 İlkİlk ... 44849293949596104 ... SonSon
Arama sonucu : 980 madde; 745 - 752 arası.

Konu: Gümüş Agx

1. Demek istedigim bu . Sn Tahtakurdu nasil bir hesaplama yapiyor Gumuse yatirim yapmis ama $ i dusunuyor asagi yada yukari diye
    ben ise Gumus aldigim zaman $ 1 lira olmus yada 20 lira olmus buna bakmam
    Yani gumusu aldim o esnada gram gumus try 8 lira idi varsayalim Ons gumus de 25$ diyelim
    Gumus ons 24 e dustu dolar 10 a cikti gram da kabaca 9.50 ye cikti diyelim [ hesaplama yapmadim ]
    Sn tahtakurdu kardadir . ama ben zarardayim . Ben zaten 365 gun 24 saat $ dayim Gumuse yatirim yapiyorsam Gumusun riskini aliyorum . bu yuzdende teknik olarak bakarak riski minimize etmeye calisiyoruz
     Alıntı Originally Posted by tahtakurdu Yazıyı Oku
    dolar hala kritik sanki 9 -10 a her an kıracak gibi doların düştüğünü hayal bile edemiyorum , mahveder beni bugun GMSTR fonuna yüklü gidim
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

2. ve son olarak sunuda yazip noktaliyayim
    comex e felan bakanlar icin 2020 mart ve haziran ayi arasinda Comex deki rakamlari takip eden bir kisi gercekten bunlara inanarak islem yapiyorsa elindeki gumusu 16 17 $ lardan satmis olmasi gerekiyor
    daha once foruma atmistim Mart ve Haziran aylari arasinda registred ve eligible degisimini gorun ozellikle JP de . O degisimi goren insan elinde gumus tutmaz gordugu anda satar 40milyon ons fiziki teslimata hazir hale getirmisti, Bunu goren sahis nasil elinde gumus tutucakti ?

3. Adam doktora tezi yazmış Gümüşün nasıl manipüle edildiğine dair:

https://reddit.com/r/wallstreetbets/..._trade_set_up/

Okuduğunuz kitapların arasına bunu da ekleyin

4. Turkiye > Dunya Bunu dusunmuyordur sanirim fiziki alim yapan insanlar
    Istanbulda yasayan bir insan kapali carsi tarafina dogru gitse fiziki gumus ve altini normal bir fiyata alabiliyor
    uzakta ise normalin %1 belki % 2 ustune alabiliyor
    Diger ulkelerde fiziki alim ve satim fiyatlarindan haberleri varmi acaba ? yoksa sadece ucuk kacik satis rakamlarina yada out of stock yazilarina mi dikkat ediyorlar .
    1kg kulce gumus icin
    Almanya
    Satis fiyati 897 euro Alis fiyati 666 euro
    Isvicre
    Satis 900 frank Alis 680 frank
    diger ulkelere sizde bakabilirsiniz bildigim bir kac ulke daha var ama rakamlar cok ucuk oldugu icin yazmadim [ Kamu ve ozel banka satislari var.Alis ile satis arasinda nerden baksan %100 fark var]
    Global Gumus fiyati 25$ dan fiziki alan bir insan Kar edebilmesi icin gumusun en az 32$ i gormesi gerekiyor
    O insanlarin duzgun bir maliyet ile gumus sahibi olma sansi sadece su sekilde : Kagit uzerinde fiziki teslimatli
    sitelerde out of stock yazmis cok daha onemli degil. yada redditdediler 1 ons gumus alip resim cektirmis oda cok onemli degil .
    Ama biz ne sansliyiz ki global piyasa fiyatinin % 2-3 uzerinden fiziki gumus alabiliyoruz

5. Şu an Avrupa ve Amerika'da insanlar $50/ons'tan bile alıyorlar gümüşü.

Avustralya'da parası neyse vereceğim yeter ki gönderin diyorlar ama cevap hep olumsuz.

https://reddit.com/r/Wallstreetsilve...are_anecdotal/

Türkiye'de fiyatların ucuz olmasının tek bir sebebi var: Kimse hayatında fiziksel gümüşe yatırım yapmayı bırak, canlı gümüş görmüş bile değil.

3 ay önce elimde gümüş namına hiçbir şey yoktu. Şu an (kendime göre) sağlam bir miktar taşıyorum.

Azıcık kafasını kaldırsın gümüş, biraz da sağda solda duyulsun o stoklar çok kısa sürede tükenir. Reddit'te görüyorum Malezya'ya gidiyor bizim NadirGold'un barları.

Biz almazsak yabancı alıyor.

6. Avrupa ve Amerikada yasadiniz mi ?
    Amerika Canada ve Avusturalya 20 yildir bu 3 ulke ile ticaret yapiyorum ve 30 degisik urun satiyorum
    Aslinda seytan durtuyor arastirmasini yapip fiziki Gumus de satmaya basla diye ama Yorgunluk var uzerimde bu olay bundan 5 yil once olmus olsa idi saniye durmaz hemen ucak biletini alir alt yapisini en kisa surede kurup Fiziki gumus satmaya baslardim
    50$ dan ons aliyorlar ama bulamiyorlar buna inaniyorsaniz benim acimdan bu konusma noktalanmistir [1gram 5 gram dan bahsetmiyorum ama .]

7. Hayır Amerika'da veya Avrupa'da yaşamadım. Konuyla ne alakası varsa...

Amerikalılar ve Avrupalılar 50 dolardan gümüş bulamıyor demedim. Bu fiyatlardan bile alan var dedim. Bu fiyatlardan alanlar bar değil coin şeklinde kargo dahil fiyatla alanlar.

JM Bullion sitesinde şu an 100 ons bar yok.

https://www.jmbullion.com/silver/sil...z-silver-bars/

Evet yok. Onsuna 50 dolar da verseniz yok, 100 de verseniz yok.

4 saat önce 27 tane varmış:

https://reddit.com/r/Wallstreetsilve...z_bars_at_jmb/

Ve bitmiş.

Avustralya'da Perth Mint'de hiç yok.

Sizin için olay bitmişse bitmiştir ben yine buradayım. Bon voyage.

Sayfa 94/123 İlkİlk ... 44849293949596104 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •