Sirke bağırsakları çalıştırır. Faydası yok değil , ama bazik değil asidiktir dengesiz içilirse (aç karnına ya da ufacık bir doz aşımıyla) midenin asitiyle birleşip şenlik yaratabilir.
NOT: sirkenin kimyasal ismi : asetik asit
Sirke bağırsakları çalıştırır. Faydası yok değil , ama bazik değil asidiktir dengesiz içilirse (aç karnına ya da ufacık bir doz aşımıyla) midenin asitiyle birleşip şenlik yaratabilir.
NOT: sirkenin kimyasal ismi : asetik asit
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Kanımca, "balzamik sirke" karıştırıyor kafaları...
Tabi baz değil. Asittir sirke.. Hangi cinsi olursa olsun diye biliyorum.
Bir de " zaten uzun yaşamak bu yüzyılda biraz imkansız " gibi bir laf etmiş Medyum...
100 yıl önceye göre insanın ortalama ömrü çok önemli oranda arttı.
Buna ben şahidim.
Eski toprak dedikleri eskinin yaşlıları, mesela benim iki dedem de, altmışların da öldüklerinde tipik birer yaşlıydılar...
Ellerinde baston. Beller bükük...
Ben yetmiş yaşını geçtim.
Ama ne reflekslerim ne duruşum, ne de fiziksel kondisyonum, tüm menfi çevresel koşullar, zehirli yiyecek ve içeceklere karşın çok şükür ki onlara benzemiyor.
Oysa onlar genelde tertemiz bir atmosferik çevrede, temiz yiyecekler yiyerek yaşamlarını sürdürdüler.
Burada son derece önemli bir çelişki var.
Osmanlı dönemi devlet doktorlarından birinin anılarını okudum...
Osmanlı'nın son dönemlerinde izlenimlerini anlatıyor.
İnsanı tehdit eden en önemli faktör, temiz su kaynaklarının kıtlığı, inanılmaz hijyenik olmayan şehir ve köyler, bunun sonunda da salgın hastalıklar...
Bakımsızlık, tıbbi hizmet eksikliği. Ya da yokluğu demek daha doğru.
Osmanlı'nın o döneminde doktorlar ancak salgın haberleri İstanbul'a ulaşınca harekete geçiyorlar.
Akdeniz'e ulaşmak bir ayı aşan sürede yapılan yolculuk sonrası mümkün. Yardımcı tıp personeli yok.
Sıtma, dizanteri, tifo, tifüs son derece yaygın.
Beslenme olanakları sıradan insanlar için müşkil.
Uzun ömür nasıl olacak...
Medyum...Bir de kaya tuzu için söylediklerini Canan Hoca duymasın. Sopayla kovalar.![]()
yok mu arttıran 280-400 yıl yaşayanlar, şehr efsanesini de geçti..
Sağlık benim işim. Çünkü baya bir tecrübe ile yaşadım. Büyük kısmını kendim çözdüm. Doktorun birine anlatmıştım Tıbbın yarısını yaşamışsın dedi. Ben o kadar demiyorum ama baya bir şey atlattım ve hala farklı şeyler var. Canan Hoca Kaya Tuzuna karşı değil. Sadece kaynağı önemli. Ağır metal ve kirlilik taşımasın istiyor. Size naçizane tavsiyem. Sarımsak Yoğurt(Ev) su (yeteri miktar) C vitamini Fındık fıstık ve hayvansal yağlar, kemik suyu sizi bir çok rahatsızlıktan korur. Tecrübe ile sabittir.
Yer İmleri