Originally Posted by
mertkucukuncu
mobil internet seçeneğini kapatmanıza gerek yok, farzı misal -5. kata indik ve aşşağa ethernet kablosunu sallandırıp router bağlamışlar yani telefon otomatik olarak wifiyede bağlandı fakat gprs sinyali yok, otomatik olarak VoWi-Fi protokollerine geçiyor ve sanki telefon çekiyormuş gibi çağrı alabiliyor ve arayabiliyorsunuz,
Yurtdışında gprs profillerini silmesi tavsiyem ise olası bir VoWi-Fi veya yerel operatör sinyalleri arasında bir geçiş sorunu veya çakışmadan ötürü olabilecek faturalandırmaların önüne geçmek, yani telefonun GPRS sinyalleri ile tamamen bağlantısını kopararak wifi üzerinden çalışan bir cihaza çevirmek.
Benim mobil internet secenegim acik idi ama ben gunluk 25 TL ucret girmesin bana diye Tr'den cikar cikmak ucaga bindigim anda ucak moduna aldim ve bir daha da ucak modundan cikmadim.
SMS e ihtiyac duymayacak sekilde cep telefonu uzerinden tek kullanimlik sifreler ureterek tum bankacilik islemlerimi de yaptim.
Disari cikinca Starbucks gibi ucretsiz acik wifi olan yerlerden veya havaalaninda internete girerek diger islerimi gordum.
Simdi ikinci sorum su:
Eger gelen aramalara cevap vermis olsa idim tabii ucak modundayim hala, bana bir ucret yansitilir miydi? Veya ben de bu sekilde wifi uzerinden whatsapp degil, arama yapabilir miydim?
Cevaplar icin simdiden tskler.. 
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri