Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 945/1002 İlkİlk ... 445845895935943944945946947955995 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,553 - 7,560 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Mehmet amca, ahmet amcaya danışsın. O işten anlıyor gibi

Diğer yandan bizim bir arkadaş bir müteahhite denk gelmişti adam sen gel topraktan gir bitince kiraya ver yada ben şu fiyattan alırım diyor. İnşaat bitince daireyi satıp müteahhit ile yeni inşaat maceralarına giriyorsun. Mehmet amcayı bu yola meyilli gördüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sn. Egeli,

Topraktan gir bitince ben şu fiyattan alırım demek geri alım taahüdü ile satmak değil mi?

Yani bir tür Amerikan tipi opsiyon işlemi... İslami bankacılıkta opsiyon caiz değil diye biliyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Mehmet amca, ahmet amcaya danışsın. O işten anlıyor gibi

Diğer yandan bizim bir arkadaş bir müteahhite denk gelmişti adam sen gel topraktan gir bitince kiraya ver yada ben şu fiyattan alırım diyor. İnşaat bitince daireyi satıp müteahhit ile yeni inşaat maceralarına giriyorsun. Mehmet amcayı bu yola meyilli gördüm.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aslında future kontratlarındaki mantığı teklif etmiş müteahit,aslında üçkağıtçı olmasa riskli olmasa fena yatırım değil.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn. Egeli,

Topraktan gir bitince ben şu fiyattan alırım demek geri alım taahüdü ile satmak değil mi?

Yani bir tür Amerikan tipi opsiyon işlemi... İslami bankacılıkta opsiyon caiz değil diye biliyorum.
    Siz benden önce yazmışsınız))))))))

İslami sistemde opsiyon caiz.Aslında tamamen ona dayandırmışlar sistemi.Yani numaradan sana bir mal satıyor sonra o malı faiz artı anapara eklenerek belli bir süre sonra sizden geri alıyor.Bu şekilde çalışan pek çok finansal şirket olduğunu okumuştum.

5. Ben halkın durumundan bahsediyorum.
    Konut sektörü neden canlı sebeplerinden birinden bahsediyorum.
    Yoksa kim neyi almış neyi satmış parasını nasıl değerlendirmiş beni ilgilendirmez.
    Durum analizi yapıyorum.
    Dolar-altın-konut arasında olan milyonlar var.
    Bir çok parametre, bu kira çarpanlarının 140lara gelmeyeceğini gösteriyor benim için.
    Bakın bu çarpan 200lere gelsin, kredi oranları 0.9u görsün bu forumda konut yatırımına en karşıt kişiler bile portföyüne hemen bir evi ekleyecektir.
    Topraktan, projeden, maketten, inşaattan vs gibi satış yöntemlerinin hiç biri tercih etmeyeceğim yöntemler. Tapu bir yana(iskanlı daire) para bir yana.

Ytd

Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Ben halkın durumundan bahsediyorum.
    Konut sektörü neden canlı sebeplerinden birinden bahsediyorum.
    Yoksa kim neyi almış neyi satmış parasını nasıl değerlendirmiş beni ilgilendirmez.
    Durum analizi yapıyorum.
    Dolar-altın-konut arasında olan milyonlar var.
    Bir çok parametre, bu kira çarpanlarının 140lara gelmeyeceğini gösteriyor benim için.
    Bakın bu çarpan 200lere gelsin, kredi oranları 0.9u görsün bu forumda konut yatırımına en karşıt kişiler bile portföyüne hemen bir evi ekleyecektir.
    Topraktan, projeden, maketten, inşaattan vs gibi satış yöntemlerinin hiç biri tercih etmeyeceğim yöntemler. Tapu bir yana(iskanlı daire) para bir yana.

Ytd
    Fiyat nasıl oluşur. Arz ve talep kanunu biliyormusunuz bilmem ama Türkiye şartlarında fıyatlar yarıya ınmesı gerekırdi.Lakin bunun olmayısının sebebi bankacılık kanununda yapılan bir takım duzenlemelerden dolayı. Fiyat düşmesi olmadı. TL nin bir degeri olsa idi suan kesinlikle ev fıyatları duserdi. Evlerin fıyatlarının yukselmesını TL deger kaybedıyor seklınde yorumlamak daha dogru olur.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    oturacağın ev de kira çarpanına bakılmaz

onun dışında
    yatırım yapacağın evde çarpana bakılır ve bu 220 aydır konutlarda şuan uluslarası ortalama
    işyerlerinde net kirada 170 tir. Ve %20 sapma ucuz veya pahalı kabul görmez.
    Hem yaşayıp deneyip ettim hemde görüyorum.

Ben orta halli noktalar dışında çok daha butik noktar ile ilgileniyorum derseniz dünyada
    git oranın rasyo kira/fiyat değerine bak ona göre hesap yap denir
    örneğin monaco
    örneğin moskova

Bizde atıyorum levent var çarpan 600-- 600 metre ilerde gültepe var çarpan 300
    Her bölgenin her lokasyonun bir çarpanı vardır
    önemli olan bunu sokağa kadar indirgeyip o şekilde yatırım yapmak.

Yok ben bakmam kardeş 144 ay iyidir diyorsan ki bakmaya devam et.
    bu 1990 ların çarpanı ayrıca
    unutmayın dovizinde %3 eflasyonu var dünyada.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    konu ile alaklı videom ara sıra gayrimenkuller ile alakalı videolarım olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=o1sGp_yxaCE&t=273s
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Sayfa 945/1002 İlkİlk ... 445845895935943944945946947955995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •