Sn. Egeli,
Topraktan gir bitince ben şu fiyattan alırım demek geri alım taahüdü ile satmak değil mi?
Yani bir tür Amerikan tipi opsiyon işlemi... İslami bankacılıkta opsiyon caiz değil diye biliyorum.
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Sn. Egeli,
Topraktan gir bitince ben şu fiyattan alırım demek geri alım taahüdü ile satmak değil mi?
Yani bir tür Amerikan tipi opsiyon işlemi... İslami bankacılıkta opsiyon caiz değil diye biliyorum.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
İslami sistemde opsiyon caiz.Aslında tamamen ona dayandırmışlar sistemi.Yani numaradan sana bir mal satıyor sonra o malı faiz artı anapara eklenerek belli bir süre sonra sizden geri alıyor.Bu şekilde çalışan pek çok finansal şirket olduğunu okumuştum.
Ben halkın durumundan bahsediyorum.
Konut sektörü neden canlı sebeplerinden birinden bahsediyorum.
Yoksa kim neyi almış neyi satmış parasını nasıl değerlendirmiş beni ilgilendirmez.
Durum analizi yapıyorum.
Dolar-altın-konut arasında olan milyonlar var.
Bir çok parametre, bu kira çarpanlarının 140lara gelmeyeceğini gösteriyor benim için.
Bakın bu çarpan 200lere gelsin, kredi oranları 0.9u görsün bu forumda konut yatırımına en karşıt kişiler bile portföyüne hemen bir evi ekleyecektir.
Topraktan, projeden, maketten, inşaattan vs gibi satış yöntemlerinin hiç biri tercih etmeyeceğim yöntemler. Tapu bir yana(iskanlı daire) para bir yana.
Ytd
Fiyat nasıl oluşur. Arz ve talep kanunu biliyormusunuz bilmem ama Türkiye şartlarında fıyatlar yarıya ınmesı gerekırdi.Lakin bunun olmayısının sebebi bankacılık kanununda yapılan bir takım duzenlemelerden dolayı. Fiyat düşmesi olmadı. TL nin bir degeri olsa idi suan kesinlikle ev fıyatları duserdi. Evlerin fıyatlarının yukselmesını TL deger kaybedıyor seklınde yorumlamak daha dogru olur.
oturacağın ev de kira çarpanına bakılmaz
onun dışında
yatırım yapacağın evde çarpana bakılır ve bu 220 aydır konutlarda şuan uluslarası ortalama
işyerlerinde net kirada 170 tir. Ve %20 sapma ucuz veya pahalı kabul görmez.
Hem yaşayıp deneyip ettim hemde görüyorum.
Ben orta halli noktalar dışında çok daha butik noktar ile ilgileniyorum derseniz dünyada
git oranın rasyo kira/fiyat değerine bak ona göre hesap yap denir
örneğin monaco
örneğin moskova
Bizde atıyorum levent var çarpan 600-- 600 metre ilerde gültepe var çarpan 300
Her bölgenin her lokasyonun bir çarpanı vardır
önemli olan bunu sokağa kadar indirgeyip o şekilde yatırım yapmak.
Yok ben bakmam kardeş 144 ay iyidir diyorsan ki bakmaya devam et.
bu 1990 ların çarpanı ayrıca
unutmayın dovizinde %3 eflasyonu var dünyada.
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
konu ile alaklı videom ara sıra gayrimenkuller ile alakalı videolarım olacak.
https://www.youtube.com/watch?v=o1sGp_yxaCE&t=273s
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Yer İmleri