Sayfa 951/1312 İlkİlk ... 45185190194194995095195295396110011051 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,601 - 7,608 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    arzda süper bir problem var...

sahibinden/hürriyet emlak gibi popüler sitelerde 3 yıl öncesine kadar kiralık konut-satılık konut diye tarandığında binlerle ifade edebildiğimiz alternatif varken şimdi yüzün bazı yerlerde onun altında ilan var...
    arz nerede ,yüzde 75'i tapu koleksiyonu yapanların portofyünde ...arap zenginlerde , dışarıdan gelmiş zengin yabancıların eline geçmiş...

o zaman vatandaş hep kiracı mı kalacak ?
    ha arap olmuş ha yerli olmuş farketmez
    vatandaş tapu koleksiyonu yapan gayrı menkul sahiplerinin insafına mı terk edilsin...
    en ufak fırsatta en az deyimle işin bokunu çıkaranları ,
    gayrımenkulun fiyatlarına -kiralara abananları devlet seyretsin mi ?
    nerde anayasadaki sosyal devlet ?
    nerde vergide adalet ?
    nerde eşitlik...?
    nerde barınma hakkının devlet güvencesi ?

adam hem kira geliri elde edecek , hem de kira geliri elde etmekiçin aldığı yer için yaptığı masrafı ,ödediği fazi gelirinden düşecek ...
    ohh ne ala...
    gitsin adam gibi ticaret-üretim yapsın milyarlar kazansın ama nsani ihtiyaç olan barınma konusunda
    manuplatif amaca hizmet eden vergi politikası ,finansman politikası olamaz...
    Arkadaşım boş boş demagoji yapma.
    Sen de al o zaman. Sen de kiraya ver, sen de vergiden düş.
    Hatta sen de müteahhit ol. Bol bol konut arz et, vatandaş faydalansın. Tutan mı var? Engelleyen mi var?

Sizin gerçek derdinizin ne olduğunu imzamda kısaca açıkladım.
    Gerisi boş laf.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    İyi haber. Allah arttırsın. 1 tane daha alasım var doğru zamanı bekliyorum soğanlar elimde
    Nakiti az olanlar için Seçimden önce mi sonra mı almak daha mantıklı olur? Şimdiden kimin geleceği bilinmiyor ama büyük olasılıkla faizler artmaya başlayacak ev fiyatı ucuzlasa bile kredi faizleri uçacak? zor bir ikilem gibi..

3.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Nakiti az olanlar için Seçimden önce mi sonra mı almak daha mantıklı olur? Şimdiden kimin geleceği bilinmiyor ama büyük olasılıkla faizler artmaya başlayacak ev fiyatı ucuzlasa bile kredi faizleri uçacak? zor bir ikilem gibi..
    Yatırım için alınacaksa bekleyin derim. Yok içinde oturacağım deniyorsa para yettiği anda alınmalı.

Kredi faizleri uçarsa fiyat düşer onu dengeler. Şu anda bile doğru dürüst kredi kullandırmıyorlar o yüzden kredi peşinde koşmanın da çok anlamı yok diye düşünüyorum.

Benim param peşinata yetiyor, üzerine de kredi çekebiliyorum, oturacağım evi de buldum diyorsanız alın bence. Evdeki hesap çarşıya uymaz bazen.

Yok ama benim evim var, 1 tane de yatırım için alacağım deniyorsa talep oluşturan tarafta değil talep edilen tarafta olmak lazım. O da ancak faizler güzelce arttırılırsa olur. Bu şekilde sonsuza kadar gidecek değil o gün de gelecek.

Şu an piyasa mal sahibinden yana. Para sahibinin pazarlık gücü yok. Yüksek faiz ortamında peşinden koşulan taraf para sahibi olur.

ytd

4. 3-4 ay sonra nasıl bir güne uyanacağımız belli değil. Çok şey değişmiş olabilir.

5. Amerika'da da bir şeyler oluyor. 2008 benzeri bir ortam oluşmaya başladı tetikte olmak lazım.

ytd

6. Sokağıma baktım sahibindene 2009 dan beri satılmayan daire 90 bin idi hala satılık şimdi 5 milyon olmuş .

Herhalde mirascılara kalınca satılacak 14 yıl oldu sonuçta

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yatırım için alınacaksa bekleyin derim. Yok içinde oturacağım deniyorsa para yettiği anda alınmalı.

Kredi faizleri uçarsa fiyat düşer onu dengeler. Şu anda bile doğru dürüst kredi kullandırmıyorlar o yüzden kredi peşinde koşmanın da çok anlamı yok diye düşünüyorum.

Benim param peşinata yetiyor, üzerine de kredi çekebiliyorum, oturacağım evi de buldum diyorsanız alın bence. Evdeki hesap çarşıya uymaz bazen.

Yok ama benim evim var, 1 tane de yatırım için alacağım deniyorsa talep oluşturan tarafta değil talep edilen tarafta olmak lazım. O da ancak faizler güzelce arttırılırsa olur. Bu şekilde sonsuza kadar gidecek değil o gün de gelecek.

Şu an piyasa mal sahibinden yana. Para sahibinin pazarlık gücü yok. Yüksek faiz ortamında peşinden koşulan taraf para sahibi olur.

ytd
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Oturum değil yatırım amaçlı sormuştum. Seçim dönemini beklemenin sağlayacağı faydaların daha fazla olacağı görüşündesiniz sanırım. Benim de acelem yok. Bakalım ev sahipleri faizler yükselişe geçince fiyatları indirecekler mi? Takibe devam edeceğim.

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Amerika'da da bir şeyler oluyor. 2008 benzeri bir ortam oluşmaya başladı tetikte olmak lazım.

ytd
    2008 olanlaeın bir daha yaşanacağını düşünmüyorum. O zaman acemiydiler. Birden akıllarına para basmak geldi ve sorunları hallettiler. Şimdi ise ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar para basmak. Yalnız Cumhuriyetçiler yola gelmezse borç tavanı çok can yakabilir

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

Sayfa 951/1312 İlkİlk ... 45185190194194995095195295396110011051 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •