Sayfa 952/999 İlkİlk ... 452852902942950951952953954962 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 7,609 - 7,616 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Az önce BLBG Tv de bir konuk vardı.

Açıl sordu, bu borsaya neden yatırımcı gelmiyor.?

Hayret ettim, ya ben hiç rastlamadım ya da bu soru ilk kez soruldu.

Konuk, özetle, 'yatırımcı da acık kazanacak' dedi, iyimi.

Peki ne yapılması lazım ?

Bu işe yön verenler, sermaye piyasalarını canlandıracağız diyor ama altı boş, ne yapacağını kimse söylemiyor, dedi adam.

Aynı Reform yapacağız palavraları gibi, bomboş sözler yani.

Dünyanın hemen her yerinde, şirketler, 3 ayda ya da yıl sonunda ne kadar kar payı vereceklerini açıklar ve yatırımcı bu bilgileri değerlendirip para koyar ya da koymaz.

Bizde ise, iyi kar eden şirketler dahi, yatırımcısına zırnık koklatmıyor.

Bağla parayı, bekle bekle dur.

Paranın yıllık değer kaybının %30 olduğu ülkede üstelik.

Kimse kalır mı ? kalmaz.

Kalmıyor da zaten.
    Ayrıca bir de şirketler balon haber çıkarttırıp, maniple ettikleri yatırımcıyas mal yüklüyorlar. Ben de bi ara gsdho vardı adam defter değerinin yüzde 25inde işlem gören hissede 450 milyon sermayeye 360 milyon kar acıkladı.Ne bir kuruş temettü dağıttı , hisse fiyatı da 1.10 dan 85 kuruşa geri döndü. Patron millete mal kitleyecek diye uzun vade yatırım düşünecekmişiz. Küçk yatırımcının her an teknik vs takip etmiyorsa borsada para kazanması çok zor.

2. Bu arada ekonomik göstergeleri sıklıkla mukayese ettikleri G.Afrika da, xenophobic ( yabancı düşmanlığı ) dedikleri sokak olayları başladı, adamlar beyaz, sarı,çinli, kadın çocuk demeden öldürüyor.

Şu ana kadar 9 ölü.

Saldırılarda yaralananlar hariç.

Bloomberg News'un haberine göre, BDDK, bankalara bazı enerji projelerine sağladıkları kredileri takipteki krediler olarak yazmalarını istedi
    Konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, Bankacılık sektörü düzenleyici kuruluşu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), en az üç doğalgaz yakıtlı enerji üretim tesisine sağlanan kredilerin takipteki krediler olarak sınıflanmasını istedi.

Görüşmelerin gizliliğinden dolayı ismini vermeyen kaynaklara göre, bu tesisler arasında ACWA'nın Kırıkkale'deki 1 milyar dolarlık tesisi, Gama'nın Ankara yakınlarında 900 milyon dolarlık projesi ve Ansaldo Energia SpA ve ortakları tarafından Gebze'de işletilen 1 milyar dolarlık tesis yer alıyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, bu projelere kredi veren bankalar arasında Garanti, İş Bankası, Akbank, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Denizbank ve Yapı Kredi'nin yer aldığını kaydettiler. Bu projelere verilen toplam orijinal kredi ise yaklaşık 1.9 milyar dolar tutarında.

Alıntı Originally Posted by Akın Yazıyı Oku
    Buna cesaret edebileceklerini sanmıyorum
    Etmek zorundalar çünkü hem para kesildi, hem de araba galerisi ve sonra gelecek yolsuzluklarla rezil oluyorlar. Mecburlar.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Bu boş tenekeleri izleyerek değerli vaktinizi harcamayın bence.
    İlk türediği günlerden beri kılım buna.
    Bir videosu vardı "konut yerle bir olacak" diye.
    Konut çöküşe geçeli yıllar olmuş, bu akıllı güya öngörü sunuyor.
    Muhakkak bilirsiniz, bir de avrasya yatırım var bunun gibi.
    Dolar uçacak kaçacak dedi, şimdi kıvırıyor.
    Bunların meziyeti Hisse net'teki "ortalama bir üye"den fazla değil.
    Vakit ziyanlığı, kuru gürültü.
    Felaket tellalı diyeceğimiz bu tiplerin en büyük hatası, hükümetin hasar kontrolü amaçlı tedbirlerini öngörememeleridir.

Nasıl mı? Bu şahıslar hükümetin hep hata yapacağını, her gün lineer bir şekilde işlerin kötüye gideceğini öngördüler. Ben şahsen "ihtiyatlı kötümserlik" adını verdiğim analizimle kötüye gidişin kaçınılmaz olduğunu ama düz bir şekilde değil de kısmi iyileşmelerle (testere formatında) gerçekleşeceğini söyledim. Bu durumun kademeli işlem yapmak için son derece elverişli bir ortam yaratacağını belirttim. Bu uzmanların söylemlerine inanan bir çok insan bütün varlığı ile dolarda 6 tl'nin üzerinde maliyetli pozisyonlar oluşturdular. Dolar düştüğünde ekleme yapacak güçleri kalmamıştı.

Bu uzmanların kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, yalnızca siyaseti okuma kapasitelerinin olmamasına bağlıyorum. Eksik dünya görüşü ile siyasetin, sosyolojinin dinamiklerini göz ardı ederek yalnizca ekonomik parametrelerle yorum yapmalarının sonucunda hatalı çıkarımlar yapmışlardır, daha ötesi değil.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Etmek zorundalar çünkü hem para kesildi, hem de araba galerisi ve sonra gelecek yolsuzluklarla rezil oluyorlar. Mecburlar.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Atasinlarda biraz hem cumbus olur hemde kendilerini hizlica bitirirler. Atanmis bir adam 5 milyon kisinin oyunu almis bir kisiyi yerinden etmekle tehdit ediyor. Yikarlar ortaligi

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    Ayrıca bir de şirketler balon haber çıkarttırıp, maniple ettikleri yatırımcıyas mal yüklüyorlar. Ben de bi ara gsdho vardı adam defter değerinin yüzde 25inde işlem gören hissede 450 milyon sermayeye 360 milyon kar acıkladı.Ne bir kuruş temettü dağıttı , hisse fiyatı da 1.10 dan 85 kuruşa geri döndü. Patron millete mal kitleyecek diye uzun vade yatırım düşünecekmişiz. Küçk yatırımcının her an teknik vs takip etmiyorsa borsada para kazanması çok zor.
    Analist de onu söyledi.

Adam,acık da kazanacak,kardeşim, dedi.

Yani bankadan yatırım kredisi alıyor, faizi kalın kalın ödüyor, Nitelikli yatırımcıya bono satıyor, 3 ayda bir faizi ödüyor, borsa da bekleyene ise nasihat.

Nereye kadar ?

8. Kayyum %100 ne zaman olur yakinda belki bu hafta
    Hazir bu amerigan fed kerizleri faiz indiriyor para basma konuşulurken aradan cikartalim bu isi diorlardir belki de

Sayfa 952/999 İlkİlk ... 452852902942950951952953954962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •