Originally Posted by
djoz
Bu boş tenekeleri izleyerek değerli vaktinizi harcamayın bence.
İlk türediği günlerden beri kılım buna.
Bir videosu vardı "konut yerle bir olacak" diye.
Konut çöküşe geçeli yıllar olmuş, bu akıllı güya öngörü sunuyor.
Muhakkak bilirsiniz, bir de avrasya yatırım var bunun gibi.
Dolar uçacak kaçacak dedi, şimdi kıvırıyor.
Bunların meziyeti Hisse net'teki "ortalama bir üye"den fazla değil.
Vakit ziyanlığı, kuru gürültü.
Felaket tellalı diyeceğimiz bu tiplerin en büyük hatası, hükümetin hasar kontrolü amaçlı tedbirlerini öngörememeleridir.
Nasıl mı? Bu şahıslar hükümetin hep hata yapacağını, her gün lineer bir şekilde işlerin kötüye gideceğini öngördüler. Ben şahsen "ihtiyatlı kötümserlik" adını verdiğim analizimle kötüye gidişin kaçınılmaz olduğunu ama düz bir şekilde değil de kısmi iyileşmelerle (testere formatında) gerçekleşeceğini söyledim. Bu durumun kademeli işlem yapmak için son derece elverişli bir ortam yaratacağını belirttim. Bu uzmanların söylemlerine inanan bir çok insan bütün varlığı ile dolarda 6 tl'nin üzerinde maliyetli pozisyonlar oluşturdular. Dolar düştüğünde ekleme yapacak güçleri kalmamıştı.
Bu uzmanların kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, yalnızca siyaseti okuma kapasitelerinin olmamasına bağlıyorum. Eksik dünya görüşü ile siyasetin, sosyolojinin dinamiklerini göz ardı ederek yalnizca ekonomik parametrelerle yorum yapmalarının sonucunda hatalı çıkarımlar yapmışlardır, daha ötesi değil.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri