Sayfa 958/1078 İlkİlk ... 45885890894895695795895996096810081058 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 7,657 - 7,664 arası.

Konu: Sistem Takibi...

1.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Sayfama gelmekle şeref verdiniz sevgili dostum...

Her yerde yazmadığınızı biliyorum. O nedenle çok memnun ve mutlu oldum... Her zaman bekleriz...

Beni az çok tanıyorsunuz. Nedense hep zoru severim. Zor işlerin altına girer, borsa da zor tahtaları seçerim...

Olay herkesin yaptığını değil de yapamadığını başarmak olsa gerek. O nedenle eksik gördüğüm şeylere gücüm yettiğince el atmaya çalışıyorum.

Bu Takas olayı da her ne hikmetse hep yatırımcılardan gizlenmeye çalışıldı. Benim yaptığım gibi grafiğe döken de olmamış. Olsa da öyle kolay ulaşılır değildir.

Bu iş de yine bana düştü. Programcılık yıllarımın sonlarında son proje olarak bu olayı da çözmek istedim. Keşke daha genç ve sağlıklı iken başarabilseydim...

Dediğiniz gibi sığ ve likit olmayan tahtalarda yanıltıcı olacaktır. BIST30 şu an için en ideali gibi duruyor. Dax ve Dow verilerine ulaşamıyorum...

İşin bir de kötü yanı:

- Ben Takas analizini hiç bilmem. O nedenle neyi nasıl yapmam gerektiğini de bilmiyorum...

Bu nedenle yönlendirmeleriniz olursa çalışmalarımı o yönde şekillendirmek isterim. Navigasyonu olmayan şoför gibi her gördüğüm yola giriyorum. Bu da boşa zaman kaybı demek oluyor.

Bu çalışma ile Sermaye Piyasalarına yeni bir çalışma kazandırabilirsek bu bizler için ileride gurur verici bir olay olarak hafızalarda yer edecektir...

Selamlar, saygılar, hürmetler...
    Geçmişte T+3 vardı dostum, şimdi T+2 ve likitide yaratabilmek adına takas ve kurum oyunları arttı. Yakın gelecekte T+1 mümkün olacak ve bu çalışman şimdiden çok daha değerlenecek.
    Herkeze yol gösteremesede , işin içindekilere gösterecektir ilk başlarda. Bu çalışmanı geliştirme, profesyonellestirme ve telif hakkını almanı ümit ederim.
    Sığ tahtalarda geçiş ve akışlar daha fazla olduğu için deneme yanılma daha kolay olabilir. ( Örneğin teknik analizci kendini 5 dakilıklar ile çok daha hızlı geliştirir ,zaman kazanır..Bunu haftalık ve aylık ile yapar ise ömrü yetmez)
    Ancak yoğun tahtalarda daha gerçekçi olacaktır.( Nedeni takas ve kurum değişimleri sınırlı oyunlara müsade eder)
    Dolayısıyla gösterilmek isteneni değil gerçeği yansıtır.
    Saygılar
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Geçmişte T+3 vardı dostum, şimdi T+2 ve likitide yaratabilmek adına takas ve kurum oyunları arttı. Yakın gelecekte T+1 mümkün olacak ve bu çalışman şimdiden çok daha değerlenecek.
    Herkeze yol gösteremesede , işin içindekilere gösterecektir ilk başlarda. Bu çalışmanı geliştirme, profesyonellestirme ve telif hakkını almanı ümit ederim.
    Sığ tahtalarda geçiş ve akışlar daha fazla olduğu için deneme yanılma daha kolay olabilir. ( Örneğin teknik analizci kendini 5 dakilıklar ile çok daha hızlı geliştirir ,zaman kazanır..Bunu haftalık ve aylık ile yapar ise ömrü yetmez)
    Ancak yoğun tahtalarda daha gerçekçi olacaktır.( Nedeni takas ve kurum değişimleri sınırlı oyunlara müsade eder)
    Dolayısıyla gösterilmek isteneni değil gerçeği yansıtır.
    Saygılar
    Bu tür çalışmaları hep ticari kâr elde etmek için yapmadım. Hep halka hizmet adına yaptım. O nedenle telif olayını hiç düşünmemiştim...

Sizin bu söyleminizden sonra birilerinin bu çalışmayı kâr amaçlı olarak telifli bir şekilde gündeme alabileceği fikrini düşünmeye başladım. Böyle bir duruma düşmemek için umarım birileri genele hizmet edecek şekilde bana yardımcı olur.

Az önce görselliği arttırmak için zemin rengini beyaz yaptım... Bundan sonraki adımda da skalaları daha okunur hâle getireceğim...

Yine incelemek ve fikir sahibi olup Takas Takibinin işe yarayıp yamayacağını irdelemek adına THYAO için 3 grafik hazırladım.

1. Grafik tüm aracı kurumları içeriyor

2. Grafik ise; işin içerisindeki sayısını benim seçebildiğim ve rastgele 5 olarak belirlediğim ama zaman içerisinde bu büyükler değişiklik gösterdiği için 8 'e yükselen büyükleri içeriyor.

3. Grafik ise yakın plan ve yine en büyükler

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

3. sn T/A,
    öncelikle yapacağınız çalışma için başarılar dilerim...

merak ettiğim için soruyorum,
    1- Takasta diğerlerini nasıl yorumlamayı düşünüyorsunuz?
    2- x30 için açığa satışı nasıl yorumlamayı düşünüyorsunuz?
    3- X30 da vadeli(viop) ile spotu takasta nasıl yorumlamayı düşünüyorsunuz?

teşekkürler...selamlar...
    16.07.2024 - 10.12.2024

Alıntı Originally Posted by @yörük@ Yazıyı Oku
    sn T/A,
    öncelikle yapacağınız çalışma için başarılar dilerim...

merak ettiğim için soruyorum,
    1- Takasta diğerlerini nasıl yorumlamayı düşünüyorsunuz?
    2- x30 için açığa satışı nasıl yorumlamayı düşünüyorsunuz?
    3- X30 da vadeli(viop) ile spotu takasta nasıl yorumlamayı düşünüyorsunuz?

teşekkürler...selamlar...
    Teşekkür ederim...

Yukarıda da yazdığım gibi ben Takas Analizini bilmiyorum. Fakat böyle bir şeyin yapılabilirliğini yıllardır düşünüyordum...

Denedim ve olduğunu gördüm...

Nasıl yorumlanacağı kısmını ise uzaman arkadaşların yardımları ile başarabileceğimi düşünüyorum. Şu an için pek fazla fikrim yok...

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Selim, beni bilirsin. Ben de alımlarını tak diye yapanlardanım...

Bunu da sırf milletle dalga geçen spek efendilere gıcıklık olsun diye yaparım. Akıllı uslu tahta sahibine ise uyum sağlarım...

Fakat aldıklarımı öyle tahtayı bozacak şekilde satıp çıkmam. Duruma ayak uydurur ve düşürmek için satmam.

Daha yeni bir hisseye girdim, takip ettiysen biliyorsun. Şirketin yaklaşık %2 sini 2 günde aldım. Sonuç belli tahta yürümeye korkuyor. Bekleme süresi uzasa da sonuç değişmez, iyi tahta er ya da geç gider. Sen yeter ki sağlam ve kaliteli hisseye gir ve ortak ol, oyuncu değil...
    Öncelikle yeni yıl herkese sağlık huzur mutluluk ve konu o olduğu için de para getirsin inşallah. Benim de hep görmek istediğim bu grafiği ortaya çıkardığınız için sizi kutlarım bence çok başarılı bir çalışma ve büyük emek İki hususu sormak isterim izninizle geriyi dönük okuma yaptım ancak göremedim;
    1. Sizin paylaştığınız hisseler dışındakilerin grafiklere de ulaşabileceğimiz bir araç var mı?
    2. Özel değilse (belki paylaşmış olabilirsiniz) bahsi geçen alım yaptığınız hisse?? Bunu sormamın nedeni bu paylaştığınız sistem tam da benim hareket noktası olarak belirlediğim önemli bir nirengi noktası olacak.

Alıntı Originally Posted by holebas Yazıyı Oku
    Öncelikle yeni yıl herkese sağlık huzur mutluluk ve konu o olduğu için de para getirsin inşallah. Benim de hep görmek istediğim bu grafiği ortaya çıkardığınız için sizi kutlarım bence çok başarılı bir çalışma ve büyük emek İki hususu sormak isterim izninizle geriyi dönük okuma yaptım ancak göremedim;
    1. Sizin paylaştığınız hisseler dışındakilerin grafiklere de ulaşabileceğimiz bir araç var mı?
    2. Özel değilse (belki paylaşmış olabilirsiniz) bahsi geçen alım yaptığınız hisse?? Bunu sormamın nedeni bu paylaştığınız sistem tam da benim hareket noktası olarak belirlediğim önemli bir nirengi noktası olacak.
    İlginiz için asıl ben teşekkür ederim...

Bir zamanlar tüm sistemi kurduğum sitemde:

www.teknik-analiz.com

sürekli güncelleyerek paylaşıyordum. Fakat o zamanlar borsa sıkıcı bir yer olduğundan pey fazla ilgilenen olmadı. Ben de "o kadar emeği boşuna veriyorum" diyerek siteyi güncellemekten vazgeçtim... Eskiler bilirler...

Örnek olsun diye buraya PETKM canlı bir grafik ekliyorum. Zamanında eklediklerim canlı değil, sadece resimdi. Şimdi canlısını da verdim ama 1 kişi hariç ilgilenen olmadığı için onu da paylaşmıyorum...

NOT: Grafiklerim artık forumda yapılan değişiklik nedeni ile görünmüyor. Siz kutucuklara tıklarsanız yeni sayfada ilgili grafik açılacaktır. Eğer açılmazsa 1 dk. kadar bekleyip açtığınız sayfayı yenileyiniz. 3 gün izin verdim. Bu grafiği sayfayı yenileyerek 3 gün görebilirsiniz. 3 gün sonra görmeniz mümkün değil...

PETKM Canlı Grafikleri...

2. sorunuza cevaben ise:

- Elimdeki hisseler XU100 içinde değilse paylaşmıyorum. Sığ hisseler oldukları zaman kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Özel istek üzerine paylaştığım grafikler de oluyor.

Fakat elimdeki bazı hisseleri SPK kuralları gereği başım ağrımasın diye hiç bir şekilde paylaşmıyorum... Orada yüklü alımlarım ve satımlarım olabiliyor...

Bazı arkadaşlar beni sıkı takip ettikleri için GEDZA topiğindeki paylaştığım işlemlerimi biliyor olabilirler.

Bu yeni aldığım hisse GEDZA değildir. GEDZA evladiyelik hissemdir...

Yeni aldığım bambaşka bir hisse ve şu anda tahta sahibini yatırımcı olduğuma ikna etmeye çalışıyorum... Yüklü alınca beni günlük oyuncu sanmış olabilir...

Yine de özel soracaklarınız olursa, özel mesaj yazabilirsiniz...

7. Ben kaçırmışım.
    . nihayet..ben de buradayım artik...kalav paşa nerede ben orada

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bazen koca ordular bile inancın,cesaretin ve bilgeliğin önünde eğilirler....biz!biat etmeyenler...

Alıntı Originally Posted by metyusanus Yazıyı Oku
    Ben kaçırmışım.
    . nihayet..ben de buradayım artik...kalav paşa nerede ben orada

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hoş geldiniz...

Sayfa 958/1078 İlkİlk ... 45885890894895695795895996096810081058 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •