Sayfa 959/1019 İlkİlk ... 4598599099499579589599609619691009 ... SonSon
Arama sonucu : 8146 madde; 7,665 - 7,672 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - V

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sonra odesinler coluk cocuk onlarca yil 70 lerde dovize cevrilebilir mevduatlarda (google'a dcm yazinca cikar) oldugu gibi..
    Tarihden ders de almiyoruz hatta okumuyoruz bile..

Syg,
    https://www.indyturk.com/node/450311...al-d%C3%A7mnin

Türkiye'de ilk kez 1960'larda gündeme gelen DÇM, dışarıdan döviz girişini teşvik etmek amacıyla uygulandı.

DÇM'ler enflasyonun hızlanmasına ve devlet hazinesine yük binmesine neden oldu

Sözkonusu modelin hayata geçmesi sonrası yurtdışındaki işçileri ve ihracatçılar ilk hesaplarını açtı.

Bununla birlikte toplamda 3,5 milyar doları bulan döviz Türkiye piyasalarına geldi.

Daha sonra ise DÇM'lerin para arzı artışına ve enflasyonun hızlanmasına neden olmaya başladığı gerekçesiyle kullanımına sınırlandırmalar getirildi.

Tarihler 1974'ü gösterirken Demirel hükümeti, döviz talebi basıncı ve "petrol krizi"nin etkilerini iç piyasaya yansıtmamak için DÇM'yi yeniden gündeme aldı.

Yine amaç yabancı ülkelerde yaşayan Türklerin dövizlerini ve yabancı bankaları ülkeye çekmekti.

1977'ye kadar devam eden bu sistem süresince, bugün doğalgazda olduğu gibi, Demirel Hükümeti de petrol türevlerinin fiyat artışlarını fiyatlara yansıtmadı.

1977 yılının ilk aylarından sonra yeni hesap açılması yavaşlamaya başlayınca Merkez Bankası ve bankalar, eski DÇM'lerin vadesi gelenlerinin paralarını geri ödemede zorlanmaya başladı.

Hazine'nin DÇM ödemelerini yapamaz duruma gelmesi sonrası, sistem 1978 yılında sonlandırıldı ve bu borçlar, 1981 yılından sonra devlet tarafından üstlenildi.

1978'de ise DÇM sağlayan ve Türkiye ekonomisi üzerinde belirleyici söz hakkına sahip hale gelen bankalar, IMF koşullarını, IMF olmadan dayatmaya başladı. Bu nedenle hükümet yolu direk IMF'nin kapısını çalmakta buldu.

Daha sonra TL devalüe ( paranın değerini düşürmek) edildi. Fakat bu durum için geç kalındığı anlaşıdı ve 24 Ocak kararlarına neden olacak bir kriz yaşandı. Bu durum 80'li ve 90'lı yıllarda yaşanan kronik enflasyonlara neden oldu.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2. Milliyet Gazetesi'nin 17 Eylül 1989 tarihli haberinde, DÇM'yi 'bilgisizliğin vesikası' olarak nitelendirip şunları kaydetmişti:

İnşallah gençlerimiz bundan ders alır. Bir daha böyle hesapsız kitapsız hatalar yaparak, gelecek nesilleri zor taşınan yük altına sokmaz. 84-89 arasında bu ödemeleri yapmasaydık aile başına herkese 1 milyon TL para ödeyebilirdik. 9 bin ilave okul, 900 orta boy fabrika, 500 hastane ve 4 bin km otoyol daha yapardık. 100 bin insan iş sahibi olabilirdi. İşte geçmişin hatalarının bir topluma ne kadara mal olduğunun basit bir bilançosu budur.

Haberde, Özal 84-89 arası yaşanan enflasyon-emisyonun ortalama yüzde 50'sinin DÇM ödemeleri yüzünden yaratıldığını belirtiyor.

Özal: DÇM'ler kendini uyanık sananların başvurduğu dalavere

Özal DÇM borçlarının ödenmiş olması nedeniyle Ankara'da verilen kokteylde şu ifadeleri kullanıyor:

1970li yıllarda o zaman kendilerini akıllı, uyanık sananlar böyle bir yol buldular. Tam 221 bankaya borçlandık ve Türkiye bunları ödeyemedi.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3. [QUOTE=BOSPOROS;5851769]
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Calisir da surdurulebilir olmaz..
    Bir gun patlar mutlaka.
    Ama bizim millet der ki benim elimde patlamasin, ben bu arada kupumu doldurayim, bu bana yeter...

Syg,

Duduya masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    tosunbank icin de bizim millet bu ponzi, bir yerde patlar ama ben ana parami çıkarayım sonrasi sıkıntı degil diyordu..

4.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Finansta kimseye bedavadan para kazandirilmaz.herkes Kendi riskini alır kar zarar eder.bu enstrüman finansın doğasına aykırı.
    Enflasyona endeksli tahvilden ne farkı var ? Türkiyede enflasyonun eksi çıktığı yıl oldu mu ?
    Devletin çıkardığı enflasyon endeksli tahvillerin ödemesi için kaynak nereden gelecek ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

[QUOTE=YapraksızYonca;5851840]
     Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    tosunbank icin de bizim millet bu ponzi, bir yerde patlar ama ben ana parami çıkarayım sonrasi sıkıntı degil diyordu..
    Sistem hile hurda aşılıyor.!!
    Herkes çalışmadan köşeyi dönme derdinde.!!!
    Üretmeden tüketen toplumlar.!!
    Bu toplumların bireyleri.!!!
    Sürünmeye mahkumdur.!!
    Bunun adınada üfürükçü toplumlarda.!!
    Alın yazısı deniyor.!!!
    Kendime masallar .!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Kkm ucu açık, limitsiz para basım potansiyeli olan bir enstruman.
    Hacim arttıkça, serbest kopuş limiti aşağı iniyor...
    Sınırlandıracaklarına, yayıyorlar... Afferrim...
    Merhaba dr. Bu millet her gün bulduğu yerde sağlıkçıyı tartaklıyor. Kendi varlığını borçlu olduğu ATA nın heykellerine saldırıyor, anasını- babasını- dedesini para için öldürebiliyorsa salla gitsin !

Yazmamaya karar vermiştim. Sizi ve birkaç kişiyi okudukça ( aydınlanma çırpınışlarınızı gördükçe ) depreşip yazıyorum. Aslında bu formlar dahil artık ben ümidimi kestim ve hiç kimseye doğruları anlatmaya çalışmamaya uğraşıyorum. İçim acıyarak - doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar- gerçeğini gördüm. Birtakım kötü niyetliler her yere ama her yere yayılarak iyileri yıldırdılar.

İnsanlar da günlük menfaat uğruna bilerek bunlara çanak tutuyor, besliyor ve sonunda kendileri de kurtulamayarak pençelerine düşüyor. Bu yüzden , biraz canları yansın, ezilerek öğrensinler diyorum.

Fışkıran hayvan gibi enflasyon.m1 para arzı uzaya gidiyor.para basarak enflasyon u patlatirsin ancak .

8. Yabancı takası %37.48 i
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 959/1019 İlkİlk ... 4598599099499579589599609619691009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •